Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
Polecam po aktualizacji zrobić zawsze reset
pomaga właśnie z takimi anomaliami jak wyłączenie gps czy samoczynny reset.

- fascik
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
To tak jakby po każdej wyprawie autem do kościoła wymieniać olej w skrzyni biegów ;D Przekornie spróbuję jeśli powtórzy się reset w środę.jedz_budyn pisze:Polecam po aktualizacji zrobić zawsze resetpomaga właśnie z takimi anomaliami jak wyłączenie gps czy samoczynny reset.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:46:32
- Życiówka w maratonie: 04:46:25
Wczoraj wgrałem 3.80
przetestowałem wracając do domu na rowerze,
bardzo szybko dokładność ustabilizowała się na poziomie 6-8 podczas jazdy, a na postojach 3-4,
ślad też ślicznie wyrysował.
Wiec dzisiaj rano z dużą ochotą poszedłem na bieg w formie interwałów,
rozgrzałem gps na parapecie, złapał 5 kresek i dokładność 25.
Po wyjściu na dwór poczekałem aż będzie poniżej 15 i ruszyłem, bo trochę zimno, po chwili spadło do 9-10 wiec myślałem,
że to będzie dobry trening bo tempo będzie w miarę rzeczywiste, a tu po chwili zegarek wibruje, że za szybko po chwili za wolno,
tempo latało od 3:30 do 5:50 z dokładnością od 28 do 40, ślad jakby go prąd popieścił, miało być tempo 4:20 i teraz nie wiem jak mi poszło, czy jestem w formie, czy jednak tragedia. A przez chwilę się cieszyłem, że coś poprawili.
przetestowałem wracając do domu na rowerze,
bardzo szybko dokładność ustabilizowała się na poziomie 6-8 podczas jazdy, a na postojach 3-4,
ślad też ślicznie wyrysował.
Wiec dzisiaj rano z dużą ochotą poszedłem na bieg w formie interwałów,
rozgrzałem gps na parapecie, złapał 5 kresek i dokładność 25.
Po wyjściu na dwór poczekałem aż będzie poniżej 15 i ruszyłem, bo trochę zimno, po chwili spadło do 9-10 wiec myślałem,
że to będzie dobry trening bo tempo będzie w miarę rzeczywiste, a tu po chwili zegarek wibruje, że za szybko po chwili za wolno,
tempo latało od 3:30 do 5:50 z dokładnością od 28 do 40, ślad jakby go prąd popieścił, miało być tempo 4:20 i teraz nie wiem jak mi poszło, czy jestem w formie, czy jednak tragedia. A przez chwilę się cieszyłem, że coś poprawili.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Do dokładnego tempa służy footpod, z zegarka raczej nie złapiesz ideału w tempie chwilowym.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:46:32
- Życiówka w maratonie: 04:46:25
Ja próbowałem korzystać z tempa odcinka, zwykle daje się z niego korzystać, przy interwałach 5minutowych to odstępstwa były +/- 5sekund, ale dzisiaj to tragedia, bo tempo odcinka też latało chwilami +/- 1minuta.jedz_budyn pisze:Do dokładnego tempa służy footpod, z zegarka raczej nie złapiesz ideału w tempie chwilowym.
Szkoda, że ta dokładność działa tak losowo.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
A wystarczy zeby dali wygładzanie przez jakieś 5 do 10s. Najlepiej regulowane. Ułomki :-P
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- javai
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:49:29
Tak się zastanawiałem nad kupnem nowego zegarka. Obecnie używam Timex Global Trainer.
Zależy mi na stabilności GPS i funkcjach pływania. Rozważam własnie Fenix 2 lub Ambit 2.
No ale ciężko się zdecydować. Przeczytałem cały wątek, testy DCR'a i nadal jestem w kropce.
Czy Fenix zyskał na stabilności po ostatnich upgradach? Mój Timex też świrował w lesie, długo łapał fix'a, czasami gubił sygnał.
Najbardziej mi zależy na alarmach wibracyjnych i pływaniu.
Zależy mi na stabilności GPS i funkcjach pływania. Rozważam własnie Fenix 2 lub Ambit 2.
No ale ciężko się zdecydować. Przeczytałem cały wątek, testy DCR'a i nadal jestem w kropce.
Czy Fenix zyskał na stabilności po ostatnich upgradach? Mój Timex też świrował w lesie, długo łapał fix'a, czasami gubił sygnał.
Najbardziej mi zależy na alarmach wibracyjnych i pływaniu.
Po co ja biegam?
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Ambit dorobił sie w koncu wibracji ze bierzesz go pod uwage?
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- javai
- Zaprawiony W Bojach
No niestety nie, własnie przez problemy tutaj opisywane z Fenixem brałem go pod uwagę.MikeSpy pisze:Ambit dorobił sie w koncu wibracji ze bierzesz go pod uwage?
Teraz tez nie mam wibracji i tego mi brakuje w bieganiu najbardziej. Oprócz tego zależy mi głównie na pływaniu i rozpatrywałem Garmin Swim.
Ale Fenix 2 ma wszystko, ale co po wszystkim jeżeli takie z nim problemy. A nie chciałbym się frustrować w trakcie treningów.
Po co ja biegam?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
A nie lepiej zdecydować się na Garmin 910Xt. GPS jest sprawny, pływanie działa, no i są wibracje.javai pisze:No niestety nie, własnie przez problemy tutaj opisywane z Fenixem brałem go pod uwagę.MikeSpy pisze:Ambit dorobił sie w koncu wibracji ze bierzesz go pod uwage?
Teraz tez nie mam wibracji i tego mi brakuje w bieganiu najbardziej. Oprócz tego zależy mi głównie na pływaniu i rozpatrywałem Garmin Swim.
Ale Fenix 2 ma wszystko, ale co po wszystkim jeżeli takie z nim problemy. A nie chciałbym się frustrować w trakcie treningów.
- javai
- Zaprawiony W Bojach
No i tutaj cena tez juz jest prawie ok.mron pisze:A nie lepiej zdecydować się na Garmin 910Xt. GPS jest sprawny, pływanie działa, no i są wibracje.javai pisze:No niestety nie, własnie przez problemy tutaj opisywane z Fenixem brałem go pod uwagę.MikeSpy pisze:Ambit dorobił sie w koncu wibracji ze bierzesz go pod uwage?
http://garmin.sklep.pl/garmin-forerunne ... 32-98.html
Po co ja biegam?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
910xt będzie bardzo dobrym wyborem, w tej chwili znacznie lepszym niż F2 i A2
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Ja cierpliwie czekam na 920:) jeśli się okaże że daremne było czekanie, to sprzedam 620 żony i kupię 910, F2 zostawię aż się pojawi F3.