Dwa słowa o wrażeniach z tegorocznej edycji Pilskiego półmaratonu.
Organizacja na znakomitym poziomie. Wszystko tip- top! Depozyt, szatnie, prysznice itd.- na 5+.
Atmosfera i kibice wspaniali!
Trasa przyjemnie płaska.
Pogoda trochę zbyt słoneczna jak na mój gust.
Gdybym miał się do czegoś przyczepić o preferuję np. banany zamiast czystego cukru na punktach. Ponadto nie jestem fanem obligatoryjnego chlapania na zawodników (kurtyny wodne).
24. Półmaraton PHILIPS'a Piła 2014
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ponad 1000 zdjęc znajdziecie na naszej stronie - http://bieganie.pila.pl/?p=1419
Do biegania nakłonił mnie mój synek.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40:44
- Życiówka w maratonie: 3:46:00
Impreza według mnie jak na mistrzostwa Polski średnio udana. Po pierwsze nie było zorganizowanych grup kibiców co dla amatorów jest ważne. Po drugie ogromny balon sponsora przed metą który mylił się zawodnikom z metą a do mety zostawalo jeszcze 100 metrów. Po trzecie na mecie zawodnik dostawał butelkę pół litrowa izotonika i wody mineralnej co było mała ilością przy tej temperaturze. Temperatura straszna jak na te porę roku czemu nie można robić startu półmaratonu tak jak maratonów o godz 9.00. Nie wiem jak inni ale słysząc opinie odnośnie rezultatów większość zawodników nie uzyskiwala swoich życiówek, ba czasy były gorsze o 4-7 min od zaplanowanych, co jak na najszybszą trasę w Polsce wielu da do myślenia. Na plus punkty odżywiania na trasie, masaż pasta party serek banany na mecie. Fajnie że ktoś pomyślał o dodatkowym punkcie odżywiania na 2 km przed metą.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 52
- Życiówka w maratonie: 4:15
To która w końcu trasa jest najszybsza?
BMW Półmaraton Praski (vel Płaski)
czy może w Pile? Bo z powyższego posta widzę, że to podobno też był najszybszy półmaraton.
Ale może najszybszy był BMW ale tydzień później już Piła była szybsza?;)
I czy jesteście pewni, że profil np Półmaratonu Warszawskiego, gdzie start jest wyżej od mety i to dość znacznie (pomijając oczywiście podbiegi i zbiegi na trasie) nie powoduje, że to on jest szybszy?
Generalnie to reklamowanie się "najszybszą trasą" wydaje się pretensjonalnym kretynizmem.

BMW Półmaraton Praski (vel Płaski)
czy może w Pile? Bo z powyższego posta widzę, że to podobno też był najszybszy półmaraton.
Ale może najszybszy był BMW ale tydzień później już Piła była szybsza?;)
I czy jesteście pewni, że profil np Półmaratonu Warszawskiego, gdzie start jest wyżej od mety i to dość znacznie (pomijając oczywiście podbiegi i zbiegi na trasie) nie powoduje, że to on jest szybszy?
Generalnie to reklamowanie się "najszybszą trasą" wydaje się pretensjonalnym kretynizmem.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:56:52
- Życiówka w maratonie: brak
Tak finiszuje MP
http://youtu.be/Bk3f47m-7Tw