Jak w temacie na jesień będe kupował pegasusy 31 i zastanawiam się czy warto czekać na shieldy czy brać zwyłe.
Rok temu biegałem zimą w zwykłych lunar glidach i w stopę zimno mi nie było.
nike shiled czy zwykły model
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Sam sobie odpowiedziałeś na postawione pytanie. Zwykle Lunary/Pegasusy są bardziej uniwersalne, spokojnie można w nich latać w lato. W shieldach jest za gorąco.Gleader pisze:Jak w temacie na jesień będe kupował pegasusy 31 i zastanawiam się czy warto czekać na shieldy czy brać zwyłe.
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
na ten sezon będzie Lunarglide 6 Shield, o Pegasusach 31 w tej wersji nic nie ma mowy
-
- Wyga
Mam wersję Shield (czy raczej Gore) i zwykłe Pegasusy i powiem tak: jak latasz w płytkim śniegu, po mokrej trawie i kałużach w temperaturze do +10 to jest OK. Jak jest cieplej wersja Shield, przy dłuższym wybieganiu, to pewne otarcia i przepocenie stopy.
Dużo zależy też od wersji rocznikowej zwykłych Pegasusów - jednego roku puścili takie, że między palcami hulał wiatr, a następnego o materiale tak gęstym, że nie ustępuje Shield.
Dużo zależy też od wersji rocznikowej zwykłych Pegasusów - jednego roku puścili takie, że między palcami hulał wiatr, a następnego o materiale tak gęstym, że nie ustępuje Shield.
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja dziś już oglądałem nowego P31 w jesienno/zimowej odsłonie.Gleader pisze:Jak w temacie na jesień będe kupował pegasusy 31 i zastanawiam się czy warto czekać na shieldy czy brać zwyłe.
Nie nazywa się SHILED tylko H2O REPEL.
Kolorek - zewnętrzna siatka coś w okolicach Solar-Red, wewnętrzna silver - odblaskowa, a do tego srebrna podeszwa. Jedno jest pewne - będzie je widać w ponury dzień z daleka, jeśli padnie na nie jakikolwiek promień światła