Kraków 2003

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zapisał się ciekawy zawodnik:
http://sport.onet.pl/1020282,0,0,wia,69 ... plina.html

Jak pójdzie treningowo to może się z nim pościgam :hahaha:

P.S. Własnie dziś zapisałem się na CM
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
Kiprun
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Miejmy nadzieję, że Robert zajrzy pod Adasia. Aha - biorę czarny marker. Taki do pisania po CD, więc nie zmyje się za szybko...
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
Kuba C
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Również trasa uległa pewnym modyfikacji. Mniej będzie nawrotów o 180 stopni.
Kuba--------------------------------------------
KKB Dystans Kraków
Michal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę.  Mnie tym razem kontuzja wyeliminowała z CM ale może za rok.
Zapewne będzie zwarta grupa podążająca za Korzeniem, choćby po to aby być na wielu zdjęciach z maratonu. Choć raczej pamiątkowa fotka z przekraczania linii mety wraz z mistrzem tylko dla wąskiej grupy - pewno poniżej trzech godzin zejdzie.  A może wreszcie będzie mógł sobie pobiegać do woli?
Michał
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapewne będzie zwarta grupa podążająca za Korzeniem, choćby po to aby być na wielu zdjęciach z maratonu. Choć raczej pamiątkowa fotka z przekraczania linii mety wraz z mistrzem tylko dla wąskiej grupy - pewno poniżej trzech godzin zejdzie
Nie wydaje mi się aby Robert Korzeniowski poszedło CM poniżej 3 godzin, musiałby iść szybciej niż podczas rekordowego chodu na 50 km, a przecież zapowiada to jako trening. Zapewne nie będzie też za duzo podbiegał aby nie tracić techniki i uczciwie potrenować :hej:
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
Michal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Masz rację, na pewno nie będzie się ścigał.  Źle policzyłem.
Natomiast  zawszejak widzę chodziarzy to mam wrażenie że
się męczą i chętnie by pobiegli.
Michał
Awatar użytkownika
Kuba C
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W dzisiejszym Dzienniku Polskim kolejna porcja wiadomości na temat maratonu. Trzeba wejść w dział Kraków
http://dzisiaj.dziennik.krakow.pl/
Kuba--------------------------------------------
KKB Dystans Kraków
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

k
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

czy ktoś z biegnących a wyruszających na bieg z okolic Bydgoszczy/Torunia ma moze wolne miejsca w "środku transportu". Chętnie dołączę.
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Awatar użytkownika
Pirx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jestem rodowitym krakusem, więc uczestnictwo w maratonie postawiłem sobie za punkt honoru. Jest jednak rzecz, która wyjątkowo mnie irytuje, jest nią trasa. Po pierwsze są to dwa kółka a Kraków na prawdę dysponuje potencjałem do wytyczenia trasy "jednym ciągiem". Poza tym jest to maraton bazujący w lwiej częćsi na bulwarach wiślanych, które do prawdy nie są atrakcyjną częścią miasta, a szkoda Kraków jest zupełnie od wisły odwrucony, w większości miast europejskich tereny nad rzeką są najlepiej zagospodarowane. Właściwie powinbien to być "Maraton Nadwiślański" i de facto tak brzmiała jego nazwa robocza. Ponadto trasa eksponuje dwa nowe krakowskie mosty, które były sztandarowymi inwestycjami poprzedniej ekipy rządzącej, z prezydentem Gołasiem na czele. Są to mosty podwieszane a więc prawie dwa razy droższe w budowie niz tradycyjne. wisła w krakowie jest wąska więc takie dziwactwo nie ma zupełnie sesnu. Miasto jest teraz zadłużone po uszy i na gwałt potrzebuje nowych inwestycji na które po prostu nie ma środków. Ponadto poprzednia ekipa w ogóle tego miasta nie reklamowała, gdyż uznano, że Kraków jest tak znany, że żadnej reklamy nie potrzebuje. Oby maraton stał się dobrą reklamą.
[b][url=http://www.republika.pl/maraton2003/]KKB "Dystans"[/url][/b]
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Pirx - jesteś architektem?
Awatar użytkownika
MarekM
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Myslę, że pomyliłeś strony Pirx, z takimi politycznymi wywodami na temat, również i mojego miasta oraz  "poprzedniej ekipy rządzącej".
Szkoda, że nie wystawiłeś swojej kandydatury na prezydenta w tamtym roku - zburzylibyśmy wtedy "mosty na kredyt" i przeprawiali się pontonami na drugą stronę.
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Panowie - prosze zmienić temat na sportowy.

A jesli chodzi o trase maratonu to zgodze sie z Pirxem, że mogłby być zncznie ciekawsza, naprawde idzie zamknąc kilka dróg na pare godzin nawet w Krakowie.
                                   ( Iz 40, 30-31 )
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obawiam się, że byłby z tym problem. Zaraz ruszyłaby sterta protestów, komuś by to przeszkadzało, zablokowało miasto, zakłóciło spokój, w razie potrzeby zawsze mozna sięgnąć np. po świstaki albo konserwatira zabytków :hej: Takie miasteczko. Gdzie dwóch Polaków, tam trzy zdania, gdzie dwóch krakusów, tam cztery zdania. To tak trochę złośliwie, ale jestem krakus tzw. napływowy, więc mi wolno... :)
A co do tego, że w Krakowie da się poprowadzić dużo ciekawsza trasę, to macie rację w 100%.
k
Awatar użytkownika
arturro
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Panowie!
z mojego grafiku w pracy wynika, ze i ja pobiegnę za Wami. bardzo sie z tego powodu cieszę. musze jeszcze tylko znaleźć srodek lokomocji i jestem :-)
NIECH MOC BEDZIE Z NAMI!
pozdrawiam
ODPOWIEDZ