Sport Tracks

Awatar użytkownika
robin_ldz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47.11
Życiówka w maratonie: 3.50.19

Nieprzeczytany post

Jeszcze raz dzięki za wyjaśnienia. Od wczoraj mam konto i sprawdzam możliwości programu. Mam konto próbne i niestety chyba nie da się zsynchronizować ze SportTrackiem, a przynajmniej jeszcze nie znalazłem takiej opcji.
Waga, BMI itp. są dostępne.
Niestety, trochę się rozczarowałem. Myślałem, że wersja mobi podobnie jak klasyczny ST będzie kosztowała~30$ ale z licencją na zawsze. Mnie pokazuje, że muszę zapłacić 59$ za rok. Trochę droga zabawa. Zastanawiam się czy jednak nie poduczę się, gdy będę już korzystał z MacOS i nie zainstaluję sobie windy... :)

pozdro. :)
In this Religion, there are no holidays
PKO
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

robin_ldz pisze:Mam konto próbne i niestety chyba nie da się zsynchronizować ze SportTrackiem, a przynajmniej jeszcze nie znalazłem takiej opcji.
Waga, BMI itp. są dostępne.
Synchronizujesz w programie SportTracks, który masz zainstalowany na swoim komputerze.
Preferencje --> CloudSync
Wydaje mi się, że jak podłączysz swój program pod .mobi, system "zorientuje się", że masz kupioną licencję na ST desktopowy i będziesz musiał płacić $35/rok - tak jak ja, bo niby dlaczego miałoby być inaczej...
Awatar użytkownika
robin_ldz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

krunner pisze: Synchronizujesz w programie SportTracks, który masz zainstalowany na swoim komputerze.
Preferencje --> CloudSync
Wydaje mi się, że jak podłączysz swój program pod .mobi, system "zorientuje się", że masz kupioną licencję na ST desktopowy i będziesz musiał płacić $35/rok - tak jak ja, bo niby dlaczego miałoby być inaczej...
Ha! I właśnie tutaj mam problem, bo synchronizacja jest jedną z opcji, która się włącza w pełnej wersji. Na desktopie mam wersję Trial...
Swoją drogą ceny się troszkę zmieniły odkąd ostatni raz się tym interesowałem. Wtedy za wersję lifetime było 30$ albo 35$. Teraz lifetime kosztuje chyba 69$. :lalala:

Wychodzi na to, że chyba będę musiał skorzystać z wersji na Windows żeby zachować dostęp do wszystkich moich archiwalnych treningów. Z drugiej strony wersja .mobi bardzo mi się podoba. Interfejs jest bardzo przejrzysty. Wszystko robi się intuicyjnie. Nawet bardziej mi się podoba ta wersja porównując z desktopową.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

na maka kup rubitrack o niebo lepszy od ST jest wersja bezplatna okrojona ale kuz ona Ci pokaze co mozna
Awatar użytkownika
robin_ldz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:na maka kup rubitrack o niebo lepszy od ST jest wersja bezplatna okrojona ale kuz ona Ci pokaze co mozna
Heja, dzięki za podpowiedź. Soft wydaje się bardzo obiecujący. Od kilku godzin czytam na temat tego programu i zapowiada się, że jednak porzucę ST. Cena jest też przystępna. Od dawna go używasz? Są jakieś bugi, które uprzykrzają życie?
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie ma :-) sluchaj ja sportracks znam "od malego" wystarczy wlezc na polska strone zeby mnie tam znalezc, wiec cos na temat ST wiem, ale rubi track lepszy, krotko ? inna filozofia, to jak windows i mac :-)
wybierz co chcesz :-)
Awatar użytkownika
robin_ldz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:nie ma :-) sluchaj ja sportracks znam "od malego" wystarczy wlezc na polska strone zeby mnie tam znalezc, wiec cos na temat ST wiem, ale rubi track lepszy, krotko ? inna filozofia, to jak windows i mac :-)
wybierz co chcesz :-)
Cichy, nie musisz mi tłumaczyć. Pamiętam Cię z innego forum biegowego. :) Nasze dyskusje dotyczące zegarków itp. Myślę, że obaj jesteśmy wariatami jeśli chodzi o nowe technologie. ;)
Był jeszcze gość z Krakowa, nie pamiętam Jego nicka.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

staszek -sms- sie zwal :-)
Awatar użytkownika
robin_ldz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:staszek -sms- sie zwal :-)
O, to, to, to :)

Dobra, to sprawa się wyjaśniła. Będzie Rubitrack! Teraz pozostało mi jeszcze Żonę przekonać, że iMac to właśnie ten komputer o którym marzyliśmy od lat... :D
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam pytanie do użytkowników. Czy po zakupie i zainstalowaniu, program działa tylko na tym komputerze? Nie mogę ponownie zainstalować na innym kompie. Niby działa ale niczego nie wczytuje,...
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Mam pytanie do użytkowników. Czy po zakupie i zainstalowaniu, program działa tylko na tym komputerze? Nie mogę ponownie zainstalować na innym kompie. Niby działa ale niczego nie wczytuje,...
Hmm... Tak, formalnie rzecz biorąc SportTracks mobi można podłączyć do jednej instalacji SportTracks (do jednego pliku .LOGBOOK3, czyli dzienniczka).

Możesz zainstalować sobie SportTracks na innym komputerze i tam go używać, ale nie ściągniesz na niego danych z mobi, nie będzie działała synchronizacja.

krunner
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wystarczy plik wrzucić do dropboxa i będzie działał na N komputerach.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki,...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ