Pomoc przy wyborze butów

AlexisAFC
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich forumowiczów, jestem tutaj nowy ;) Założyłem tutaj konto, ponieważ mam problem ze znalezieniem w internecie informacji, której szukam. Poszukuję butów (cenowo do 250zł) w których będę mógł biegać trasy od 1km do 7km-10km. Biegam głównie po asfalcie (najczęściej) , tartanie i czasem po szlace. Chodzi mi głównie o jakieś buty dobre na asfalt, ale żeby też lekko się w nich biegło na stadionie na tartanie. Powód? biegam od jakichś 3 miesięcy z reguły po tym asfalcie, tyle że w zwykłych halówkach na halę i czuje, że moje kolana mówią bieganiu powoli nie... A bardzo się w to wciągnąłem i bardzo zależy mi na waszej pomocy!! Przeglądałem na allegro różne buciki i znalazłem dość tanie takie:

allegro.pl/nike-revolution-2-msl-554954-406-r45-topsport-i4395509069.html

Co o nich możecie powiedzieć?

Z góry dzięki!
PKO
iza121
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56min

Nieprzeczytany post

Ja mogę o nich napisać tyle, że są za bardzo nieprzewiewne, noga jest w basenie w takich temperaturach jak teraz, po za tym ujdą w tłoku zresztą każdy but po trampkach to będzie kosmiczny odjazd :bum:
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Do 250zł można kupić fajne buty do biegania na wyprzedażach.

Z marketowych warto wziąć pod uwagę:
- Asics Gel Blackhawk (najbardziej podstawowe),
- Asics Gel Pulse (zdecydowanie lepsze niż Blackhawk)

Z kolei jeżeli szukasz butów na allegro w dobrej cenie można kupić wciąż niedoceniane JOMA

Tak czy siak, po halówkach każde buty będą mega wygodne, uważaj tylko aby nie kupić byle czego w pośpiechu bo szkoda każdej wydanej złotówki :)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
AlexisAFC
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za tak szybką odpowiedź ;) Te Asics Gel Pulse są świetne podobno, ale cena troche odstrasza. Reasumując, te nike co wysłałem na asfalt ujdą, czy lepiej naprawde solidnie zainwestować?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kalenji ekiden 50. end of story.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

AlexisAFC pisze:Dzięki za tak szybką odpowiedź ;) Te Asics Gel Pulse są świetne podobno, ale cena troche odstrasza. Reasumując, te nike co wysłałem na asfalt ujdą, czy lepiej naprawde solidnie zainwestować?
Najlepiej jest przymierzyć wszystkie buty i poczuć różnicę. Wtedy wiadomo za co się płaci. Dla jednego warto, dla innego nie.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Posłuchaj Qby - Kalenji Ekiden 50. Kolega wysek zmienił pracodawcę z Decathlonu (tak przynajmniej wynikało z wyedytowanego postu w innym wątku) na jakiegoś innego i leczy własne traumy odradzając buty Kalenji :)
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ