Trening z plecakiem

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Allim
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, czy biegając z plecakiem (Jakieś tam obciązenie nie wiem jakie dokladnie) nie zepsuje mi się kregosłup? Czy opłaca się tak biegać? Moim celem jest zwiększenie szybkości
PKO
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dobrze rozumiem? Chcesz biegać z plecakiem, żeby biegać szybciej? Przecież żeby biegać szybciej trzeba... biegać szybciej. A dokładniej mówić robić treningi specjalistyczne (przebieżki, fartlek, interwały, II/III zakres).
A co do plecaka to sprawdza się podczas długich wybiegań, ale tylko jako coś gdzie można wrzucić wodę i coś do jedzenia, ewentualnie jakieś ubranie :) Raczej nie zakładałbym go tylko po to, żeby coś dźwigać w czasie biegania.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a może przytyj z 15 kilo? Nie będziesz musiał wtedy brać plecaka.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

Allim pisze: Witam, czy biegając z plecakiem (Jakieś tam obciązenie nie wiem jakie dokladnie) nie zepsuje mi się kregosłup? Czy opłaca się tak biegać? Moim celem jest zwiększenie szybkości.
maly89 pisze:Dobrze rozumiem? Chcesz biegać z plecakiem, żeby biegać szybciej? Przecież żeby biegać szybciej trzeba... biegać szybciej. A dokładniej mówić robić treningi specjalistyczne (przebieżki, fartlek, interwały, II/III zakres).
A co do plecaka to sprawdza się podczas długich wybiegań, ale tylko jako coś gdzie można wrzucić wodę i coś do jedzenia, ewentualnie jakieś ubranie :) Raczej nie zakładałbym go tylko po to, żeby coś dźwigać w czasie biegania.
Ja bym jeszcze tylko dodał, że w przypadku biegania z plecakime bardzo łatwo o złapanie kontuzji (w szczególności na pierwszych treningach), a taki trening nie da ci tego, czego oczekujesz. A precyzyjniej nakład siły będzie niewspółmierny do efektów. Sugestie małego 89 jak najbardziej ok.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Napisz dokładnie w jakim celu biegasz z plecakiem. W celu poprawy szybkości na 100m? ;)

Szkoda zdrowia, kolan, kręgosłupa. Jak chcesz mieć obciążenie to biegnij pod górę.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ