Hey wam!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
WÎsnÎa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:54
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na te 7km będę musiał jeszcze długo poczekać, to już nie jest takie proste hehe. Teraz postępy będą znacznie mniej zauważalne, niż na początku ;) Musze na poważnie i w trybie pilnym zająć się moim obuwiem, bo biegam w zwykłych Nikach z cienka podeszwą i po wczorajszym biegu odczuwam tego skutki ;) Tylko nie mam pojęcia jakie buty wybrać, choć tematów jest masa to dalej mam wielki mętlik w głowie :( może ktoś poradzić jakies buty do 300zl z przeznaczeniem tylko na asfalt? ;)
PKO
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

ja mam drogie brooksy i taniutkie jomy, biega mi się w nich tak samo dobrze. chyba niedużo Ci to pomoże :ojoj:
go get 'em tiger
Awatar użytkownika
WÎsnÎa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Musiałbyś podać dokładniejsze nazwy, żebym mógł sobie poczytać o nich opinie w sieci hehe ;D
777
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

o, 777 podesłał gotowca do jomy :usmiech: a brooksy to jakiś stary model, trailówki zresztą.
go get 'em tiger
DawidK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Super gratulacje robisz duże postępy, tak trzymaj.
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WÎsnÎa pisze: z przeznaczeniem tylko na asfalt? ;)
Biegasz tylko po asfalcie ? :usmiech: Ja na odwrót! Wolę jakieś polne, albo coś bliżej lasu, ew. park.
Awatar użytkownika
WÎsnÎa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak 100% asfaltu, ale myślę, że jak w końcu kupie jakieś porządniejsze buty to wybiorę się gdzieś za miasto zobaczyć jak to jest ;P
777
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja też biegam tylko po asfalcie, aby wybiec z miasta musiałbym przebiec z 7km, a tyle ledwo daje radę biec. :bum:
Może w wekend wyjadę gdzieś za miasto to pobiegam w terenie.
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

E, to ja Wam nie zazdroszczę. :zero:

Ja wychodząc z domu mam od razu pola i ścieżki polne a do lasu mam 1,5 km :D Żyć nie umierać! :spoczko:
Awatar użytkownika
WÎsnÎa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szczerze to nie mam powodów żeby narzekać na asfalt, bardzo fajnie mi się biega, tylko muszę kupić buty bo na bank odbije się to na mnie negatywnie ;) A tak ogólnie to wróciłem z biegu w takiej milej dla ciała mżawce, jedynie wiatr trochę dokuczał, ale wiecie co? Nie wiem jakim cudem, ale pobiłem rekord na dychę 49:54 sekundy!! ;D
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WÎsnÎa, normalnie idziesz jak burza! :uuusmiech:
go get 'em tiger
Awatar użytkownika
WÎsnÎa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam taki jeden problem, mieszkam w dość małym mieście i w każdym sklepie z butami są może ze dwie pary do biegania. I do tego nie ma takich, o których pisze się tu na forum :( Czy zostaje mi tylko zamówienie butów online? Tylko to będzie moja pierwsza para i nie chce za bardzo ryzykować, kurde jestem w kropce...
Co myślicie o takich butach?
http://allegro.pl/asics-gel-pursuit-but ... 90117.html
Dzisiaj z rana wypatrzyłem tez takie, przeczytałem 2 dobre opinie o nich, chyba będę musiał zaryzykować i kupić przez neta ;)
http://allegro.pl/buty-do-biegania-asic ... 56693.html
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To tak jak u mnie, pełno sklepów z butami, a do biegania to się chyba nie znajdzie. :-) Może masz możliwość podjechania do większego miasta ? Bo Asics to raczej drogie buty i ja troche bałabym się kupować przez neta. Zawsze lepiej je przymierzyć. A jeśli już się na jakieś zdecydujesz, to wez o numer większe :-) bo stopa podczas biegania lekko puchnie i luz jest potrzebny żeby np: nie zrujnować sobie paznokci.

Chciałabym Ci doradzić, ale nie znam tych butów, bo sama biegam w Ekidenach z Decathlonu. Ale z tego co wyczytałam wczoraj to Asics to generalnie dobra firma, a wzór buta to mają fenomenalny. :-)

A co do Twojej dyszki to niezle poleciałeś :-) jak samopoczucie po ? Jak zmęczenie ? Pamiętasz o rozciąganiu po biegu ?
Awatar użytkownika
WÎsnÎa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nawet w ogromnym Sportingu mam tylko jedne Aciscy do wyboru (red-pursuit), które kosztują ponad 100zl więcej jak na allegro. Tak czy się jak przymierzyłem, 46 rozmiar w grubej stopce i były praktycznie na styk. Więc jak zamówię sobie 46.5 i ubiorę moje stopki do biegania, które są chudsze to będzie chyba idealnie. Do tego porobiłem pomiary, czyli zmierzyłem moją stopę, która ma 28cm, do tego dojdzie stopka. Czyli jak zamówię rozmiar 46.5 (29.5cm) to zostanie mi akurat 1cm luzu ;D

A co do tej dyszki to samopoczucie jak najbardziej ok, tylko moje buty, które maja dosłownie 0.5cm podeszwy dały o sobie w końcu znać na drugi dzień. Łydki były bardzo spięte i do tego lekki ból jednej kostki, ale dzisiaj jest już wszystko ok ;) Czekaja mnie jeszcze ze 2-3 biegi w tych butach, i chyba zrobię sobie takie krótkie odcinki, żeby nie przegiąć i się nie zajechać ;) Zawsze jak kończę biegać to idę sobie spacerkiem z pól kilometra i jakieś male rozciąganie ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ