rok na poprawę (1km) + technika!

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
gnrh
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

cześć, jakiś czas temu pisałem, że muszę polepszyć wynik o jakieś 10-15 sekund (z 3:20-3:30 na 3:10) no i udało się, "rekord" to 3:07 po lekkim wysiłku(i z lekką nadwagą, hehe), ale niestety nie dostałem się tam gdzie chciałem i muszę spróbować za rok :bum:
więc teraz mój cel to 2:55 - czy waszym zdaniem to duzo ciezkiej pracy dla amatora?

niestety zima się zbliża, a w zimę mam małe możliwości biegania, niestety boję się, że się zabiję, bo niestety nie ma u mnie terenów odśnieżonych, a bieżnia na stadionie to pewno będzie lodowisko :trup: tak więc w okresie listopad-marzec chyba znów będę "wyłączony". więc czy opłaca mi się w ogóle teraz biegać do listopada, czy ta forma którą chodź trochę poprawie i tak spadnie przez przerwę zimową? w zimę rzecz jasna nie będę leżał na sofie przed tv, ale pocwicze jakies sztuki walki, pływanie, siłownia, itp.
czy cwiczenie chociaz raz w tygodniu biegania bedzie dobrym pomysłem (tylko raz, bo boje sie troche znow o golenio-piszczele, bo niestety czasem pobolewają), ale poza bieganiem mam jeszcze 5-6 innych treningow w tygodniu - basen, siłownia, sztuki walki.

no i drugie pytanie - moglby ktos zarzucic jakis filmik/gif z prawidłową techniką biegu ? wpisujac na jotube niestety jest pełno filmików i nie potrafię oddzielić ziarna od chwastu :echech:
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pierwsza zasadnicza rzecz: jeżeli chcesz zrobić postęp, nie ma wymówek, że zima, że nie odśnieżone, że lodowisko. Chcąc uzyskać progres trenuje się cały rok. Nawet na Alasce biegają! :)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
b3tomek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

SAPSP ? :)
gnrh
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

nie, szkoła wojskowa :wrrwrr:
Sredniak97
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42:13

Nieprzeczytany post

http://bieganie.pl/?show=1&cat=159&id=2976- technika biegu.
Jak mówił juz kolega u góry, trzeba biagać cały rok nie patrząc na pogode(deszcz, śnieg, mróz trzeba iść biegać ). Biegając raz w tygodniu sądzę, że szały nie zrobisz. pomyśl nad bieganiem 3 razy w tygodniu i ustaleniu sobie planu treningowego. Jeśli sie postarasz myślę że zrobisz wiekszy progres niż 13 s. pozdro !
Sredniak97
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42:13

Nieprzeczytany post

jeszcze jedno pytanko Szkoła we Wrocławiu czy warszawie ?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ