36 Maraton Warszawski
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:48
- Życiówka w maratonie: 3:36:08
Chcialbym biec maraton we Florencji, w Mediolanie, w Rzymie i Wenecji...
Koledzy byli, biegali, opowiadali. Ślina mi leci na taką imprezę turystyczną.
Do Pizy czy Florencji to nawet bez noclegu, bo wystarczy że przed świtem samochodem wyjadę.
Ale niestety najtaniej wpisowe maratonowe, co mi wychodzi to 35-40€, a dla mnie to jest to odczuwalny wydatek na hobby ( nie rozumiany w domu). Teraz będę biegł Lucca marathon i połówkę www.trepontili.it ,Mógłbym na gapę, bo znam trasę i wiem gdzie spokojnie wskoczyć zza krzaków i dołączyć się do grupy. Oszczędziłbym szmal, ale czy to jest uczciwe?
Poco?
Aby potem dostać medal i być na pasta party? I tak wynik nie byłby wliczony w klasyfikę.
Chodzi o to, aby korzystać z punktów odżywczych i nie targać bidonów ze sobą?
Chodzi o grupę towarzyską do przebiegnięcia dystansu?
I tak długie wybiegli staram się robić z 2-3 znajomymi, czasami dołączam się do znanych z widzenia długodystansowców...
Jak jest za drogo to nie można usprawiedliwiać biegania na gapę.
Mogę zrozumieć jeżdzenie w pociągach lub autobusach, bo do pracy, szkoły lub z innych powodów trzeba się przemieszczać a maraton czy inne zawody to tylko przyjemność, hobby. Nie jest to niezbędne, ale każdy ma swoje sumienie i sam sobie rzepkę skrobie.
Koledzy byli, biegali, opowiadali. Ślina mi leci na taką imprezę turystyczną.
Do Pizy czy Florencji to nawet bez noclegu, bo wystarczy że przed świtem samochodem wyjadę.
Ale niestety najtaniej wpisowe maratonowe, co mi wychodzi to 35-40€, a dla mnie to jest to odczuwalny wydatek na hobby ( nie rozumiany w domu). Teraz będę biegł Lucca marathon i połówkę www.trepontili.it ,Mógłbym na gapę, bo znam trasę i wiem gdzie spokojnie wskoczyć zza krzaków i dołączyć się do grupy. Oszczędziłbym szmal, ale czy to jest uczciwe?
Poco?
Aby potem dostać medal i być na pasta party? I tak wynik nie byłby wliczony w klasyfikę.
Chodzi o to, aby korzystać z punktów odżywczych i nie targać bidonów ze sobą?
Chodzi o grupę towarzyską do przebiegnięcia dystansu?
I tak długie wybiegli staram się robić z 2-3 znajomymi, czasami dołączam się do znanych z widzenia długodystansowców...
Jak jest za drogo to nie można usprawiedliwiać biegania na gapę.
Mogę zrozumieć jeżdzenie w pociągach lub autobusach, bo do pracy, szkoły lub z innych powodów trzeba się przemieszczać a maraton czy inne zawody to tylko przyjemność, hobby. Nie jest to niezbędne, ale każdy ma swoje sumienie i sam sobie rzepkę skrobie.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Właśnie mnie się wydaje że tym biegającym na dziko to nie chodzi wcale o medal, ani o zaliczenie wyniku, ani nie o darmowe posiłki na trasie czy pasta party. Chcą poczuć klimat dużej imprezy. W 3 osoby długie wybieganie nijak ma się do takiego wydarzenia jak MW.
Reasumując. Ja jako płacący nie mam nic przeciwko takim osobom. Nawet cieszy mnie widok takich ludzi na trasie. Ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam.
Reasumując. Ja jako płacący nie mam nic przeciwko takim osobom. Nawet cieszy mnie widok takich ludzi na trasie. Ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam.
- Jaszczur
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 40:31
- Życiówka w maratonie: 3:28:05
Zgadzam się z Tobą, że dla niektórych osób 100 czy 200 zł to dużo. Ja należę do takich osób. Ale uważam, że udział w maratonie to element hobby/sportu/pasji, czegoś bez czego człowiek może się obejść. Jest to dodatek do życia, a w mojej ocenia za takie powinniśmy płacić z własnej kieszeni.skarżyski pisze:Dziwi mnie że tak naskoczyliście na osobę która chce biec bez numeru. Dla niektórych w naszym kraju 100 czy 200 zł jest zwyczajnie dużą sumą. Gdy do tego doliczy się jeszcze dojazd czy nocleg to już może być jakiś tam procent domowego budżetu. Takie niestety mamy realia.
"Wszystko można co nie można byle z wolna i z ostrożna".
- Jaszczur
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 40:31
- Życiówka w maratonie: 3:28:05
Koszulkę techniczną można dokupić za 69zł. Ale nie wiem czy nadal jest taka opcja czy była do 31.08.
Jest już gdzieś oficjalne info co do lokalizacji biura zawodów?
Jest już gdzieś oficjalne info co do lokalizacji biura zawodów?
"Wszystko można co nie można byle z wolna i z ostrożna".
-
- Zaprawiony W Bojach
akaen pisze:Szkoda że impreza towarzysząca - bieg na 5km - nie ma atestu. Czy nie robili go z powodu różnicy wysokości?
Też się zastanawiałem czy jest atest i wysłałem meila do orga (w regulaminie nie znalazłem takiej informacji), ale po Twoim wpisie jeszcze raz napisałem do orga

"Witam serdecznie,
potwierdzam, że trasa jest atestowana (była w zeszłym roku, a atest
obowiązuje przez 5 lat). Może Pan ponad wszelką wątpliwość zdementować
plotki na forum

Informacja zostanie umieszczona w regulaminie.
Pozdrawiam,
Magda L." - nazwisko usunąłem

pozdrowionka
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:41
- Życiówka w maratonie: 2:58:53
Informacja o ateście się rzeczywiście w regulaminie pojawiła, ale zwyczajnie wprowadza uczestników w błąd. Trasa jest rzeczywiście przez PZLA zmierzona co do jej długości i atestator potwierdził, że ma 5000 metrów, ale opatrzona jest ona na liście tras atestowanych adnotacją "nie spełnia kryterium", bo ze względu na zbyt duży spadek wysokości rekordy na tej trasie się nie liczą.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 1:00:47
kiedy robicie ostatnie dłuższe wybieganie? Do startu zostało 2 tygodnie i tak się zastanawiam czy warto, żebym w poniedziałek/ wtorek zrobiła ok 21 km...?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:52
- Życiówka w maratonie: 3:59:06
Jeżeli nie masz pewnych informacji, tylko "wydaje Ci się", to raczej bym nie przesądzał.marnow pisze:Koszulki technicznej nie ma - można zamówić za dodatkową opłatą. Koszulka zwykła - nie wiem, ale chyba nie.
Ostatnie lata zawsze jakaś koszulka była - w zeszłym roku nawet techniczna, przy czym dosyć miernej jakości (bezfirmowa, z takim patentem do umieszczenia na niej swojego wyniku poprzez zamalowanie niektórych segmentów cyfr). I jednocześnie można było kupić oddzielnie firmową koszulkę Adidasa (także to że w tym roku też można kupić koszulkę Adidasa nic nie przesądza - może tylko to że koszulki Adidasa w pakiecie nie będzie).
- nodrog
- Zaprawiony W Bojach
W regulaminie stoi:mafik pisze:Jeżeli nie masz pewnych informacji, tylko "wydaje Ci się", to raczej bym nie przesądzał.marnow pisze:Koszulki technicznej nie ma - można zamówić za dodatkową opłatą. Koszulka zwykła - nie wiem, ale chyba nie.
Ostatnie lata zawsze jakaś koszulka była - w zeszłym roku nawet techniczna, przy czym dosyć miernej jakości (bezfirmowa, z takim patentem do umieszczenia na niej swojego wyniku poprzez zamalowanie niektórych segmentów cyfr). I jednocześnie można było kupić oddzielnie firmową koszulkę Adidasa (także to że w tym roku też można kupić koszulkę Adidasa nic nie przesądza - może tylko to że koszulki Adidasa w pakiecie nie będzie).
4. W Biurze Zawodów zawodnicy otrzymują zestawy startowe zawierające m.in. numer startowy, agrafki i pamiątkową koszulkę. Uwaga – osobom, które dokonają opłaty startowej po 31 sierpnia 2014, nie gwarantujemy otrzymania koszulki w żądanym rozmiarze.
-
- Zaprawiony W Bojach
Warto, ale na spokojnie i bez szaleństw.Madziuniusia pisze:kiedy robicie ostatnie dłuższe wybieganie? Do startu zostało 2 tygodnie i tak się zastanawiam czy warto, żebym w poniedziałek/ wtorek zrobiła ok 21 km...?
Powodzenia

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 52
- Życiówka w maratonie: 4:15
A czy ktoś biegł rok temu może?Trasa jest rzeczywiście przez PZLA zmierzona co do jej długości i atestator potwierdził, że ma 5000 metrów, ale opatrzona jest ona na liście tras atestowanych adnotacją "nie spełnia kryterium", bo ze względu na zbyt duży spadek wysokości rekordy na tej trasie się nie liczą.
gdzie jest start, czy zawrotka jest pod palmą i ogólnie, jak się ma trasa do tej na stronie

niestety jakieś nieogary wkleiły infografikę, gdzie trasa jak łatwo sprawdzić ma ~6km