Witam,
planuję zakup bielizny termoaktywnej do biegania jesienią. Upatrzyłem sobie coś takiego - http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/nik ... ight_2-0_1
Czy ktoś może to polecić/nie polecić? Czy może lepiej kupić coś z serii typowo na zimno (w nike to się chyba nazywa "hyperwarm"
Pytanie drugie - czy tego typu spodnie powinny być obcisłe? Dziś w sklepie zauważyłem takie i przymierzyłem, ale były tylko M. Nie przylegały bardzo ciasno. Wg rozmiarówki powinienem mieć S. Rozumiem, że to jak przylegają ma wpływ na to, jak ciepło w nich jest. To lepiej zostawić sobie troszkę tego powietrza, które można ogrzewać, czy raczej zdać się na odzież? A może ten model tylko odprowadza pot i na jesień pod spodenki się nie nadaje?
Pozdrawiam!
Nike Core Compression Tight 2.0 - pytanie
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
najlepsze na zimne dni - zarówno góra jak i dół - doskonały materiał świetnie odprowadzający pot od ciała, zawsze czujesz miłe ciepełko
- http://esklep.intersport.pl/pl/product/ ... ng-1221716

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 53:24
- Życiówka w maratonie: brak
Dzięki!
Rozumiem jednocześnie, że bawełniana bielizna to grzech? Wobec tego trochę niezręczne pytanie: ktoś może polecić dobrą bieliznę techniczną, czy to mam już liczyć jako bieliznę i nic pod takimi spodniami?
Rozumiem jednocześnie, że bawełniana bielizna to grzech? Wobec tego trochę niezręczne pytanie: ktoś może polecić dobrą bieliznę techniczną, czy to mam już liczyć jako bieliznę i nic pod takimi spodniami?
- adam1adam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:10
- Życiówka w maratonie: 2:32:24
W odzieży do biegania nie chodzi o to , że ma w niej być ciepło tylko o to
abyś się w niej nie pocił. Jeśli odzież ci nasiąknie twoim potem to działa
to jak chłodziarka, staniesz na chwilę i już jest ci zimno. Dlatego patrz na odzież
którą kupujesz , np. wszywki pod pachami z cienkiej siateczki świadczą o tym,
że w fazie projektowania takiej np. bluzy ktoś używał mózgu czyli przemyślał
wszystko jak należy. Dlatego odzież znanych marek jest tak lubiana przez biegaczy.
Szczególnie jeśli jesteś początkującym , a chcesz uniknąć przykrych niespodzianek
to polegaj na firmach sprawdzonych, dopiero póżniej jak wiesz już czego ci
potrzeba możesz zbadać rynek ofert.
abyś się w niej nie pocił. Jeśli odzież ci nasiąknie twoim potem to działa
to jak chłodziarka, staniesz na chwilę i już jest ci zimno. Dlatego patrz na odzież
którą kupujesz , np. wszywki pod pachami z cienkiej siateczki świadczą o tym,
że w fazie projektowania takiej np. bluzy ktoś używał mózgu czyli przemyślał
wszystko jak należy. Dlatego odzież znanych marek jest tak lubiana przez biegaczy.
Szczególnie jeśli jesteś początkującym , a chcesz uniknąć przykrych niespodzianek
to polegaj na firmach sprawdzonych, dopiero póżniej jak wiesz już czego ci
potrzeba możesz zbadać rynek ofert.
-
- Wyga
p_io, może zamiast kalesonów, warto zastanowić się po prostu nad zwykłymi getrami? W zależności jakie potrzebujesz, masz dwie opcje - wiosenno-jesienne, i zimowe.
Co do ubierania się w chłodne dni, gdy wychodzisz na zewnątrz musi być Ci trochę zimno. Trzeba pamiętać, że podczas biegania wytwarzamy sporo ciepła, a nie ma nic gorszego od przegrzania się.
Co do ubierania się w chłodne dni, gdy wychodzisz na zewnątrz musi być Ci trochę zimno. Trzeba pamiętać, że podczas biegania wytwarzamy sporo ciepła, a nie ma nic gorszego od przegrzania się.