Komentarz do artykułu Spartanie z pomocą niepełnosprawnym dzieciom
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Spartanie z pomocą niepełnosprawnym dzieciom
- Huntelaar12
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 40:40
- Życiówka w maratonie: brak
A jaki poziom jest potrzebny, by być Spartaninem? W jakim czasie mniej więcej przybiegają na metę na danym dystansie?
Szacun dla każdego z Was i powodzenia ! ! !
Szacun dla każdego z Was i powodzenia ! ! !
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
Świetna inicjatywa i bardzo dobry pomysł. Życzę wam żebyście w każdym biegu zbierali po przynajmniej 100.000zł . Znajomi mają dziecko niepełnosprawne więc wiem jak to wygląda i jak wygląda "pomoc" naszego państwa. To jest jakiś skandal żeby nie było pieniędzy na tak chore i potrzebujące dzieci a na gigantyczne premie , odprawy itp. dla prezesików, urzędasów zawsze się znajdują
5km-16:48
10km - 35:46
10km - 35:46
- Fenrir
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:08
Widziałem Spartan (i Spartanki, oczywiście) na kilku krótszych niż maraton biegach, w których brałem udział. Pełen szacun i ukłony dla tego, co robią. (W przyszłym roku zamierzam wziąć się za maraton - jeżeli przeżyję i do tego popracuję trochę nad "klatą Spartiaty" chętnie bym się przyłączył...)
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Świetna i godna podziwu inicjatywa!!!
Kibicuję jak najbardziej i ciesze się, że są pozytywnie zakręceni ludzie wśród nas :D
Kibicuję jak najbardziej i ciesze się, że są pozytywnie zakręceni ludzie wśród nas :D
- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 3:23:50
- Kontakt:
Widziałem już Spartan w relacji z jakiegoś biegu. Szczerze to myślałem że to może grupa studentów z kimś się o coś założyła i że jest to jednorazowa akcja ode mnie wielki szacunek
- lukmaj
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 46:00
- Życiówka w maratonie: 3:42:00
są zdjęcia na FB i na stronie www.spartaniedzieciom.pl - a mamy na prawdę fajne SpartankiYassith pisze:No ale nie dac zdjec dziewczat a fe
- skuzniak
- Wyga
- Życiówka na 10k: 54:08
- Życiówka w maratonie: 4:36:50
- Kontakt:
Świetna inicjatywa. Panie i Panowie chapeau bas.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 47:04
Taka tarcza pewnie 2 kg waży jak nie więcej, tymczasem Tim Rogers w książce "Mój pierwszy maraton" napisał, że bieganie nawet z czymś tak małym jak butelka wody jest niezalecane.
"Nie trzymaj w ręku butelki z wodą (...) ani niczego innego! (...) Trzymanie w ręku butelki pełnej wody to jedna z częstszych przyczyn słabej techniki biegania. Obciążona ręka powoduje większy nacisk na ramię i może łatwo wywołać poważny ból. Często sprawia też, że styl biegania jest nierówny, z jednym barkiem uniesionym wyżej. To z kolei przyczynia się do gorszej pracy układu sercowo-naczyniowego i złego oddychania".
"Nie trzymaj w ręku butelki z wodą (...) ani niczego innego! (...) Trzymanie w ręku butelki pełnej wody to jedna z częstszych przyczyn słabej techniki biegania. Obciążona ręka powoduje większy nacisk na ramię i może łatwo wywołać poważny ból. Często sprawia też, że styl biegania jest nierówny, z jednym barkiem uniesionym wyżej. To z kolei przyczynia się do gorszej pracy układu sercowo-naczyniowego i złego oddychania".
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:02
- Życiówka w maratonie: 3:20:20
Miałem przyłączyć się do tej Grupy, ale wcześniejsze plany biegowe zostały niemal niewzruszone na idee.W tym roku.operaus pisze:Miałam okazję zobaczyc Spartan w szyku biegowym w niedzielę podczas maratonu w Wilnie.
Wielki podziw i szacunek dla nich za to co robią. Super inicjatywa.
W następnym roku (i mam nadzieję przez wiele kolejnych lat) przynajmniej jeden bieg pobiegnę "jako nierozpoznany", dla idei - i TYLKO dla niej.
Jeśli pokonasz co wcześniej nie znałeś, to poznanie właśnie rozpocząłeś od siebie.