Plan treningowy po wypadku

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
the_wall
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, jakiś czas temu uległem poważnemu wypadkowi. Do momentu tego zdarzenia trenowałem z celem, żeby zaatakować 10 km w 40 minut. Szło mi całkiem dobrze, od dziecka jestem wysportowany. Teraz jednak w psychice mi się siedzi ból po zdarzeniu i mam wrażanie że każdy poważniejszy wysiłek, strasznie obciąża mi plecy.

Trening, który miałem to dosyć mocno obciążające bieganie 3x w tygodniu. Po prawie 2 miesięcznej przerwie chcę wrócić do formy (cel to maraton na jesień 2015 roku).
Co polecacie na początek?

Jakieś rady jak wrócić?
PKO
Goralll
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Proponuję zacząć od konsultacji z lekarzem, jeśli jesteś po poważnym wypadku to pewnie wiąże się to z rehabilitacją. Dowiedz się czy możesz wykonywać trening biegowy, siłowy, jak bardzo możesz się zaangażować w bieganie.
the_wall pisze:trenowałem z celem, żeby zaatakować 10 km w 40 minut
jak już będziesz wiedział na ile możesz sobie pozwolić radzę zająć się tym wyzwaniem, dopiero później przejść do maratonu.
the_wall pisze:Trening, który miałem to dosyć mocno obciążające bieganie 3x w tygodniu
Tego do końca nie rozumiem, musisz precyzyjniej opisać jak dotychczas trenowałeś. W każdym razie nie brzmi to poprawnie, szczególnie "mocno obciążające".
the_wall
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Urazy jakie doznalem to głównie szyi i głowy. Plecy miałem trochę obite ale według lekarza mogę juz uprawiać sporty. Biegalem od marca a to pierwsza moja przygoda z bieganiem i przerwa w treningach dlatego pytam czy treningi po przerwie + wypadku po którym zostają tylko ślady w psychice różnią się od tego jak zaczynalbym off zera.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ