BMW Półmaraton Praski [Warszawa, 31.08.2014]

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
R2r
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 4.14

Nieprzeczytany post

a mnie zniesmaczyły zapisy w regulaminie biegu dla dzieci - dziecka nie zapiszę, siebie też nie :)

Udzielenie Organizatorowi oraz Partnerowi tytularnemu i innym Partnerom BMW Praski Bieg Dziecka zgody na przetwarzanie swoich danych oraz danych osobowych dziecka w celach marketingowych własnych produktów i usług oraz wyrażenie zgody na otrzymywanie informacji handlowych o produktach i usługach Partnera tytularnego oraz innych Partnerów Półmaratonu za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej, w tym w szczególności za pośrednictwem poczty elektronicznej oraz wyrażenie zgody na posługiwanie się Partnerowi tytularnemu oraz innym Partnerom lub podmiotom działającym na ich zlecenie środkami komunikacji na odległość, w szczególności telefonem, w celu przeprowadzenia badań marketingowych dotyczących produktów i usług.

Warunkiem uczestnictwa w BMW Praski Bieg Dziecka jest również wyrażenie zgody na publikację wizerunku Uczestnika oraz jego imienia i nazwiska w relacjach z biegu zamieszczanych w mediach oraz materiałach promocyjnych Organizatora oraz udzielenie Organizatorowi licencji na wykorzystanie utrwalonego na poszczególnych utworach wizerunku Uczestnika na wszystkich polach eksploatacji, w tym w szczególności: zwielokrotnianie zapisu utrwalonego wizerunku; zamieszczanie i publikowanie na stronach internetowych, w prasie, na plakatach i bilbordach; emisja w przekazach telewizyjnych i radiowych. Uczestnik wyrazi zgodę na to, że tego rodzaju zdjęcia, materiały, wywiady i nagrania mogą być umieszczane na wybranych nośnikach elektronicznych w katalogach oraz mediach, w tym w telewizji, radiu, gazetach, magazynach, na stronach internetowych i na wystawach, mogą być wykorzystywane na potrzeby reklamowe, promocyjne oraz do innych celów komercyjnych związanych z działalnością prowadzoną przez Organizatora i podmioty z nim powiązane.
PKO
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:44
Życiówka w maratonie: 3:32:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odebrałem pakiet, jako prawdopodobnie jeden z pierwszych.
Koszulki są bardzo ładne, świetnej jakości, ale... co z tego, skoro S wygląda jak L.
Wisi na mnie jak na wieszaku. Porażka z rozmiarami.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2014, 12:56 przez pejot, łącznie zmieniany 1 raz.
Pawelski
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście sa jakby większe:), ale akurat mi to pasuje, bo czasami koszulka jest za mała jak na mój gust(vide BW2013)
Obrazek
Awatar użytkownika
bosman78
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49,59

Nieprzeczytany post

Pawelski pisze:Rzeczywiście sa jakby większe:), ale akurat mi to pasuje, bo czasami koszulka jest za mała jak na mój gust(vide BW2013)
Jakby ? to delikatnie powiedziane ja mam 185 cm wzrostu i 82 kg wagi, do najmniejszych nie należę, a L-ka wisi ja mnie jak halka :ojnie: szkoda bo koszulki faktycznie fajne i nie tak mocno obrandowane logami sponsorów
5km-24.22 10km-49,49 "1/2"-02:02:8
"Per aspera ad astra"
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bosman78 pisze: ja mam 185 cm wzrostu i 82 kg wagi, do najmniejszych nie należę, a L-ka wisi ja mnie jak halka :ojnie:
Czyli zakładam, że mając 190 i 86kg dostanę koszulę nocną (zamówiłem XL)...
Pawelski
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja też XL:)
wzrost 180, waga "trochę" wieksza niz wasza, bo ponad 100 i leży jak dla mnie idealnie:)
do zobaczenia na starcie, bo chyba, mimo problemów z kolanem, zdecyduję się pobiec.
Obrazek
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:27:31

Nieprzeczytany post

Rozmiar koszulek to jakieś nieporozumienie. Xl to przynajmniej xxl w normalnej rozmiarówce. Chętnie zamienie się na conajmniej L bo w tym rozmiarze napewno nie pobiegnę. Jest poprostu mega za duża.
citek10
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:17
Życiówka w maratonie: 03:53:11

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie ok, myślałem że XL będzie za mała (nie było do wyboru) a tu taka niespodzianka.
I tak w praniu się skurczy :)
5km - 00:18:36 (Piątka przy maratonie warszawskim 2018)
10km - 00:38:52 (30 Bieg Niepodległości Warszawa 2018)
15km - 01:01:49 (Bełchatów 2017)
21,0975km - 01:30:17 (Półmaraton Praski 2018)
42,195km - 03:28:05 (39 Maraton Warszawski 2017)
Awatar użytkownika
Piotrek 01
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

190 cm wzrost, waga 85 kg. też zamówiona XL, jutro odbieram pakiet ale czytając wpisy to z pewnym niepokojem bo może się okazać, że koszulka będzie do kolan
Obrazek
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:27:31

Nieprzeczytany post

Dla ciebie na dlugość będzie ok. Ale szerokość.... Obwód mojej koszulki to 120 cm
Awatar użytkownika
Piotrek 01
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Pakiet odebrany, zakładam koszulkę i nie jest tak źle bo w szerokości na upartego nawet pasuje tylko faktycznie mogłaby być trochę krótsza.
Rzeczywiście rozmiarówka Reeboka jest jakaś dziwna bo w porównaniu z koszulką XL Nike ta jest większa, zwłaszcza w długości, ale nie ma co marudzić bo ogólnie jest fajna..... biała, taka elegancka :hahaha: :hahaha:
Obrazek
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Odebrałem pakiet startowy i... numery nie są personalizowane! Ależ to bieda okrutna.

Przy okazji w magiczny sposób zamiast odpowiedzi na zadane przeze mnie pytanie o kwestię wieku dziecka na bieg dzieci , zmienił się regulamin biegu dla dzieci.
Awatar użytkownika
Boguslaw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:02
Życiówka w maratonie: 03:49:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moglibyście mi podać dokładne wymiary męskiej M. Pakiet odbieram w sobotę, a widzę, że dużo osób narzeka na rozmiarówke.

--------------------
UPDATE
--------------------

Kopiuję tekst, który zamieściłem na fanpejdżu półmaratonu:

INFORMACJA DOT. WYMIANY KOSZULEK: Czy zamówione przez Was koszulki są w innych wymiarach niż te, zamieszczone na stronie http://www.bmwpolmaratonpraski.pl/pl/za ... t-startowy ? Jeżeli tak, to dlaczego po ich odebraniu od razu ich nie zareklamujecie? Niech moja "M" ma nawet oznaczenie "XM", bądź "S+razy10do_kwadratu". Ważne, aby w czasie sobotniego odbierania pakietu wymiary się zgadzały. Część z Was pisze, że jesteście odsyłani z hasłem: "Panie, niech się Pan z kimś wymieni koszulką. Wymiany nie ma". Czy jak np. kupilibyście koszulkę w sklepie internetowym z odbiorem osobistym. Rozmiar wybralibyście w oparciu o tabelę zamieszczoną na stronie. Idziecie po koszulkę do sklepu. Pomimo oznaczenia wybranego przez Was rozmiaru, okazuje się, że jest za duża, a informacja na stronie wprowadziła Was w błąd, to czy również "łyknęlibyście" podobną argumentację? Czekalibyście przy kasie, aby wymienić się z klientem, który kupił ten sam model, ale inny rozmiar i też chce się wymienić? No proszę Was... Koszulka jest integralną częścią pakietu, który kupiliście. Jeżeli coś się nie zgadza to od razu to reklamujcie i nie pozwólcie się zbyć. Zgłaszajcie "niezgodność towaru z umową" i domagajcie się wymiany na odpowiedni rozmiar, zamiast pisać tutaj: "Kto ma S bo ja mam M?". Błędy się zdarzają, może ktoś zawalił przy produkcji. Może wysłano nie ten plik do drukarni z wymiarami co trzeba było. A może po prostu od początku podano złe wartości w tabeli z rozmiarami na stronie? Ważne jest to, aby przyznać się do błędu i spróbować to naprawić.
Obrazek
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:44
Życiówka w maratonie: 3:32:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Boguslaw pisze:[...]dlaczego po ich odebraniu od razu ich nie zareklamujecie?
W teorii masz rację, jeśli jednak każdy zacząłby wymieniać, to pod koniec zabrakłoby S i M w ogóle, nawet dla tych, którzy je chcą.
Ja noszę rozmiar S, nie mogę wymienić na XS, bo takiego nie ma.
Szczęśliwie znalazłem chętnego i swoją koszulkę sprzedałem, odzyskując połowę wpisowego.

Moim zdaniem dobrym zagraniem PR-owym ze strony orgów w tej fatalnej sytuacji byłoby wysłanie do uczestników np. dodatkowego kuponu rabatowego/kwotowego na jakiś zakup.
Awatar użytkownika
Boguslaw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:02
Życiówka w maratonie: 03:49:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pejot pisze:
Boguslaw pisze:[...]dlaczego po ich odebraniu od razu ich nie zareklamujecie?
W teorii masz rację, jeśli jednak każdy zacząłby wymieniać, to pod koniec zabrakłoby S i M w ogóle, nawet dla tych, którzy je chcą.
Ja noszę rozmiar S, nie mogę wymienić na XS, bo takiego nie ma.
Szczęśliwie znalazłem chętnego i swoją koszulkę sprzedałem, odzyskując połowę wpisowego.

Moim zdaniem dobrym zagraniem PR-owym ze strony orgów w tej fatalnej sytuacji byłoby wysłanie do uczestników np. dodatkowego kuponu rabatowego/kwotowego na jakiś zakup.
W praktyce również ją mam ;)

Zareklamować koszulkę możesz od razu. Ja tak zrobię jeżeli coś będzie nie tak. Nie zamierzam kogoś pozbawić "S", którą sobie wcześniej zamówił, tym samym nie liczę na to, że nową otrzymam od ręki. Choć oczywiście byłoby super.

Po złożeniu pisma o niezgodności towaru z umową będę czekał na nową koszulkę, w wybranym przeze mnie wcześniej rozmiarze, która będzie wysłana na mój adres zamieszkania. Jest z tym trochę babrania się, ale zamierzam tej koszulce biegać, a nie traktować jej jako oryginalną pidżamę z Reebooka ;)
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ