Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Dostajesz nową gwarancję na wymieniany zegarek - pełne 2 lata od daty wymiany w serwisie(oczywiście jeśli zegarek, który ślesz na serwis jest z polskiej dystrybucji). Niemniej jednak zegarek, który otrzymasz w zamian nie musi być fabrycznie nowy, może to być egzemplarz refurbished. Nawet w sklepie kupując garmina możesz dostać w pudełku egzemplarz refurbished.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
ten refurbish to ogarniam bo tak samo jest z laptopami itp, pracowałem w serwisie asusa gwarancyjnym i mam znajomych w acerze i wszedzie wygląda to tak samo, a jest to zrozumiałe bo przeciez nikt nie bedzie wyrzucał takiej kupy elektroniki i części.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
oczywiście, mnie to też nie razi a nawet cieszę się, że wykorzystują to co da się wykorzystać, zawsze lepiej to dla naszej mateczki Ziemi 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- fascik
- Stary Wyga
kolejne świrowanie F2. Kosmiczne prędkości pomiędzy 8 a 9 km. I jakieś dupne rejestrowanie trasy. Mój poziom frustracji wzrasta z każdym treningiem. Sikor za 2k PLN jest gorszy niż smartfon za 300 zł w rejestrowaniu sladu GPS.
http://connect.garmin.com/modern/activity/552925815
-
- Wyga

-
- Wyga
Tempo 8 kilometra bardzo zacne, trzeba było utrzymać do końca.fascik pisze:kolejne świrowanie F2. Kosmiczne prędkości pomiędzy 8 a 9 km. I jakieś dupne rejestrowanie trasy. Mój poziom frustracji wzrasta z każdym treningiem. Sikor za 2k PLN jest gorszy niż smartfon za 300 zł w rejestrowaniu sladu GPS.

Zastanawiam się czy godzić się na wymianę urządzenia czy po prostu dać sobie spokój z Fenixem i walczyć o zwrot.
- fascik
- Stary Wyga
nie mogłem - asfalt zaczął się odrywać pod nogamijaroslavo pisze:Tempo 8 kilometra bardzo zacne, trzeba było utrzymać do końca.fascik pisze:kolejne świrowanie F2. Kosmiczne prędkości pomiędzy 8 a 9 km. I jakieś dupne rejestrowanie trasy. Mój poziom frustracji wzrasta z każdym treningiem. Sikor za 2k PLN jest gorszy niż smartfon za 300 zł w rejestrowaniu sladu GPS.
http://connect.garmin.com/modern/activity/552925815![]()

Ja daję szansę Garminowi jeszcze max. 2 miesiące. Jeśli poprawią to co jest schrzanione i to co mnie drażni:jaroslavo pisze:Zastanawiam się czy godzić się na wymianę urządzenia czy po prostu dać sobie spokój z Fenixem i walczyć o zwrot.
- niemrawe zmiany wartości tempa bieżącego - inercja
- koszmarna dokładność GPS
- te cuda z ostatnich dwóch treningów - zauważyłem, że dokładnie na tym samym odcinku miałem problem na poprzednim treningu
to jakoś to przełknę.
Resztę bugów powinni doczytać na oficjalnym forum Garmina...
A jeśli nie to będę się starał o zwrot kasy, bo to bez sensu używać produktu, którego podstawowe funkcjonalności pozostawiają naprawdę wiele do życzenia.
- bumbo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 40min
Uswiadomcie mnie proszę, bo jestem ciemny w tej sprawie - jeżeli sparujemy z Fenixem footpoda i będziemy go używać w czasie aktywności to co wtedy? Z którego źródła zegarek czerpie dane? Z GPSa, czy z poda a może z jednego i drugiego? Jak to wyglada?
- fascik
- Stary Wyga
Nadrzędne jest to podłączone - footpod, czujnik tempe, a w przypadku np. samego zegarka i pasa HR nadrzędnym do pomiaru kadencji będzie pas HRM.bumbo pisze:Uswiadomcie mnie proszę, bo jestem ciemny w tej sprawie - jeżeli sparujemy z Fenixem footpoda i będziemy go używać w czasie aktywności to co wtedy? Z którego źródła zegarek czerpie dane? Z GPSa, czy z poda a może z jednego i drugiego? Jak to wyglada?
- bumbo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 40min
No tak, ale jest GPS, footpod i akcelerator i co? Wszystko teoretycznie jest podłączone. Czyli rozumiem ze jak GPS to tylko GPS, a jak włączę poda to tylko pod, nie ma opcji zbierania danych z trzech czujników i wyciągania super średniej?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
a po co Ci super średnia skoro nie ma nic dokładniejszego niż poprawnie skalibrowany footpod.
- fascik
- Stary Wyga
Jeśli chdozi o bieganie na świeżym powietrzu to nadrzędnym jest GPS, jak wpadniesz do tunelu i brak odczytu satelitów to rolę pomairu przejmuje HRM. Jeśli masz footpoda to jego rolę przejmuje footpod.bumbo pisze:No tak, ale jest GPS, footpod i akcelerator i co? Wszystko teoretycznie jest podłączone. Czyli rozumiem ze jak GPS to tylko GPS, a jak włączę poda to tylko pod, nie ma opcji zbierania danych z trzech czujników i wyciągania super średniej?
Superśrednia... hmm niech Garmin poprawi to co ma popraiwić w GPS-ie i dla nas amatorów spokojnie wystarczy

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
nie do końca faścik - na powietrzu footpod zawsze jest nadrzędny nad GPS. Dystans i tempo leci z FP a ślad z GPS. Tak przynajmniej wynika z moich obserwacji - od kilku tygodni biegam z footpodem.
- fascik
- Stary Wyga
To jak wytłumaczyć te anomalie związane z tempem bieżącym i pomiarem dystansu w F2?Piechu pisze:nie do końca faścik - na powietrzu footpod zawsze jest nadrzędny nad GPS. Dystans i tempo leci z FP a ślad z GPS. Tak przynajmniej wynika z moich obserwacji - od kilku tygodni biegam z footpodem.