Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
ja przynajmniej jak lecę w Beskidzie Śląskim czy Małym który jest strasznie dziwnie oznaczony ( o ile w ogóle jest) to jestem zadowolony że mam w zegarku wgrana mapkę, i nie muszę się martwić o szukanie szlaku itd. Z już opcja pokazująca ile mam km. do końcowego punktu, ile mi zajmie to czasu itd. jest bardzo fajna w nieznanym terenie. Szczególnie gdy nastaje mrok.
- fascik
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
A mi się podoba
Potestuję kiedyś jak się wybiorę w góry. Na razie pozostaje hasanie po nizinach 

-
- Rozgrzewający Się
Rozmawiałem z Garminem ws. ewentualnej reklamacji zegarka i po pierwsze nie robią żadnych problemów z wymianą na nowy, a po drugie- przekazano mi, że w ciągu kilku tygodni ma wyjść nowy soft, który ma przede wszystkim rozwiązać problem "lasów liściastych". Ponoć ten sam problem dotyczy również 620-tki (mają ten sam chipset). W moim Fenixie poza problemami z gps w lesie ( ostatnio dodał mi 450 metrów na 20 km) nie dzieje się nic złego, więc wstrzymam się z wymianą do czasu przetestowania go z nowym softem. Poza tym zapewniali, że kolejne partie zegarków (te późniejsze od 2QA) nie różnią się "bebechami". Ale jak jest w rzeczywistości to się okaże.
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Mój unikalny update GPSa w Fenix2 (który nikomu innemu się nie pojawił) nie rozwiązał całkowicie problemu.
Nadal trasa jest kiepska, ale przynajmniej ani razu nie zgubił dziś namiaru na satelity.
Na fioletowo zaznaczyłem jak było w rzeczywistości.

Nadal trasa jest kiepska, ale przynajmniej ani razu nie zgubił dziś namiaru na satelity.
Na fioletowo zaznaczyłem jak było w rzeczywistości.
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:32
- Życiówka w maratonie: 3:27:37
Mam pytanie. Czy ktoś miał akcję z HRM-Run w postaci zawyżania pulsu od początku treningu do czasu odezwania się przez Recovery Advisora (przynajmniej tak mi to wygląda, niestety nie przeglądałem do tego czasu strony z pracą serca)? Już drugi raz zauważyłem, że przez pierwsze 5-6 minut biegu Garmin pokazuje tętno z kosmosu,a tuż po komunikacie tętno szybko spada, i do końca treningu wygląda normalnie. Ktoś coś kojarzy? Ja już nie pamiętam czy ktoś coś takiego miał tyle było tych narzekań na wszystko co się da, że już się pogubiłem:)
http://connect.garmin.com/activity/566194587
http://connect.garmin.com/activity/569044539
http://connect.garmin.com/activity/566194587
http://connect.garmin.com/activity/569044539
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
- fascik
- Stary Wyga
hmm śledzę ten wątek od samego początku i nie zauważyłem by ktoś się skarżył. A moczysz wszystkie 3 strefy pasa? Mam nadzieję, że to nie powrót do przeszłości z pasami HR PremiumLukeDNB pisze:Mam pytanie. Czy ktoś miał akcję z HRM-Run w postaci zawyżania pulsu od początku treningu do czasu odezwania się przez Recovery Advisora

-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:32
- Życiówka w maratonie: 3:27:37
Fakt, nie robię tego pomimo że producent zaleca... Spróbuję następnym razem. Jednak i tak jest to trochę dziwne, bo wcześniej czegoś takiego nie doświadczałem, ani z fr210 jak i z fenixem.
5km - 19:46 (atest)
- fascik
- Stary Wyga
A spróbujLukeDNB pisze:Fakt, nie robię tego pomimo że producent zaleca... Spróbuję następnym razem. Jednak i tak jest to trochę dziwne, bo wcześniej czegoś takiego nie doświadczałem, ani z fr210 jak i z fenixem.

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 54:52
Witam serdecznie wszystkich.
Jestem nowy na forum. Szukam odpowiedzi i podpowiedzi co do wyboru odpowiedniego sprzętu. Waham się między:
Polar v800
Garmin fenix2
Garmin 910
Jestem nowy na forum. Szukam odpowiedzi i podpowiedzi co do wyboru odpowiedniego sprzętu. Waham się między:
Polar v800
Garmin fenix2
Garmin 910
-
- Wyga
Jeszcze jest TOMTOM MULTISPORT GPS oraz Garmin 620. Pamiętaj jednak że ile osób tyle opinii. Musisz sam zdecydować jak i gdzie będziesz go używał jakie cechy są dla Ciebie ważne, a najlepiej jakbyś przymierzył, dotknął i na własne oczy zobaczył jak to działa. Tu tylko możesz poczytać opinie, które nie zawsze mogą być dla Ciebie pomocne.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 54:52
Właśnie chodzi o to. O opinie. Te 3 modele wydają się być ciekawe, skłaniam się batdzie ku garminom, ale wy może macoe jakieś dpswiadczenia z tymi modelami.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Chyba co kto lubi. U mnie w rodzinie mialem FR305, mam FR910xt, 310xt, FR15, FR210 i dwa fenixy 2. Do tego jednego etrexa20. Wszystkei te zabawki maja swoje ograniczenia i choroby, ale w wiekszosci je znam i nie ma wiekszych problemow z ich obslugiwaniem. Sam sie zastanawialem nad Suunto , czekałem na V800 i tak kupiłem kolejnego Fenixa 2. Od miesiąca jestem zadowolony. Biegalem, jezdzilem na rowerze, plywalem w otwartym i zamknietym basenie, chowdziłem i brałem u dział w spotkaniach airsoftowych. Żadnych zwiech ani problemow (Satelity łapało nawet przy 9% baterii i sie nie wylaczal). Owszem, dokładność gorsza niz w FR305 z ktorym biegałem, ale nie na tyle zeby nie była do przyjęcia. Za to mam wiecej ficzerów ktore mam zawsze pod ręką, bo zegarek zawsze jest ze mna
(np zapisanie aktualnej pozycji jednym przyciśnięciem, proste mapy, barometr i termometr ). Rzeczy które mi nie pasują albo chciałbym zmienic wysyłam do garmina przez ich stronkę (http://www8.garmin.com/contactUs/ideas/form.html). Czy to czytaja, nie wiem ;P

If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.