Operacja "Rozpoznanie" Marszo-bieg ok 350km
-
KomPot
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 45,44
- Życiówka w maratonie: brak
A je nie rozumiem tego sztucznego jak dla mnie problemu udowadniania, że przebyłeś tą trasę.
Czytałem już kilka takich relacji, jak choćby Kulawego czy Piotra Kłosowicza z przebycia GSB. Nie podpięli pod nie żadnych śladów z googla czy gpx'a a nie spotkałem się jeszcze z podważaniem tych wyczynów.
Idź, biegnij, opisz i ciesz się sukcesem. Albo wyciągaj wnioski z porażki.
Życie jest naprawdę prostsze niż się wydaje.
Czytałem już kilka takich relacji, jak choćby Kulawego czy Piotra Kłosowicza z przebycia GSB. Nie podpięli pod nie żadnych śladów z googla czy gpx'a a nie spotkałem się jeszcze z podważaniem tych wyczynów.
Idź, biegnij, opisz i ciesz się sukcesem. Albo wyciągaj wnioski z porażki.
Życie jest naprawdę prostsze niż się wydaje.
- rubin
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
dość pilne pytanie - szukam informacji, czy rzeczywiście można gdzieś dostać ładowarkę turystyczną właśnie taka na korbkę, a która nadała by się do ładowania ambitaDawidavila pisze:Dokladnie endomondo i telefon. Do telefonu mozna dokupic bank energi lub ladowarke turystyczna (taka z korbka)
za odpowiedź z góry dziękuję - kolega w weekend ma zamian wyruszyć biegiem na GSB i uporać się z nim bez suportu; liczy się z tym, że może mieć kłopot z dostępem do prądu, już nie mówiąc, że do komputera
- rubin
- Zaprawiony W Bojach

ejj, tyle też potrafię; myślałam, że odpowiadasz, bo wiesz i masz to np. właśnie na ambicie sprawdzone
w każdym razie pytanie nieaktualne - dostałam już konkretną odpowiedź:)
w każdym razie pytanie nieaktualne - dostałam już konkretną odpowiedź:)
- rubin
- Zaprawiony W Bojach

żadna tajemnica - generalnie te ręczne na korbkę są do niczego, a do ambita najlepiej nabyć bank energii LogiLink PA0050, 6000 mAh, 2 x USB; na tyle "pojemny", że starczy na kilka ładowań
-
KomPot
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 45,44
A ktoś to sprawdził? Bo mam taki mega bank, znaczy się nie ten model, i mojego S4 naładował mi do 30%.
Poza tym i bardziej pojemny tym cięższy ten bank. Lepiej to sprawdzić przed zakupem.
Poza tym i bardziej pojemny tym cięższy ten bank. Lepiej to sprawdzić przed zakupem.
-
mafik
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 43:52
- Życiówka w maratonie: 3:59:06
Opcja z telefonem rejestrującym trasę jest na dłuższą metę nierealna bez dostępu do zasilania sieciowego.
Za duże zużycie energii.
Sprawdzałem na kilkunastodniowym treku w górach i power bank 3000 mAh z ładowarką solarną zamontowaną na plecaku nie dawał rady.
Z tego Powerbanku można Samsunga S2 naładować 1,5 raza. A przy rejestracji trasy w Sports-Trackerze to bateria telefonu ledwo starczała na 8-10 godzin marszu.
W tym roku wziąłem zegarek (310XT) i to rozwiązanie jest najlepsze. Bateria 18-20h, a z PowerBanku to pewnie mógłbym go ze 4 razy ładować (jedno ładowanie nie zjadało nawet 1 z 4 kresek).
A przy okazji na zegarku jest szybki podgląd na wysokość więc widać ile jeszcze trzeba się wspinać na kolejną przełęcz lub szczyt ...
Za duże zużycie energii.
Sprawdzałem na kilkunastodniowym treku w górach i power bank 3000 mAh z ładowarką solarną zamontowaną na plecaku nie dawał rady.
Z tego Powerbanku można Samsunga S2 naładować 1,5 raza. A przy rejestracji trasy w Sports-Trackerze to bateria telefonu ledwo starczała na 8-10 godzin marszu.
W tym roku wziąłem zegarek (310XT) i to rozwiązanie jest najlepsze. Bateria 18-20h, a z PowerBanku to pewnie mógłbym go ze 4 razy ładować (jedno ładowanie nie zjadało nawet 1 z 4 kresek).
A przy okazji na zegarku jest szybki podgląd na wysokość więc widać ile jeszcze trzeba się wspinać na kolejną przełęcz lub szczyt ...
- kachita
- Zaprawiony W Bojach

BTW w komputroniku jest promo na power banki: http://www.komputronik.pl/product/23162 ... ieski.html
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- TriSzerpa
- Wyga

- Życiówka na 10k: kiepska
- Życiówka w maratonie: kiepska
Nie wiem,czy za późno nie odpowiadam, bo juz weekendrubin pisze:dość pilne pytanie - szukam informacji, czy rzeczywiście można gdzieś dostać ładowarkę turystyczną właśnie taka na korbkę, a która nadała by się do ładowania ambitaDawidavila pisze:Dokladnie endomondo i telefon. Do telefonu mozna dokupic bank energi lub ladowarke turystyczna (taka z korbka)
za odpowiedź z góry dziękuję - kolega w weekend ma zamian wyruszyć biegiem na GSB i uporać się z nim bez suportu; liczy się z tym, że może mieć kłopot z dostępem do prądu, już nie mówiąc, że do komputera
Sam często na długich zawodach ładuję mojego Ambita 2S power bankiem, średnio co 6 godzin, po półtorej godzinie załaduje się do pełna (na prądzie 0,7 A, na większym wolę nie próbować,bo może źle to na baterię wpłynąć)
Ładowarka na korbkę to wg mnie poroniony pomysł, samo ściągnięcie zegarka, podłączenie go do power banku i wsadzenie do kieszeni na zawodach zajmuje sporo czasu, a co dopiero jeszcze kręcenie korbką - no i ile by trzeba było kręcić, aby wygenerować odpowiednią ilość miliamperogodzin,żeby Ambitka naładować...
Mam powerbanka o pojemnośći 15 tys mAh, takiego najtańszego i najbardziej badziewnego z allegroł. Wytrzymuje mi 7 ładowań Iphone'a 4s, nie obliczyłem jeszcze upływności, ale po naładowaniu i po 2 tygodniach leżenia odłogiem bez problemu naładował mi 2 razy telefon do pełna i migało,że jeszcze ma 3/4 kreski
Taki power bank spokojnie wystarczy mu do przebycia GSB, bardziej niż o energię martwiłbym się o miejsce w pamięci Ambita, co z tego co pamiętam to wystarcza go na jakieś 130 km biegu przy co sekundowym zapisie, ale przy zapisie co 10 sekund powinno być spoko.
- rubin
- Zaprawiony W Bojach

dziękuję! tak jak pisałam - zdążyłam się zorientować, że ręczne ładowarki są do niczego i powerbank to rozwiązanie optymalne; kolega już w Wołosatym, jutro o 5 rano startuje, ale przesłałam mu Twoje uwagi co do ustawień zapisu i ładowania 
a przy okazji: tu będzie można śledzić, co będzie się działo na trasie
https://www.facebook.com/events/828126290540867/
a przy okazji: tu będzie można śledzić, co będzie się działo na trasie
https://www.facebook.com/events/828126290540867/
-
montalb
- Stary Wyga

@Szerpa, przy ambicie 2S może nie być spoko nawet co 10 sek. W moim 2S przy zapisie co 10 sek miałem wykorzystane 100% pamięci po przejechaniu na rowerze nieco ponad 400 km w ciągu trzech dni. W czasie przerw w jeździe wyłączałem co prawda zapis, żeby oszczędzać baterię (czyli "save training" zamiast "pause"), wskutek czego każdego dnia miałem po trzy dodatkowe pozycje w logbooku zamiast jednej, no ale i tak c'mon! Może miałem wyjątkowego pecha, ale niemniej można się zdziwić.TriSzerpa pisze: Taki power bank spokojnie wystarczy mu do przebycia GSB, bardziej niż o energię martwiłbym się o miejsce w pamięci Ambita, co z tego co pamiętam to wystarcza go na jakieś 130 km biegu przy co sekundowym zapisie, ale przy zapisie co 10 sekund powinno być spoko.
@Rubin - trzymam kciuki za Kolegę. Napisz proszę potem nie tylko jak mu poszło, ale i jak sprawował się pod tym względem ambit (no i oczywiście jaki to model ambita).
pzdr
montalb
BYĆ JAK MEL GIBSON W "CZEGO PRAGNĄ KOBIETY"