Nike zoom fly???

Kili
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej, przymierzam się do kupna nowych butów, bo stare się już znacznie zużyły, nie biegam w nich dużo póki co, ale jestem ciężki, a jak zaczynałem byłem jeszcze cięższy więc podejrzewam że to od tego i oczywiście słabej techniki. Zastanawiam się nad nike zoom fly. Jestem lekkim pronatorem i te buty mnie satysfakcjonują cenowo. Co sądzicie o tym wyborze?
PKO
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Nike zoom Katana Racer zna ktos te buty! Przecena -kupowac?
Awatar użytkownika
Maxxer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam zoom fly w niebiesko czarnej kolorystyce około 3 miesiące. Buty na pierwszych treningach wydawały mi się strasznie dziwne takie jakby prostokątne kapcie. Parę razy biegałem w nich zakres i szybkie odcinki na stadionie (10x400m po 1:16) i tu but sprawdzał się całkiem nieźle ale jednak mimo wszystko jest zbyt mało dynamiczny na treningi tempowe. But raczej do wolnego biegania kilometrów.
1500m: 4:19:00 (2014) 4:01:13 (2015)
Kili
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja głównie biegam wolno, ostatnio podczas poszukiwań odnalazłem też dwa modele:
-nike zoom structure
-puma faas
Tu mi się podoba że jest większa amortyzacja. Oczywiście chciałbym przymierzyć te buty i sprawdzić osobiście jak "działają", ale w przeszukiwaniu internetu trudno było napotkać znaki, że znajdują się w sklepach stacjonarnych :)
Awatar użytkownika
Maxxer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zoom structure dostaniesz spokojnie w sklepie biegacza faasy też jakieś mają.
1500m: 4:19:00 (2014) 4:01:13 (2015)
maciaz91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kili, jak sam napisałeś, jesteś ciężkim biegaczem. Fly jest raczej butem dla zaawansowanych biegaczy, szukających czegoś pomiędzy butem treningowym a startowym. Jest dosyć twardy i ma mało amortyzacji.
Structure będzie miał zdecydowanie więcej amortyzacji, możesz pomyśleć o pumie faas 600s i asicsach gt 2000. Ile ważysz?
Kili
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

aktualnie 89kg :)
maciaz91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Z tych butów, które wymienione były w tym wątku, najlepsze będą Nike Structure. Dużo amortyzacji, dosyć miękkie, poduszka gazowe. Powinny Ci dosyć długo posłużyć.
Kili
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Właśnie dziś byłem w sklepie i przymierzałem, lunarglide i zoom structure 17 i te drugie rewelacyjnie leżały super się w nich czułem idealnie dopasowane, ale co ciekawe idealnie pasował numer 42,5 a poprzednie nosiłem 41,5. Już chyba zdecydowałem które kupię, teraz czekam na dopływ kasy i musze znaleźć w necie korzystną ofertę cenową :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ