Trening z plecakiem
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Dobrze rozumiem? Chcesz biegać z plecakiem, żeby biegać szybciej? Przecież żeby biegać szybciej trzeba... biegać szybciej. A dokładniej mówić robić treningi specjalistyczne (przebieżki, fartlek, interwały, II/III zakres).
A co do plecaka to sprawdza się podczas długich wybiegań, ale tylko jako coś gdzie można wrzucić wodę i coś do jedzenia, ewentualnie jakieś ubranie
Raczej nie zakładałbym go tylko po to, żeby coś dźwigać w czasie biegania.
A co do plecaka to sprawdza się podczas długich wybiegań, ale tylko jako coś gdzie można wrzucić wodę i coś do jedzenia, ewentualnie jakieś ubranie

-
- Zaprawiony W Bojach
a może przytyj z 15 kilo? Nie będziesz musiał wtedy brać plecaka.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 2:59:50
Allim pisze: Witam, czy biegając z plecakiem (Jakieś tam obciązenie nie wiem jakie dokladnie) nie zepsuje mi się kregosłup? Czy opłaca się tak biegać? Moim celem jest zwiększenie szybkości.
Ja bym jeszcze tylko dodał, że w przypadku biegania z plecakime bardzo łatwo o złapanie kontuzji (w szczególności na pierwszych treningach), a taki trening nie da ci tego, czego oczekujesz. A precyzyjniej nakład siły będzie niewspółmierny do efektów. Sugestie małego 89 jak najbardziej ok.maly89 pisze:Dobrze rozumiem? Chcesz biegać z plecakiem, żeby biegać szybciej? Przecież żeby biegać szybciej trzeba... biegać szybciej. A dokładniej mówić robić treningi specjalistyczne (przebieżki, fartlek, interwały, II/III zakres).
A co do plecaka to sprawdza się podczas długich wybiegań, ale tylko jako coś gdzie można wrzucić wodę i coś do jedzenia, ewentualnie jakieś ubranieRaczej nie zakładałbym go tylko po to, żeby coś dźwigać w czasie biegania.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt: