ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

kasia41
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42.23
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Podobnie jak Matika uważam,że samo przebiegnięcie maratonu czy półmaratonu nie czyni biegającego biegaczem :niewiem:
Choc twierdzenie że bieganie dychy powyżej 40 minut to truchtanie to też lekka przesada,choć faktycznie to 40 minut to taka magiczna granica dla amatora.
Odnośnie interwałów to jest to trudny i ciężki element w bieganiu jeśli oczywiście wykonuje się go prawidłowo.
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762

Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
PKO
PaulinaJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 3:15:22

Nieprzeczytany post

Odnośnie interwałów, czy zabawy biegowej to wystarczy raz w tyg. Ja tak przynajmniej robię. Jeden trening robię ciągły ale w tempie maratońskim bo czuje że wytrzymałości szybkosciowej brak.
Oprócz tego długie wybieganie i jeden spokojny, nieco dłuższy bieg.

Ja interwały niestety wykonuje niezbyt dobrze. Bo pierwsze masz szybkie, pózniej przychodzą słabsze i ostatnie dwa znów na maxa. Jestem już wtedy wypruta i czuje, że więcej ńie dam rady.
Wciąż obiecuje sobie 400tki ale czasu teraz brak.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

poleciałam :lalala: :hahaha: oczywiście pierwsze 2km za szybko :bum: a później nie miałam siły :bum:
wynik chyba będzie podobny jak poprzednio :spoczko:

moje Misie też przeleciały :spoko: :hej: ale po drodze jadły sobie jagody, słuchały muzyki, pełen luz :bum: :hahaha:
jestem z nich mega dumna :sss:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rozmawiałam dziś z kolegą, ma mi ułozyc plan, abym poprawiła wytrzymałość i szybkość :bum:
nauczy mnie biegać po biezni w konkretnych czasach :spoczko: i obiecał, że w sierpniu złamię 25minut na piątce :hahaha: :hej:
no zobaczymy :ojoj:
komentarze
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Trening interwałowy może mieć różne stopnie trudności, od przyjemnie wymagającego do totalnej zajezdni ;) Steruje się tym poprzez 1. ilość powtórzeń, 2. długość odcinka tempowego, 3. długość przerwy, 4. intensywność odcinka tempowego, 5. intensywność przerwy. I myślę, że jeśli ma się już pewną bazę wybieganą, to warto je biegać, nawet jeśli raz czy drugi zrobi się je nie tak jak trzeba. Tak naprawdę wszystkie te plany dla początkujących z marszobiegami to poniekąd zasadniczo interwały ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Katekate, super dzieciaki, na ile biegly?
Bardzo lubie piatki, to taki dystans, w ktorym jestem w stanie zniesc szybkie tempo, bo szybko sie konczy :hejhej:
Ja tez bym chciala plan pode mnie. Na razie opieram sie na wyszukanych w internecie, takich co mi podejda.
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kachita pisze:Trening interwałowy może mieć różne stopnie trudności, od przyjemnie wymagającego do totalnej zajezdni ;) Steruje się tym poprzez 1. ilość powtórzeń, 2. długość odcinka tempowego, 3. długość przerwy, 4. intensywność odcinka tempowego, 5. intensywność przerwy. I myślę, że jeśli ma się już pewną bazę wybieganą, to warto je biegać, nawet jeśli raz czy drugi zrobi się je nie tak jak trzeba. Tak naprawdę wszystkie te plany dla początkujących z marszobiegami to poniekąd zasadniczo interwały ;)
tak tak, zgadza sie :) dlatego też sugerowalam, zeby zacząć od czegoś stosunkowo łatwego - a i tak na początku może być zdziwienie jakie to wymagające ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ASK biegły na 5k :-)
komentarze
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

katekate - gratulacje dla dzieciaków, 5k to jednak sporo :) (dla dorosłych medale też były takie fajne? ;-))

A odnośnie treningów interwałowych to taka mała uwaga, proponuję pomiędzy szybkimi odcinkami przechodzić do marszu, to mocno pomaga. I nie przeginać bo może się skończyć tak jak u mnie kontuzją. Za szybko było widać postępy i chciałem więcej i szybciej :-).
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Katka, jakie dzieciaki do Ciebie podobne :orany: Atak klonów :hej:
Gratulacje dla Misiów!
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kate - gratulacje! :hej: a 5km to naprawdę długa trasa biorąc pod uwagę wiek -jak widać nie daleko pada jabłko od jabłoni :hejhej:
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cava Mlody to istny ojciec :-P
a córka to moja kopia :-)
dziękuję bardzo!! one już się szykują na sierpień :-) tym razem będzie bieg w przebraniu, super

kojer, niestety dla dorosłych jeżyków nie dawali, hahah
komentarze
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zostałam dziś wyznaczona do biegu VIPów na pierwszym biegu uzdrowiskowym na dystansie 1k, coś czuję, że wygram ;-) reszta zawodników nie ma nic wspólnego z biegami ;-)
komentarze
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Katekate, masz VIP. :spoczko:
Kiedy bieg?
Ty ich nie lekcewaz i sie postaraj, bo nigdy nie wiadomo co drzemie wbjakims burmistrzu czy ksiegowej miejskiej :hejhej:

Ja jutro WRESZCIE do domu. Juz czekam jaka forma w domu, zawsze na wakacjach biegam wolno, a po jest duza zwyzka!
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ASK bieg jest 27go, a później dycha-moja pierwsza w zyciu :bum: oczywiście dzieciaki moje tez będą biegac
są fajni sponsorzy, fajne nagrody, także tego :bum: a to, że mam uważać, to wiem :spoczko: :hahaha: hahaha mój pierwszy VIPowski bieg :bum: :hahaha:
komentarze
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ