Forerunner 610 i import treningów do Endo i run-loga

Awatar użytkownika
mxk
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ktoś wie dlaczego przy próbie importu treningów do Endomondo wyświetla mi "No new workouts on device." (a jest ich sporo), a na run-logu wtyczka widzi tylko treningi z zakresu listopad 2013 - marzec 2014? Używam Garmin Express.
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
wypass
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53min 56s

Nieprzeczytany post

A nie używaj GE, tylko zainstaluj sobie wtyczkę tak jak Cię run-log poprowadzi w opcji połącz z Garminem...
A i na Endo masz opcję dodaj trening/zgraj z Garmina, tylko zegar musi być połączony z PC...
Awatar użytkownika
mxk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wtyczkę do przeglądarki - Garmin Communicator Plugin - mam zainstalowaną, zegarek jest poprawnie wykrywany, tylko na Endo nie znajduje treningów, a na run-logu znajduje treningi, których, właśnie sprawdziłem, nie mam już w zegarku! Dziwne to...
Obrazek
Maario78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:10
Życiówka w maratonie: 3:08

Nieprzeczytany post

Mam to samo z Garminem 910xt.
GC pobiera z zegarka treningi bez problemy a endomondo mi komunikuje że nie ma nowych treningów do zgrania.
Moze coś u nich jest nie tak.
Nie ma znaczenia czy korzystam z ANT Garmin agent czy Garmin Express.
Muszę eksportować trening z pliku.
Awatar użytkownika
wypass
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53min 56s

Nieprzeczytany post

mxk pisze:Wtyczkę do przeglądarki - Garmin Communicator Plugin - mam zainstalowaną, zegarek jest poprawnie wykrywany, tylko na Endo nie znajduje treningów, a na run-logu znajduje treningi, których, właśnie sprawdziłem, nie mam już w zegarku! Dziwne to...
Tak jakby Ci wycinał trening z zegarka, lub kasował po zgraniu...dziwne i bez sensu... :lalala:
Awatar użytkownika
mxk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To są chyba stare treningi, które już zgrywałem. Trzymane są prawdopodobnie gdzieś na dysku. Myślę, żeby wszystko odinstalować i od nowa wgrać, tylko że po tym pierwsza synchronizacja trwa u mnie z 3 godziny...
Obrazek
maciej65
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ANT Agent zrzuca dane na dysk (w win 8 jest to np. c:\Users\nazwa_uzytkownika\AppData\Roaming\Garmin\Devices\id_urzadzenia\Activities\).
Później można te dane odpowiednią wtyczką zaimportować na do run-loga bez fizycznej obecności urządzenia
Awatar użytkownika
mxk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Faktycznie mam w tej lokalizacji aktywności z okresu listopad 2013 - marzec 2014, wtedy musiałem zainstalować Garmin Express. Gdzie GE przechowuje te pliki?
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ