Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No właśnie Panowie to jak to jest? Piechu, jesteś pewien ze jest tak jak piszesz ze tempo i dystans jest z poda a ślad z GPSu
PKO
monterpw
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

ja też kiedys myslałem że jak jest pod i gps to przynajmniej dystans poleci z gps a jak straci ewentualnie sygnal to z poda ale jest tak jak pisze PIECHU jak jest footpod to on jest nadrzędny i z niego leci dystans i prędkość
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na 100% w przypadku F2 footpod jest nadrzędny. Zróbcie sobie taki test - jeśli ktoś posiada poda. Sparujcie poda z F2. Poda zostawcie w domu, wyjdźcie na zewnątrz i odpalcie normalny trening z GPS. Przy wyszukiwaniu poda zróbcie "skip". Jak złapie sygnał satelity to zacznijcie biec... zegarek mimo sygnału z satelity nie będzie Wam zliczał ani dystansu ani tempa. (tak przynajmniej to wyglądało na poprzednich firmware - nie sprawdzałem tego na 3.6 i 3.7)
Odkąd używam poda nie mam ani problemów ze świrującym tempem a treningi biegane po tej samej trasie zawsze mają identyczny dystans mimo np. rozjechanego śladu (choć przyznaję, że po ostatnich aktualizacjach coraz lepiej moim zdaniem to wygląda). Sam fakt powtarzającego się dystansu na tej samej trasie dowodzi, że dystans leci z FP a nie GPS.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
kiki72
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

koledzy, czy może mi ktoś pomożę?! jak się ustawia data i godzina w F2? dziekuje....
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czas ustawia się automatycznie przy połączeniu z GPS
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
kiki72
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki:) a data?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak samo
Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Panie, Panowie, jak sie resetuje to cudo?

Dostałem od Garmina na testy na bloga i dzisiaj na trzecim treningu zawiesił mi sie na ekranie wskazań tetna.

Na żaden przycisk nie reaguje i wciskanie poszczególnych guzików po kilkanaście sekund tez nie daje efektu,

Chyba na Chudego Wawrzynca zabiorę dwa zegarki bo taki zwis to nie jest fajna sprawa....
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przytrzymywałeś długo przycisk "light" ?
maki
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

10 SEC. Odlicz 121,122,123,...
Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ok maki. Za szybko liczyłem :) zadziałało :)
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

zapa pisze:Dostałem od Garmina na testy na bloga i dzisiaj na trzecim treningu zawiesił mi sie na ekranie wskazań tetna
czyli wynik testu wyszedł dość reprezentatywny :hahaha:
zaktualizuj firmwara i koniecznie bierz zapas na chudego
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
lebki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:02
Życiówka w maratonie: 3:50:51

Nieprzeczytany post

Panowie, potrzebna pomoc. Dzisiaj podłączyłem zegarek w celu zaktualizowania go do wersji 3.70.
Niestety, proces ładowania nowego firmwaru został przerwany (wyskoczyła informacja iż urządzenie nie jest podłączone, mimo iż kabel był wpięty). Odczekałem moment i po kilku chwilach od pojawienia się komunikatu wypiąłem zegarek z klipsa i podłączyłem ponownie. W aplikacji Garmin Connect zegarek zgłasza się prawidłowo (że niby 'Podłączony'), ale process updatu firmwaru zatrzymuje się i pisze "Oczekiwanie na zakończenie innych instalacji" i nie postępuje dalej. Po odłączeniu zegarka od komputera, na jego ekranie pojawia się informacja "Validating update", po czym w sekcji "System" dalej widnieje wersja 3.60. Dodam też, że tekst "Validating Update" pojawia się za każdym razem, gdy restartuję zegarek. Próbowałem również resetu ustawień (Klawisz Light + klawisz Down), ale niestety bez skutku.

Nie mogę również dokonać synchronizacji nowych treningów z Garmin Connect, co ciekawe do innych serwisów (np Endomondo) mogę zgrać dane. Pomocy ! :) Do supportu oczywiście już napisałem, ale pewnie troszkę poczekam na odpowiedź ....
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

typowy objaw uwalonego pliku aktualizacji
czy po podpięcu zegarka do kompa możesz go zobaczyć jako pamięć masowa w windowsie?
jeśli nie to musisz wymusić ten tryb na zegarku:

- wyłącz zegarek,
- podłącz kabel USB do kompa ale nie podłączaj kabelka do fenixa
- wciśnij i przytrzymaj "light" i "stop/start"
- gdy na ekranie pojawi się komunikat "software loader" trzymając cały czas wciśnięte powyższe przyciski, podepnij kabel do fenixa - takie ekwilibrystyczne zadanie ;)
- po podpięciu trzymaj jeszcze jakiś czas wciśnięte przyciski, po chwili zegarek powinien się pojawić jako pamięc masowa w windowsie

gdy już będziesz miał dostęp do pamięci zegarka ściągnij Fw3.70 http://gawisp.com/perry/fenix_D2_tactix/fenix2_370.gcd, zmień jego nazwę na GUPDATE.GCD, następnie skopiuj ten plik do katalogu "Garmin". Pp skopiowaniu odłącz zegarek od kopa, powinna nastapić ponownie aktualizacja zegarka.
Awatar użytkownika
lebki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:02
Życiówka w maratonie: 3:50:51

Nieprzeczytany post

Jako pamięć masowa był widoczny cały czas. Ściągnąłem ten plik, który podałeś, wgrałem. Po chwili w zegarku pojawił się napis "Loader" i pasek postępu, coś tam pomielił, po czym znowu pojawił się w Windowsie. Dałem Update do 3.70 i dalej jest tak samo :(:( Muszę coś jeszcze pokombinować.

Mały update. Wersję aplikacji mam w zegarku 3.70. Garmin Connect też już widzi, że mam 3.70 - ale synchronizacja mieli i mieli i nie może dzisiejszego treningu zassać :|

Update nr 3 :) Aktualizacja Garmin Connecta rozwiązała sprawę. Wszystko gra.

@Piechu wielkie dzięki, oszczędziłeś mi sporo nerwów.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ