kupno skarpetek kompresyjnych
- Forestrunner
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Oh..Co jakiś czas odwiedzam forum by poczytań newsy o sprzęcie i potwierdzić czy mój zakup był dobry a tu rozczarowanie...
Kupiłem takie skarpetki sportowe, aż 8 par.. A teraz czytam że nie wiele więcej płacąc mógłbym dostać wygodniejsze do biegania? /; Muszę lepiej planować moje zakupy..
Kupiłem takie skarpetki sportowe, aż 8 par.. A teraz czytam że nie wiele więcej płacąc mógłbym dostać wygodniejsze do biegania? /; Muszę lepiej planować moje zakupy..
Śpiesz się powoli!
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 32:17
- Kontakt:
Pozwolę sobie polecić przeczytanie testu na temat opasek copmpressport: http://spam/test-opasek-kompresy ... ssport-r2/
Przeczytajcie koniecznie bo oprócz testu jest sporo wiedzy na temat użytkowania takich skarpet.
Przeczytajcie koniecznie bo oprócz testu jest sporo wiedzy na temat użytkowania takich skarpet.
spam oraz www.wbiegu24.pl
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 49
Hej, czy oprócz CEP i CS są jakieś inne firmy warte uwagi? Chciałbym kupić opaski, ale z racji tego że nie jestem na 100% przekonany wolałbym wziąść coś tańszego na pierwszy raz.
Na allegro są tańsze Jomy, Asicsy, Craf Body, Hilly, Royal Bay. Ma ktoś któreś?
Na allegro są tańsze Jomy, Asicsy, Craf Body, Hilly, Royal Bay. Ma ktoś któreś?
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Z topowych marek, które są naprawdę dobre i godne polecenia to masz CEP, COMPRESSPORT, BV czy SIGVARIS - mają swoje produkty przetestowane klinicznie itp. więc działają i nie zaszkodzą. Czy jest sens sięgania po typowo marketowe produkty? Uważam, że nie i lepiej zainwestować tu niż później żałować.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Wsparcie razy 220 - test opasek Compressport US
[img]http://1.bp.blogspot.com/-ymS6Y15yras/
U-lzygrpB8I/AAAAAAABaBI/cSIzv1oh3jQ/
s520/IMG_0226.jpg[/img]
[img]http://1.bp.blogspot.com/-ymS6Y15yras/
U-lzygrpB8I/AAAAAAABaBI/cSIzv1oh3jQ/
s520/IMG_0226.jpg[/img]
-
- Rozgrzewający Się
Czy ktoś ma opaski CEP allsports sleeves w rozmiarze III? Chciałbym się dowiedzieć jaką mają długość, ponieważ compressporty mają podaną długość, a CEPy nie. A przy moim wzroście, 185 cm, mam raczej mały obwód łydki, ok. 34 cm. Czy rozmiar III CEPów będzie pasował?
W zasadzie zastanawiam się nad tym, czy wybrać opaski CEP, czy full compressporty. Co będzie lepszym wyborem, biorąc pod uwagę fakt, że to mój pierwszy kontakt z kompresją? Ciekawe jestem firmy CEP i opaski wydają się być lepszą opcją na lato, kiedy będzie gorąco(jakoś się boję przegrzania w full socks). Z drugiej strony idzie jesień, więc będzie chłodniej, CS to też renomowana marka i co najważniejsze można tam dobrać i rozmiar stopy, i objętość łydki, więc skarpeta nie będzie za krótka, czego się boję w przypadku opaski CEP.
W zasadzie zastanawiam się nad tym, czy wybrać opaski CEP, czy full compressporty. Co będzie lepszym wyborem, biorąc pod uwagę fakt, że to mój pierwszy kontakt z kompresją? Ciekawe jestem firmy CEP i opaski wydają się być lepszą opcją na lato, kiedy będzie gorąco(jakoś się boję przegrzania w full socks). Z drugiej strony idzie jesień, więc będzie chłodniej, CS to też renomowana marka i co najważniejsze można tam dobrać i rozmiar stopy, i objętość łydki, więc skarpeta nie będzie za krótka, czego się boję w przypadku opaski CEP.
-
- Stary Wyga
macie jakies sposoby na zakladanie pelnych skarpetek kompresyjnych???szukam i nic nie moge znalesc..
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:35
- Życiówka w maratonie: 02:58:32
Ja mam niezły sposób...Zakładam 5 minut i już...jarekwronki pisze:macie jakies sposoby na zakladanie pelnych skarpetek kompresyjnych???szukam i nic nie moge znalesc..
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:45:57
jarekwronki pisze:macie jakies sposoby na zakladanie pelnych skarpetek kompresyjnych???szukam i nic nie moge znalesc..
Prosze:
https://www.youtube.com/watch?v=wdgT6-bc9Zk
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:45:57
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć czym różnią się między sobą opaski CS R2; CS US; CS UR2 ?
Które kiedy stosować ?
Wydaje się, że CS US bardziej chronią achillesy ? Czy zatem w takim samym stopniu chronią mięśnie łydki co R2?
Proszę o wyjaśnienie.
Dodam, że posiadam już opaski(pełne skarpety) kompresyjne CEP i poszukuję drugiej pary, która będzie uzupełnieniem dla pierwszej, co będzie również chronić mięśnie łydki i te, które do niej przylegają oraz ścięgno achillesa.
Co możecie polecić ?
Chciałbym się dowiedzieć czym różnią się między sobą opaski CS R2; CS US; CS UR2 ?
Które kiedy stosować ?
Wydaje się, że CS US bardziej chronią achillesy ? Czy zatem w takim samym stopniu chronią mięśnie łydki co R2?
Proszę o wyjaśnienie.
Dodam, że posiadam już opaski(pełne skarpety) kompresyjne CEP i poszukuję drugiej pary, która będzie uzupełnieniem dla pierwszej, co będzie również chronić mięśnie łydki i te, które do niej przylegają oraz ścięgno achillesa.
Co możecie polecić ?
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Witam,
opaski R2, UR2, US jeśli chodzi o podstawowe funkcję - regeneracja, przeciw kurczom, kontuzjom itp. Nie różnią się niczym. Wyższe modele jak UR2 i US mają pewne dodatki, których nie ma model podstawowy R2. UR2 ma miliony mikrokapsułek z 6 olejkami eterycznymi, które dają uczucie mentolowego chłodzenia w dużym słońcu. Podczas gdy model US tak jak pisałeś bardziej wskazany jest dla osób, które częściej przeciążają ścięgno Achillesa. Ze względu na 220 silikonowych wypustek, które lepiej pochłaniają wstrząsy.
opaski R2, UR2, US jeśli chodzi o podstawowe funkcję - regeneracja, przeciw kurczom, kontuzjom itp. Nie różnią się niczym. Wyższe modele jak UR2 i US mają pewne dodatki, których nie ma model podstawowy R2. UR2 ma miliony mikrokapsułek z 6 olejkami eterycznymi, które dają uczucie mentolowego chłodzenia w dużym słońcu. Podczas gdy model US tak jak pisałeś bardziej wskazany jest dla osób, które częściej przeciążają ścięgno Achillesa. Ze względu na 220 silikonowych wypustek, które lepiej pochłaniają wstrząsy.
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
Mam dokładnie takie i po roku używania mają 28,5 cm długości - w stanie niezałożonym, oczywiście. Mam też 185 cm i pasują idealnie. Długość po założeniu na łydkę można sobie 'wyregulować' , gdyż materiał jest bardzo elastyczny i ode mnie zależy czy naciągną ją trochę bardziej do kolan czy trochę mniej.osioł pisze:Czy ktoś ma opaski CEP allsports sleeves w rozmiarze III? Chciałbym się dowiedzieć jaką mają długość, ponieważ compressporty mają podaną długość, a CEPy nie. A przy moim wzroście, 185 cm, mam raczej mały obwód łydki, ok. 34 cm. Czy rozmiar III CEPów będzie pasował?
Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
Trochę wprawy to wymagajarekwronki pisze:macie jakies sposoby na zakladanie pelnych skarpetek kompresyjnych???szukam i nic nie moge znalesc..

1) Przed założeniem rozciągnąć skarpetkę wszerz wkładając np. przedramię albo obie dłonie,
2) Nie doprowadzać do sfałdowania (nałożenia się dwóch warstw na siebie) , dopóki naciągamy/ściągamy/generalnie operujemy jedną warstwą jest OK.
Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
- zapa
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 46:00
- Życiówka w maratonie: 03:48:52
- Kontakt:
Skarpety Compressport Full Socks V2 po roku używania. Zakładane góra dwa razy w miesiącu.
Słabo.
Poprzednia wersja V1 nadal się trzymają i nie ma śladów otarcia i zużycia.
Słabo.
Poprzednia wersja V1 nadal się trzymają i nie ma śladów otarcia i zużycia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu
- testy, recenzje, porady, relacje,

- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zdarza się najlepszym. Reklamacja