Komentarz do artykułu Garmin Forerunner 910 xt test
- guerlainn
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Wyga
Dla kogoś kto pływa, biega oraz jeździ na rowerze to chyba nie ma nic lepszego niż garmin 910xt? 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:10
- Życiówka w maratonie: 3:36:19
Wymien pasek pewnie jest popękany miedzy elektrodami albo kup plaster bez opatrunku i naklejaj na skóre przed treningiemguerlainn pisze:Mam problem z paskiem tętna, przy położeniu czujnika na środku klatki piersiowej mocno mnie obciera. Za pierwszym razem zapiąłem czujnik z boku klatki piersiowej i wszystko było ok. Dwa ostatnie treningi ustawiłem go na środku i efektem są znaczne obtarcia. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:10
- Życiówka w maratonie: 3:36:19
Popieram bo używam, do tego można zmierzyć kadencje na rowerze i pomiar mocy w piaście. No i bateria trzyma do 20 godzin wiec mozna zrobic pełnego Ironmana:):)hqvkamil pisze:Dla kogoś kto pływa, biega oraz jeździ na rowerze to chyba nie ma nic lepszego niż garmin 910xt?
-
- Wyga
Tak mi się wydawało, bo nie widzę nic innego z tymi możliwościami.
- guerlainn
- Stary Wyga
To obtarcie od krawędzi paska, nie od wewnętrznej strony. Spróbuje patentu z tym plastrem.edek103 pisze:Wymien pasek pewnie jest popękany miedzy elektrodami albo kup plaster bez opatrunku i naklejaj na skóre przed treningiemguerlainn pisze:Mam problem z paskiem tętna, przy położeniu czujnika na środku klatki piersiowej mocno mnie obciera. Za pierwszym razem zapiąłem czujnik z boku klatki piersiowej i wszystko było ok. Dwa ostatnie treningi ustawiłem go na środku i efektem są znaczne obtarcia. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić?
-
- Rozgrzewający Się
1. Eksport do pliku z connect garmin i wgranie pliku do endomondo
Tego próbowałem ale z garmin connect zapisuje mi automatycznie plik w rozszerzeniu .csv, tórego nie da rady wgrać na endomondo. A rozszerzenia przed zapisem zmienić się nie da, bo nawet o to nie pyta....
Tego próbowałem ale z garmin connect zapisuje mi automatycznie plik w rozszerzeniu .csv, tórego nie da rady wgrać na endomondo. A rozszerzenia przed zapisem zmienić się nie da, bo nawet o to nie pyta....
-
- Zaprawiony W Bojach
Jeszcze innym rozwiązaniem jest odinstalowanie Garmin Express i zainstalowanie kombinacji Ant Agent + wtyczka Garmin Communicator Plugin. Z nimi poprawnie działa zarówno upload do Garmin Connect, jak i do Endomondo. Jedyny problem to wysyłanie treningów z GC do zegarka - aby zadziałał trzeba przełączyć się tymczasowo do widoku klasycznego (jest taka opcja gdzieś w tym pasku po lewej).mron pisze:Hejstefanwojok pisze:Powiedzcie mi czy ktoś wgrywa swoje treningi z garmina na endomondo?? Ja próbowałem ale nie chcą mi się wgrać, czy ktoś mógłby mi krok po kroku powiedzieć co zrobić żeby je umieścić na endomondo? Na garmin connect wchodzą mi bezproblemowo, a jak klikam w endomondo "wgraj z garmina" to wyskakuje że widzi mojego garmina 910xt ale nie ma na nim żadnych nowych treningów do wgrania ani poprzednich które już nie zostałyby wgrane, a historii nie usuwałem. z góry dzięki
Pewnie używasz Garmin express. I wtedy wgraj z garmin nie jest obsługiwane.
Opcje są dwie.
1. Eksport do pliku z connect garmin i wgranie pliku do endomondo
2. Wgranie pliku *.fit utworzonego przez garmin express przy synchronizacji, ale trzeba poszukać gdzie je zapisuje.
Pozdrawiam
Piotrek.
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
U mnie na windows 8.1 po zainstalowaniu Garmina Express wszystko się popsuło. Nie chciał się synchronizować. Po powrocie do Ant Agent nadal się krzaczy i mimo iż ściągnął trening, to nie pokazuje go w kalendarzu. Zagotuję się zaraz.
Co dziwne, do endomondo eksportuje, ale do Garmina Connect już nie chce.
Co dziwne, do endomondo eksportuje, ale do Garmina Connect już nie chce.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2014, 16:39 przez Svolken, łącznie zmieniany 1 raz.
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
Tak wczoraj zrobiłem i wreszcie działa bezpośredni import do Endomondo i Run-loga. Dzięki za info.Crocodil pisze:
Jeszcze innym rozwiązaniem jest odinstalowanie Garmin Express i zainstalowanie kombinacji Ant Agent + wtyczka Garmin Communicator Plugin. Z nimi poprawnie działa zarówno upload do Garmin Connect, jak i do Endomondo.
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
1. Plaster na ciałoguerlainn pisze:Mam problem z paskiem tętna, przy położeniu czujnika na środku klatki piersiowej mocno mnie obciera. Za pierwszym razem zapiąłem czujnik z boku klatki piersiowej i wszystko było ok. Dwa ostatnie treningi ustawiłem go na środku i efektem są znaczne obtarcia. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić?
2. Plaster na pasek
3. Sudocrem na ciało
4. Wymiana paska na wersję 3. Ten obtarł mnie (trochę) dopiero w czasie WB przy dużej wilgotności i wysokiej temperaturze.
-
- Rozgrzewający Się
Witam serdecznie,
Mam pytanie do "starych wyjadaczy" używających 910ki.
Wypożyczyłem ostatnio 910XT do testów. Ustawiłem w nim bieg z interwałami a po biegu zsynchronizowałem do Garmin Connect -miałem wszystkie parametry interwałów.
Następnie wyeksportowałem do *.tcs i zaimportowałem plik do Endomondo.
Wszystko się zaimportowało, ale bez interwałów w (brak zakładki Interwały w podsumowaniu treningu).
Czy to jest "objaw" standardowy, czy coś zrobiłem źle?
Czy przy imporcie bezpośrednio z 910ki do Endomondo - o którym piszecie - importują się parametry interwałów (czas i tempo na odcinek)?
Z góry dziękuję za pomoc.
Tomek
Wypożyczyłem ostatnio 910XT do testów. Ustawiłem w nim bieg z interwałami a po biegu zsynchronizowałem do Garmin Connect -miałem wszystkie parametry interwałów.
Wszystko się zaimportowało, ale bez interwałów w (brak zakładki Interwały w podsumowaniu treningu).
Czy przy imporcie bezpośrednio z 910ki do Endomondo - o którym piszecie - importują się parametry interwałów (czas i tempo na odcinek)?
Tomek
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Endomondo wyświetla na stronie tylko interwały robione z użyciem ich mobilnej aplikacji. Tych z importowanych treningów - nie. To kwestia funkcjonalności Endomondo a nie Garmina w tym przypadku.Bambosz pisze:Witam serdecznie,
Tomek