dziś już po bieganku jak zawsze po mam świetny humor. spotkałam jedynie jednego zająca więc strachu nie było ale rekord życiowy zaliczony https://www.endomondo.com/profile/16003934
to moje endomondo.
w taką pogode mam problem ze zjedzeniem tych 1500kcal. staram się ale ciężko mi to idzie bo się nie chce.
dzis cały dzień wcinałam pasztet z cukini. ma malutko kcal w moim wykonaniu
Karola, piekny wynik!
Ciesze sie, ze Ci tak dobrze idzie. Tez bym chetnie zjadla pasztet z cukini Ja mam yeraz ciagle ochote na pomidory. I owoce: brzoskwinie i czeresnie.
pasztet z cukini robi się podobnie jak babke ziemniaczaną. tarkowane warzywa sól pieprz jakies przyprawy wg gustu. jajka ja akurat na 5 cukin mniejszych dałam 3szt i szklanke bułki tartej albo kaszy mannej, olej. godzine piec w 180 stopniach. pyszność.
ja jem z wasą bo w prawidłowym przepisie jest jeszcze ser do tego żeby bardziej zwarte było a u mnie takie luźniejsze. dopiero pierwszy raz zrobiłam i szybko znikł więc jeszcze nie spróbowałam go w inny sposób. ale jest dobry zarówno na zimno jak i na ciepło.
Cukinia tylko z grilla Grillujemy obojętnie na jakim grillu, na koniec dodajemy z\ser (żółty lub mozarella) i czekamy aż się rozpuści. Polewamy sosem zrobionym z oliwy, wody, octu balsamicznego, czosnku, bazylii i oregano Niebo w gębie :D
bede robić i z grilla i placki. mam jej tyle że chyba przez tydzień będę ją jadła :P
z mięsem pożegnałam się 2 miesiące temu i teraz dopiero zaczynam doceniać wartość warzyw.