Nike Zoom Wildhorse

Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jeszcze drogie, zresztą jak to w sklepie biegacza... Trzeba poczekać kilka miesięcy.
PKO
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

Nieźle wyglądają. A polecilibyscie je zamiast speedcrossow?
przemysław_sobczyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

o super że juz są. Terra Kinger2 są w forpro na razie damskie ale są .
Każda stopa ma swojego buta ;) , z mojego doświadczenia wiem że wildorse odpowiadają ponad 90 % osób którym je polecilem a większość jest zachwycona. Jak ktoś pisał wcześniej różnice pomiędzy 1 a 2 są minimalne , ale odczuwalne jeżeli cholewka jest tak mocna jak w pierwszej serii vel1 to nic więcej nie trzeba .
czekam na terra kinger2 ( choć one w tatry raczej nie są)
Krzysq
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja wlasnie mam dylemat, czy Wildhorse czy Kieger. Ogolnie szukam czegos co bedzie mniej hardkorowe od Minimusow MT10 ktore posiadam i w czym bede mogl pobiec we wrzesniu w Krynicy.
przemyslaw_sobczyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Krzysq pisze:Ja wlasnie mam dylemat, czy Wildhorse czy Kieger. Ogolnie szukam czegos co bedzie mniej hardkorowe od Minimusow MT10 ktore posiadam i w czym bede mogl pobiec we wrzesniu w Krynicy.
wildhorse2 rozwieją twój dylemat , terra kinger raczej na lżejszy teren lasy , łąki , "kapuściane" góry (bez skał) no i nie na błoto , wildhorse taki lekki pancernik na każdy teren w Tatrach sprawuja się idealnie a i w Bieszczadach daja rade , wildhorse2 łączy niejako atuty tych 2 pierwszych , ale to moje odczucia po przebiegnieciu 2-stówek ;) no i nie biegałem jeszcze w terra kinger2
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A te speedcrosy jak się maja do wildhorsów?
przemyslaw_sobczyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

małymiś pisze:A te speedcrosy jak się maja do wildhorsów?
po twardym (bita droga , wyschniete błoto , tatry wysokie itp )w speedcrosach nie pobiegasz a jak pobiegasz to podeszwe zedrzesz w mig a w wildhorsach juz tak. Ja często jak sucho w Tatrach to w asfaltówkach biegam , ;)
tirse
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

shczwany pisze: A ja potwierdzę Twoje doświadczenia. Na Dynafit Run Adventure pierwszego dnia było sporo błota i niestety Wildhorsy słabo dawały radę. Za delikatny bieżnik na taką zabawę.

Co do wkładek. Na Chojniku przebiegłem po strumieniu i się zaczęło. Przy podchodzeniu pod górę coś mnie uwierało w pięty. Patrzę, a tu wkładeczki ładnie wystają z butów :bum: Poprawka i później znowu to samo. Teraz przykleiłem je klejem, bo górski strumień zaliczony to wkładka lata do przodu lub do tyłu zależnie czy podchodzę czy zbiegam :hahaha:

No to elegancko, to że mam dziwne nogi wiem ale "cieszy" że tutaj nie ejstem jedyny :hahaha:

Co do speedcrossów i wildhorsów.
Wcześniej miałem salomony ale jeszcze speedcrossy 2 (wytrzymały 6 lat :) ), możesz mieć problem z różnicą dropu tutaj jest chyba 4 mm a w salomonach 11 (?). W moim pierwszym kontacie z butami zz małym dropem (saucon kinvara) miałem bóle achillesa.

Dodatkowo dzisiejsze salomony speed 3 to szajs na 1 raz, a cena 2 razy tyle co nike :)
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przemyslaw_sobczyk pisze:
Krzysq pisze:Ja wlasnie mam dylemat, czy Wildhorse czy Kieger. Ogolnie szukam czegos co bedzie mniej hardkorowe od Minimusow MT10 ktore posiadam i w czym bede mogl pobiec we wrzesniu w Krynicy.
wildhorse2 rozwieją twój dylemat , terra kinger raczej na lżejszy teren lasy , łąki , "kapuściane" góry (bez skał) no i nie na błoto , wildhorse taki lekki pancernik na każdy teren w Tatrach sprawuja się idealnie a i w Bieszczadach daja rade , wildhorse2 łączy niejako atuty tych 2 pierwszych , ale to moje odczucia po przebiegnieciu 2-stówek ;) no i nie biegałem jeszcze w terra kinger2

ja Terra Kiger biore na Chudego, podobno skał tam nie ma :) to będzie mój debiut w górskim bieganiu, więc podchodzę treningowo.. dotychczas robiłem w nich maksymalnie stówki po Puszczy Kampinoskiej.. i na błocie problemów nie mam żadnych..
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Harti jaki dystans :) czuję że będzie wynik :) i tego życzę :) Po wielkiej Raczy będzie już cross :)
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki! Zatem tylko znaleźć dobra cenę
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Harti jaki dystans :) czuję że będzie wynik :) i tego życzę :) Po wielkiej Raczy będzie już cross :)
wynik zawsze jakiś będzie, powiem więcej, będzie życiówka w górskim ultra! :D a dystans? zdecyduję w trakcie.. ale biegnę treningowo całkowicie, a właściwie to nawet turystycznie, pierwszy raz w górach, jest duży respekt, jak przed pierwszym maratonem.. to będzie po prostu fajna (mam nadzieję) lekcja, m.in. posługiwania się kijkami..
małymiś pisze:Dzięki! Zatem tylko znaleźć dobra cenę
Wildhorse? pełno ich np. na allegro po 199 zł.. to jest dobra cena za te buty..
najwięcej w kolorze niebieskim: http://allegro.pl/promocja-buty-nike-zo ... 21623.html
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przemyslaw_sobczyk pisze:
Krzysq pisze:terra kinger raczej na lżejszy teren lasy , łąki , "kapuściane" góry (bez skał) no i nie na błoto , wildhorse taki lekki pancernik na każdy teren w Tatrach sprawuja się idealnie a i w Bieszczadach daja rade ,
Przemek, a jak z trwałością Twoich pierwszych Wildhorse'ów? bo chłopaki tu na forum narzekali na kiepską trwałość właśnie, a chcę sobie je kupić jako uzupełnienie do TerraKiger.. a te są niezniszczalne, w pierwszej parze zrobiłem ponad 3 tys. km i są tylko lekko z wierzchu naderwane, ta zewnętrzna warstwa cholewki.. podeszwa jak nowa, jeszcze w nich biegam po Puszczy
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie woldhorse padły w błocie w Szczawnicy - przy przebiegu 140 km, terra kiger padły na Beskidy run adventure przy przebiegu około 500 km, w obu przypadkach cholewka wewnątrz stopy roztargana wzdłuż podeszwy, oraz na zgięciu palcy z zewnętrznych stron.
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

harti pisze: Wildhorse? pełno ich np. na allegro po 199 zł.. to jest dobra cena za te buty..
najwięcej w kolorze niebieskim: http://allegro.pl/promocja-buty-nike-zo ... 21623.html
Raczej będę celował w Wildhorse2
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ