36 Maraton Warszawski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

małymiś pisze:pewnie że z dupy ;-) zobaczymy kto ma lepszych masażystów... i na orlenie było jeszcze żarcie, hehe i zapewne bedzie pamiątkowa bawełniania koszulka do mycia samochodu zamiast nędznej technicznej.

a na orlenie za to plecach pełen szitu, który się potem może walać po domu, ale przecież jest świety bo to z maratonu tak jak koszulka techniczna.... no na orlenie pewnie jest wiecej różnych gadżetów.

to jak w tym dowcipie o bacy który wybierała pomiedzy czarną a białą krową.... obie dobre, ale pierwsza super...a druga? no druga... druga tyż super.
Orlen, na plus:
koszulka
masaże
szatnie/przebieralnie nie w piwnicy
wyciskane soki pomarańczowe

MW, na plus:
ee.... finisz na Narodowym?
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
PKO
Awatar użytkownika
Tomaszrunning
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:48
Życiówka w maratonie: 3:36:08

Nieprzeczytany post

małymiś pisze: to jak w tym dowcipie o bacy który wybierała pomiedzy czarną a białą krową.... obie dobre, ale pierwsza super...a druga? no druga... druga tyż super.
Baca to starszy pasteż owiec, szef juhasów.....
Na krowach to on się nie zna :hahaha:
Tomas_91
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48 min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wybiera się ktoś na Maraton Warszawski z Krakowa koło 26 września?
Od razu mam pytanie do wszystkich: czy możliwość noclegu jest tylko z nocy z soboty na niedzielę 27/28, czy dzień wcześniej 26/27 też jest taka możliwość?
:hej:
Awatar użytkownika
Jaszczur
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:31
Życiówka w maratonie: 3:28:05

Nieprzeczytany post

Fragment regulaminu:

"10. Wszystkim chętnym, którzy na adres mailowy nocleg@maratonwarszawski.com nadeślą do dnia 31 sierpnia 2014 informację o chęci skorzystania z bezpłatnego noclegu przed biegiem,"

Organizator zapewnia nocleg tylko na 1 noc. Ja będę jechał z Krakowa, ale w sobotę i pociągiem, więc nie pomogę.
Nadal nie ma informacji, gdzie będzie biuro zawodów. Wie ktoś może gdzie było w ubiegłym roku? Chciałbym w sobotę jaknajwcześniej odebrać pakiet, żeby ominąć kolejki i zrobić sobie (z czystej ciekawości) echo serca, jeśli będzie taka opcja. Przed CM była spoko opcja konsultacji z lekarzami, ale nie miałem czasu stać w kolejce :smutek:
"Wszystko można co nie można byle z wolna i z ostrożna".
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

Pewnie będzie na expo na narodowym.
Kamel24
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:55
Życiówka w maratonie: 3:38:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

100zł /nie mówiąc już o 200zł/, za kawałek bawełny i blaszkę na tasiemce to ździerstwo. Zastanawiam się nad startem bez nr startowego.
Dla Biegaczy 20% zniżki na szkolenia bhp w Warszawie. Lubię Kamel24 na fb: https://www.facebook.com/Kamel24
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

75 Euro za BMW Frankfurt Marathon
100 Euro za Berlin i wysprzedany i ... i
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Kamel24 pisze:100zł /nie mówiąc już o 200zł/, za kawałek bawełny i blaszkę na tasiemce to ździerstwo. Zastanawiam się nad startem bez nr startowego.
Gdzie znalazłeś informację o 100 zł za kawałek bawełny i blaszkę na tasiemce?
100 zł wynosi opłata startowa za wszystkie świadczenia, a nie to o czym piszesz. Jak ci się nie podoba to nie biegnij. Oczywiście że możesz wystartować bez numeru startowego, kiedy tylko chcesz i gdzie tylko sobie życzysz, byle tylko miejsce biegu było dopuszczone do ruchu pieszego. Natomiast jeśli chcesz biec po trasie MW w trakcie MW, to nie pasożytuj na innych biegaczach, którzy płacą za zamknięcie i zabezpieczenie trasy, za zabezpieczenie medyczne itd.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
Tomaszrunning
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:48
Życiówka w maratonie: 3:36:08

Nieprzeczytany post

Jak jest drogo to nie biegam...
Napewno nie przyszłobymi do głowy, aby nielegalnie wmieszać się w grupę biegaczy.
Nieuczciwe.
Awatar użytkownika
Jaszczur
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:31
Życiówka w maratonie: 3:28:05

Nieprzeczytany post

Jeśli dla kogoś taka impreza sprowadza się do koszulki i medalu, to nie widzę powodu dla którego taki ktoś miałby startować w jakimkolwiek biegu. Nie chodzi tylko o to, że start bez rejestracji jest nieuczciwy w stosunku do innych biegaczy, ale też, albo przede wszystkim o względy bezpieczeństwa.
W 2011 podczas Maratonu w Poznaniu nie odebrałem pakietu startowego, za późno przyjechałem do miast w sobotę, a w niedziele biuro zawodów było nieczynne. Zgłosiłem sprawę organizatorom i po sprawdzeniu, że jestem zarejestrowany i opłaciłem bieg, otrzymałem informację, że mogę biec. Na mecie dostałem medal, bo wszyscy go dostawali, ale tak do końca nie jestem pewien czasu swojego pierwszego maratonu, a na trasie czułem się co najmniej dziwnie.
Uczestnictwo w zawodach, bez rejestracji wg mnie jest przejawem buractwa i brakiem zrozumienia jak dużym przedsięwzięciem organizacyjnym jest np Maraton Warszawski.
"Wszystko można co nie można byle z wolna i z ostrożna".
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

nie ma się o co spinać
na warszawskim i tak gapowiczów zdejmują przed metą
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
le0n71
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:28
Życiówka w maratonie: 03:24:00

Nieprzeczytany post

Kamel24 pisze:100zł /nie mówiąc już o 200zł/, za kawałek bawełny i blaszkę na tasiemce to ździerstwo. Zastanawiam się nad startem bez nr startowego.
Bez komentarza
Obrazek

10km: 40:08, 08.03.2015 8 Bieg Kazików (bez atestu)
połówka: 1:30:01, 24.10.2015 2 PZU Cracovia Półmaraton
cały: 3:16:25, 26.04.2015 Orlen Warsaw Marathon
KOMENTARZE
tombzd74
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:56 min
Życiówka w maratonie: 3.15:46

Nieprzeczytany post

Mało jest osób ktore biegaja ale koszulki czy medalu. Jednak techniczna koszulka i ciekawy medal to fajna pamiątka.
Plusy OWM.
80 zł
Koszulka i plecaczek
Fotki i filmy
Super orgqnizacja i socjal.
Mistrzostwa Polski
Wiosna

Minusow dla mnie brak.

MW
100 zl
Zwykly T-shirt, techniczna dodadkowe 69 zl
Renoma w Polsce. Najwiekszy maraton ale nie najstarszy.
Jeden z warunkow do korony.
Meta na Narodowym
Jesieñ
TomB

HM 1:27:04
M 3:15:46
skarżyski
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Dziwi mnie że tak naskoczyliście na osobę która chce biec bez numeru. Dla niektórych w naszym kraju 100 czy 200 zł jest zwyczajnie dużą sumą. Gdy do tego doliczy się jeszcze dojazd czy nocleg to już może być jakiś tam procent domowego budżetu. Takie niestety mamy realia. Żeby nie było biegnę czwarty raz w MW, zawsze za niego płaciłem, a cena startowa jest dla mnie jak najbardziej akceptowalna i zrozumiała. Ale jak czytam wpisy że ludzie patrzą się na kogoś krzywo bo biegnie bez numeru to dziwnie się czuje. Nie zamykajmy się ludzie. Trzeba się cieszyć że coraz więcej ludzi chce biegać w naszym szarym kraju.
silky
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

skarżyski pisze:Dziwi mnie że tak naskoczyliście na osobę która chce biec bez numeru.
A mnie to nie dziwi. W mojej opinii akceptowanie startu bez numeru to jak np. akceptowanie jazdy bez ważnego biletu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ