Dębno2003

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzis na treningu, sporym problemem był silny wiatr. Róznice w czasach na odcinku kilometra wynosiły w okolicach 10 sek.

Mam pytanie do meteorologów i znających trasę w Dębnie - czego nalezy sie tam spodziewać 13 kwietnia?
Czy trasa jest osłonieta?

Jeżeli natomiast chodzi o spotkanie forumowiczów, to ja raczej odpadam gdyż podobno będe nocował z moją ekipą w Szczecinie. Biuro odwiedzę w sobote a potem do Szczecina na nocleg i rano powrót na start.
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
PKO
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

cóż Dwaidek, szkoda. Przed startem nie pogadamy zbyt wiele, po starcie i na mecie również bo będziesz dłuuuugo przed nami. A co do trasy, znaczna część  osłonięta jest przez lasy. tyle pamiętam. No i pamiętam że było przednio!! i że była najlepsze pogoda do biegu jaką miałem :-))
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co do spotkania - to rzeczywiscie szkoda.

Natomiast jeżeli chodzi o moje wcześniejsze przybycie na metę to bardzo bym sobie tego życzył, bo przecież po to człowiek ciężko trenuje, jednak to jest maraton - błąd taktyczny może spowodować ogromne komplikacje i samo osiągniecie mety moze być trudne nie mówiąc o czasie. Ja oczywiscie gdzies tam głeboko w sobie planuje zyciówkę czyli czas około 3:10 - 3:15 ale jak to mówią "pozyjemy zobaczymy"
Maratony najlepiej biegać bez złożeń na "luzaka"

Jesli pogoda bedzie taka jak pisze Marcin70 to tylko sie cieszyć :taktak: i jeszcze osłonieta trasa :hej:
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odcinek Debno - nastepna miejscowosc jest malo osloniety i tam nalezy spodziewac sie podmuchow . Poprzednia trasa byla moim zdaniem o niebo lepsza . To w koncu na niej Antek pobiegl 2:10 i nikt juz potem na zadnym polskim maratonie nie zblizyl sie do tego wyniku .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ta następna miejscowość to Dargomyśl. A w ogóle dominują odcinki leśne, więc jest osłona od wiatru.
Pogoda przed rokiem i przed dwoma była wyśmienita: bez wiatru i zbyt dużego słońca, coś tam przelotnie pokropiło, ze 13 stopni.

Jednak jadę swoim wozem z czwórką pasażerów.
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Prognoza długoterminowa:
http://www.weather.com/outlook/travel/e ... o=forecast

Może być. Ale mogłoby być nieco chłodniej, tak 12 stopni np.
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odwołuje moje zapowidzi co do planowanego tempa na 3:10 - 3:15. Jestem przeziebiony i mam juz trzy dni przerwy w treningach :chlip:
                                   ( Iz 40, 30-31 )
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no, no 3 dni... to straszne, szczególnie, że przed maratonem normalne jest, że zmniejsza się kilometraż nawet o 50%. A tak bez sciemy, to ile będzie?
Ja zrobiłem świadomie przerwę w poniedziałek i wtorek, w środę zrobiłem siłę biegową, ale znów nie czułem się świeży, więc dziś zrobiłem sobie trzeci dzień przerwy. a co. bierz sudafed, witaminki, zdrowiej i gotuj się do sprawdzianu. co by nie mówić to pierwszy poważny start w roku, potem będzie jeszcze mnóstwo fajnych biegów (np. górskich). nie traktowałbym Dębna zbyt poważnie, co będzie to będzie.

(Edited by RobertD at 12:52 am on April 4, 2003)
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Dawidek on 7:19 pm on April 3, 2003
Odwołuje moje zapowidzi co do planowanego tempa na 3:10 - 3:15. Jestem przeziebiony i mam juz trzy dni przerwy w treningach :chlip:
trzymaj się Dawidek!!
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dawidek, nic nie stracone, Amman się przewrócił i zdobył dwa złote medale!
slawko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nie wiem czy zwrociliscie uwage w Regulaminie maratonu na wymog posiadania aktualnych badan lekarskich (par 3 "Uczestnictwo" pkt 3) a oprocz tego na koniecznosc zrobienia obowiazkowych badan lekarskich przed startem; wraca jak bumerang kwestia posiadania takich badan - pamietam dyskusje przed ubieglorocznym krakowskim maratonem, gdzie chyba pod presja uczestnikow organizatorzy w koncu zrezygnowali z takich zaswiadczen a wystarczylo tylko oswiadczenie uczestnika, ze staruje na wlasna odpowiedzialnosc;
zadzwonilem dla bezpieczenstwa do biura organizatorow w Debnie aby upewnic sie, ze wymagana jest i zgoda lekarza i badania przedstartowe - uslyszalem, ze tak.
Pani w Debnie podpowiedziala mi, ze lekarz rodzinny powinien bez problemu wystawic takie zaswiadczenie; na moj komentarz, ze lekarz rodzinny niekoniecznie bedzie chcial wziasc odpowiedzialnosc za siebie zwlaszcza, ze wielu lekarzy nawet nie wie z jakim wysilkiem, zagrozeniem i/lub jego brakiem maraton sie wiaze - nie uslyszlem dalszej podpowiedzi;
czy macie takie zaswiadczenie? czy faktycznie lekarz pierwszego kontaktu wystawi takie zaswiadczenie?
pozdrowko
Slawko
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zwykły lekarz rzadko kiedy wystawia takie zaświadczenie. ja już dawno przestałem z tym walczyć.
ostatnio pomyślałem, że udam się do lekarza sportowego na Skrę, ale jak usłyszałem od mądrej pani w recepcji, że maraton to takie obciążenie organizmu, że nie wystarczy pomiar ciśnienia, tylko trzeba zrobić wszystkie badania, które robią normalnie zawodnicy, to podziękowałem i wyszedłem szybciutko. z tego co pamiętam w skład tych badań wchodzi również wizyta u stomatologa, a całkowity koszt to jakieś 200zł. Dziękuję bardzo.
po prostu nie pojadę najwyżej do Dębna, tylko do Wrocławia. jak organizator jest głupi, to ma potem takie efekty.
Awatar użytkownika
stachnie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:10:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Już pisałem w tym wątku na temat badań w Dębnie ale powtórzę: w zeszłym roku nie miałem ze sobą żadnych badań, zmierzyli mi ciśnienie, zapytali czy nie biorę jakichś leków i było po sprawie.

Pozdrawiam,

Sławomir Stachniewicz.
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rozumiem, czyli ok. tylko po co zapis w regulaminie.
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bo pewnie jest jakis Wielki Święty Kontroler i wymaga zapisu w regulaminie. Pamiętam jak organizowałem wycieczki szkolne kalsy to musiałem mieć papierki że mam zarezerwowane śniadania i kolacje tak jakby ludzie 17 letni nie potrafili zrobic sobie kanapek.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ