Jakieś sporty oprócz biegania?
Moderator: beata
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tak w ogóle to CZEŚĆ, bo jestem tutaj nowa.
Biegać dopiero zaczynam, tzn. znowu zaczynam. Jako młoda dziewczyna biegałam ale potem miałam kontuzję kolana, którą leczyłam 5 czy 6 lat aż w końcu wylądowałam na stole operacyjnym. Potem bardzo powoli wracałam do jakiej takiej sprawności, ale minęło wiele lat nim postanowiłam spróbować pobiegać. W międzyczasie przyplątały się problemy z kręgosłupem i lekarze odradzali wysiłek fizyczny. Dopiero przypadkowo poznana lekarka powiedziała mi, że bieganie to świetny pomysł dla takiego połamańca jak ja, no i się zaczęło Biegać lubię i zamierzam w tym wytrwać, a oprócz tego trochę jeżdżę na rowerze górskim, a przede wszystkim chodzę .. z moimi psami na długie spacery Na uzupełnienie wysiłku fizycznego pracuję z moimi ukochanymi roślinami w moim ogrodzie
Piszecie tu o pilates'ie. Możecie podać jakieś linki do fajnych ćwiczeń.
Biegać dopiero zaczynam, tzn. znowu zaczynam. Jako młoda dziewczyna biegałam ale potem miałam kontuzję kolana, którą leczyłam 5 czy 6 lat aż w końcu wylądowałam na stole operacyjnym. Potem bardzo powoli wracałam do jakiej takiej sprawności, ale minęło wiele lat nim postanowiłam spróbować pobiegać. W międzyczasie przyplątały się problemy z kręgosłupem i lekarze odradzali wysiłek fizyczny. Dopiero przypadkowo poznana lekarka powiedziała mi, że bieganie to świetny pomysł dla takiego połamańca jak ja, no i się zaczęło Biegać lubię i zamierzam w tym wytrwać, a oprócz tego trochę jeżdżę na rowerze górskim, a przede wszystkim chodzę .. z moimi psami na długie spacery Na uzupełnienie wysiłku fizycznego pracuję z moimi ukochanymi roślinami w moim ogrodzie
Piszecie tu o pilates'ie. Możecie podać jakieś linki do fajnych ćwiczeń.
-
- Rozgrzewający Się
Joga to uzupełnienie idealne (jak dla mnie). Chociaż w moim przypadku to od jogi się zaczęło, bieganie doszło później. Teraz dzień bez jednego lub bez drugiego, to nie dzień.
- Maya27
- Rozgrzewający Się
Jeśli o mnie chodzi będzie to snowboarding :> Spróbowałam tego sportu jakiś czas temu i zakochałam po uszy. To właśnie snowboard pchnął mnie ku bieganiu, bo bardzo mi zależało i nadal zależy na poprawie kondycji i pozbyciu się nadwagi przed sezonem zimowym.
Niestety sam bieg raz wychodzi mi lepiej a raz gorzej, dlatego dodatkowo staram się jeździć na rowerze od czasu do czasu :>
Niestety sam bieg raz wychodzi mi lepiej a raz gorzej, dlatego dodatkowo staram się jeździć na rowerze od czasu do czasu :>
Schudnijmy razem w Gliwicach!
Koleżanka do wspólnego biegania potrzebna!
Koleżanka do wspólnego biegania potrzebna!
-
- Rozgrzewający Się
Ja praktykuję joge, ale bardziej dla duszy niz ciała, pomaga mi się wyciszyć i uspokoić.
Her Perfume smells like burning leaves
-
- Rozgrzewający Się
Od pół roku joga - już mnie kręgosłup nie boli!
Run Forest! Run!
-
- Wyga
Jak na razie widać, że z dużym zacięciem uprawiasz spam na forach. Da się schudnąć spamując? Szybko poprawia się sylwetka?bbeataa pisze:ja Chodakowskiej nie mogę wytrzymać, zbyt duże obciążenie, za duży wycisk, wole stopniowo zrzucać kg i nie mordować się treningami, ale to tylko moje zdanie. Popieram wcześniejszą osobę, która wspominała o jodze, zgadzam się, również ćwiczę i tez raczejd la duszy niz dla ciała. Genialne wyciszenie, ale dla ciałą w zasadzie też, bo dużo się przy tym rozciągnęłam. Kupiłam sobie sprzęt na XXX maty, poradniki i piłkę specjalistyczną, wszystko fajnie pomaga. Jesli ktoś szuka ukojenia, ewentualnie chce się porozciągać to polecam jogę.
Nowa userka, jak dotąd 3 wpisy, w każdym adres www sklepu.
Sent from my ENIAC
-
- Rozgrzewający Się
oprócz biegania jeżdże na rowerze- wtedy pracują inne mięśnie ciała musze jeszcze tylko pomyśleć nad jakimis fajnymi ćwiczeniami na mięsnie rąk i coś na brzuch
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Dyskutant
stokrota_81 , mam tak samo, od wiosny do jesieni dojeżdżam rowerem do lasu 10km, potem biegam 40minut i wracam do domu. Jestem odważna
Albo jak 'znudzi' się bieganie to tylko jeżdżę i podziwiam mijane wsie, ogrody i domki kryte strzechą. Tym samym przenoszę się w czasy "Chłopów" czy "Nad Niemnem"
P.S. Skakanka ADIDAS'a jedzie do mnie
Albo jak 'znudzi' się bieganie to tylko jeżdżę i podziwiam mijane wsie, ogrody i domki kryte strzechą. Tym samym przenoszę się w czasy "Chłopów" czy "Nad Niemnem"
P.S. Skakanka ADIDAS'a jedzie do mnie
- sprinterka90
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Oprócz biegania, które jest numerem 1 (bo biegam kiedy chcę i jak chcę i gdzie chcę), to pływanie Tutaj o wiele rzadziej ze względu na wcześniejsza rezerwację torów,na co nie zawsze mogę sobie pozwolić.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2015, 21:32 przez sprinterka90, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rozgrzewający Się
Ja prócz biegania staram się pływać chociaż raz w tygodniu, ponadto ostatnio zapisałam się na kurs tańca! Chociaż to raczej nie rozwinie mojej kondycji, ale to także sport, więc nadmieniam
Sprawdź najlepszego dietetyka Sandra Kupc - Dietetyk Gdynia