Może to tylko moja stopa tak ma, ale we wszystkim: NB, Asics, Adidas, Saucony mam ten sam rozmiar, 48. A buty różne, trail, półstartowe, zwykłe...
Ostatnio zamawiałem Energy Boosty 2 przez net bo nigdzie w Warszawie nie było rozmiaru, ale wcześniej sprawdziłem na kilku innych modelach Adidasa, że trzymają rozmiarówkę i zawsze 48 były ok. W każdym razie brałbym w twoim przypadku 46.
Jak mierzyłem kiedyś buty Adidas, Brooks i Saucony (biegam w 45) to wszystkie pasujące miały rozmiar 45 lub 45 1/3, więc chyba 46 będzie najbezpieczniejsze. Zawsze możesz też odesłać
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Tak jak koledzy wyżej napisali wybierz ten najwyższy. Ja biegam w butach w Ekidenach 50 (rozmiar 43) oraz Salomonach (43 1/3), ale Saucony Kinvara 4 musiałem wziąć w rozmiarze 44. Na twoim miejscu zwróciłbym uwagę nie na nr buta, ale na długość wkładki (cm). W necie można znaleźć odpowiednie rozmiarówki.