Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ja przynajmniej jak lecę w Beskidzie Śląskim czy Małym który jest strasznie dziwnie oznaczony ( o ile w ogóle jest) to jestem zadowolony że mam w zegarku wgrana mapkę, i nie muszę się martwić o szukanie szlaku itd. Z już opcja pokazująca ile mam km. do końcowego punktu, ile mi zajmie to czasu itd. jest bardzo fajna w nieznanym terenie. Szczególnie gdy nastaje mrok.
PKO
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

A mi się podoba :) Potestuję kiedyś jak się wybiorę w góry. Na razie pozostaje hasanie po nizinach ;)
Adam C.
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mi też przypadła do gustu - piękna sprawa :)
NTom
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Rozmawiałem z Garminem ws. ewentualnej reklamacji zegarka i po pierwsze nie robią żadnych problemów z wymianą na nowy, a po drugie- przekazano mi, że w ciągu kilku tygodni ma wyjść nowy soft, który ma przede wszystkim rozwiązać problem "lasów liściastych". Ponoć ten sam problem dotyczy również 620-tki (mają ten sam chipset). W moim Fenixie poza problemami z gps w lesie ( ostatnio dodał mi 450 metrów na 20 km) nie dzieje się nic złego, więc wstrzymam się z wymianą do czasu przetestowania go z nowym softem. Poza tym zapewniali, że kolejne partie zegarków (te późniejsze od 2QA) nie różnią się "bebechami". Ale jak jest w rzeczywistości to się okaże.
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Mój unikalny update GPSa w Fenix2 (który nikomu innemu się nie pojawił) nie rozwiązał całkowicie problemu.
Nadal trasa jest kiepska, ale przynajmniej ani razu nie zgubił dziś namiaru na satelity.

Na fioletowo zaznaczyłem jak było w rzeczywistości.

Obrazek
LukeDNB
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:32
Życiówka w maratonie: 3:27:37

Nieprzeczytany post

Mam pytanie. Czy ktoś miał akcję z HRM-Run w postaci zawyżania pulsu od początku treningu do czasu odezwania się przez Recovery Advisora (przynajmniej tak mi to wygląda, niestety nie przeglądałem do tego czasu strony z pracą serca)? Już drugi raz zauważyłem, że przez pierwsze 5-6 minut biegu Garmin pokazuje tętno z kosmosu,a tuż po komunikacie tętno szybko spada, i do końca treningu wygląda normalnie. Ktoś coś kojarzy? Ja już nie pamiętam czy ktoś coś takiego miał tyle było tych narzekań na wszystko co się da, że już się pogubiłem:)

http://connect.garmin.com/activity/566194587
http://connect.garmin.com/activity/569044539
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

LukeDNB pisze:Mam pytanie. Czy ktoś miał akcję z HRM-Run w postaci zawyżania pulsu od początku treningu do czasu odezwania się przez Recovery Advisora
hmm śledzę ten wątek od samego początku i nie zauważyłem by ktoś się skarżył. A moczysz wszystkie 3 strefy pasa? Mam nadzieję, że to nie powrót do przeszłości z pasami HR Premium ;)
LukeDNB
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:32
Życiówka w maratonie: 3:27:37

Nieprzeczytany post

Fakt, nie robię tego pomimo że producent zaleca... Spróbuję następnym razem. Jednak i tak jest to trochę dziwne, bo wcześniej czegoś takiego nie doświadczałem, ani z fr210 jak i z fenixem.
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

LukeDNB pisze:Fakt, nie robię tego pomimo że producent zaleca... Spróbuję następnym razem. Jednak i tak jest to trochę dziwne, bo wcześniej czegoś takiego nie doświadczałem, ani z fr210 jak i z fenixem.
A spróbuj ;) W FR210 to chyba był HR Premium - czyli bez trzeciego obszaru.
kurka-wodna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54:52

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie wszystkich.
Jestem nowy na forum. Szukam odpowiedzi i podpowiedzi co do wyboru odpowiedniego sprzętu. Waham się między:
Polar v800
Garmin fenix2
Garmin 910
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nie ten temat ;)

...

ale wiadomo ze ambit 2 ;)
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

Właśnie....
Adam C.
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeszcze jest TOMTOM MULTISPORT GPS oraz Garmin 620. Pamiętaj jednak że ile osób tyle opinii. Musisz sam zdecydować jak i gdzie będziesz go używał jakie cechy są dla Ciebie ważne, a najlepiej jakbyś przymierzył, dotknął i na własne oczy zobaczył jak to działa. Tu tylko możesz poczytać opinie, które nie zawsze mogą być dla Ciebie pomocne.
kurka-wodna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54:52

Nieprzeczytany post

Właśnie chodzi o to. O opinie. Te 3 modele wydają się być ciekawe, skłaniam się batdzie ku garminom, ale wy może macoe jakieś dpswiadczenia z tymi modelami.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Chyba co kto lubi. U mnie w rodzinie mialem FR305, mam FR910xt, 310xt, FR15, FR210 i dwa fenixy 2. Do tego jednego etrexa20. Wszystkei te zabawki maja swoje ograniczenia i choroby, ale w wiekszosci je znam i nie ma wiekszych problemow z ich obslugiwaniem. Sam sie zastanawialem nad Suunto , czekałem na V800 i tak kupiłem kolejnego Fenixa 2. Od miesiąca jestem zadowolony. Biegalem, jezdzilem na rowerze, plywalem w otwartym i zamknietym basenie, chowdziłem i brałem u dział w spotkaniach airsoftowych. Żadnych zwiech ani problemow (Satelity łapało nawet przy 9% baterii i sie nie wylaczal). Owszem, dokładność gorsza niz w FR305 z ktorym biegałem, ale nie na tyle zeby nie była do przyjęcia. Za to mam wiecej ficzerów ktore mam zawsze pod ręką, bo zegarek zawsze jest ze mna :) (np zapisanie aktualnej pozycji jednym przyciśnięciem, proste mapy, barometr i termometr ). Rzeczy które mi nie pasują albo chciałbym zmienic wysyłam do garmina przez ich stronkę (http://www8.garmin.com/contactUs/ideas/form.html). Czy to czytaja, nie wiem ;P
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ