ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

kachita pisze:Ma_tika, ładniutkie te Hyperspeedy, identyczne parę tygodni temu mierzyłam, ale jakoś nie do końca mi podeszły. Chociaż akurat chyba trochę wtedy marudna byłam ;)
No właśnie, ładne są i specyfikacja bardzo fajna (lekkie, dynamiczne, ale nie zupełny minimalizm - sporo pianki i nawet jakaś żelowa poduszka) :)
Pomyśleć, ze do wczoraj byłam zupełnie nie przekonana do Asicsa :hahaha: Zainspirowałam się paroma wpisami na tutejszym forum :) Trochę mam obawę, czy nie są zbyt delikatne, ale z drugiej strony mają to być buty na starty 5 i 10 km i szybsze treningi.
Dziś test, nie mogę się doczekać :)

Kate: zasadniczo startówki, ale na szybsze treningi też się nadają, przynajmniej z tego co na szybko poczytałam. Na dłuższe wybiegania póki co nie będę ich zakładać, choć słyszałam też opinię, że to "startówki maratońskie" :)
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

fajne, naprawdę
ja zastanawiam sie nad asicsami zaraca2, przydałyby mi sie drugie butki
no, ale na razie kasy brak, poluje na rower :oczko: także nie szalejemy :oczko:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:
kachita pisze:Ma_tika, ładniutkie te Hyperspeedy, identyczne parę tygodni temu mierzyłam, ale jakoś nie do końca mi podeszły. Chociaż akurat chyba trochę wtedy marudna byłam ;)
No właśnie, ładne są i specyfikacja bardzo fajna (lekkie, dynamiczne, ale nie zupełny minimalizm - sporo pianki i nawet jakaś żelowa poduszka) :)
Pomyśleć, ze do wczoraj byłam zupełnie nie przekonana do Asicsa :hahaha: Zainspirowałam się paroma wpisami na tutejszym forum :) Trochę mam obawę, czy nie są zbyt delikatne, ale z drugiej strony mają to być buty na starty 5 i 10 km i szybsze treningi.
Dziś test, nie mogę się doczekać :)

Kate: zasadniczo startówki, ale na szybsze treningi też się nadają, przynajmniej z tego co na szybko poczytałam. Na dłuższe wybiegania póki co nie będę ich zakładać, choć słyszałam też opinię, że to "startówki maratońskie" :)
Moje Hyperspeedy skończyły niedawno 3 lata. Od góry wyglądają prawie jak nowe, od spodu niebawem będę szurać paluchem po asfalcie. Dla mnie szczególnie w drugiej połowie swego żywota były butami do długich wybiegań - ale ja jestem skrzywiona minimalistycznie. :oczko: Jedyny poważny minus dla mnie to naciąganie wody przez wywietrzniki w podeszwie - ale ta wersja ma mocno zmniejszoną ilość tych dziur w porównaniu do tych starych moich, które z wilgotnego asfaltu ciągnęły wodę - jak gąbka. I potem przy każdym kroku był odgłos takiej wyciskanej gąbki. :hahaha:
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Czesc Wam, po 2 dniach z ibupromem odzyskalam moc, to tylko przeziebienie, dobra wiadomosc, ze to nie wakacyjne winko bylo powodem wolnego biegu. Dzis bylam zrobilam rano godzine tenisa, pozniej szlismy 9 km plaza z dzieciakami, a wieczorem dotrzymywalam towarzystwa kolezance w biegu, dla mnie lajcik regeneracyjny.
Pisalam, ze zrobilismy z nwsz 6 latkiem i z Florkiem 40 km na rowerze wokol jeziora Gardno?
Jutro regeneracja na plazy, no najwyzej rowerek wieczorem.

Kojer, Paulina, trzymam kciuki za Was w sobote.

Paulina, trzymaj sie, po kilku tygodniach sie czlowiek przyzwyczaja do takiego zasowu. Mi w organizacji treningow pomaga bieznia w domu, jak nie moge zorganizowac juz zadnej opieki dla dzieci, to zawsze moge wlaczyc im bajke i zrobic trening na biezni.

Frankie, juz lepszy humor? Ty dziewczyno jestes mloda, ladna, masz odchowane zdrowe dziecko - kazde z tych faktow to powod do szczescia. Cala reszta jakos sie ulozy. A na dodatek masz talent biegowy.

A propos talentu, to mnie go chyba brak. Jak to zrobic, by wskoczyc na wyzszy poziom predkosci? Od pol roku nie robie zadnych postepow :ojoj:
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

ask słonce alez z moim humorem jest ok :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dobrze ASK że już lepiej :D

ja dzis zrobiłam szybką siódemkę, dopingowali mnie faceci w autach :ojoj: :hahaha: męczący są ludzie-turyści :oczko: :bum: i sobie przypomniałam, że cholera w czwartek zawody na 5k :bum: :hahaha: mam nadzieję, że uda mi się dobrze polecieć
moim marzeniem jest 25 minut :sss: na 5k ech.. o ile nogi sie nie meczą, to juz z oddechem jest ciężko, jak to przeskoczyc???
poważnie pytam :tonieja:
komentarze
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ASK pisze:A propos talentu, to mnie go chyba brak. Jak to zrobic, by wskoczyc na wyzszy poziom predkosci? Od pol roku nie robie zadnych postepow :ojoj:
1. plan treningowy ułożony pod to, co chcialabyś osiągnąć
2. konsekwencja w jego realizacji i ew. korygowanie w trakcie
3. cierpliwość
Obrazek
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Powiem tylko, ze po wieczornym biegnaiu i porannym tenisie kapiel w Baltyku to super krioterapia :bum:
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:
ASK pisze:A propos talentu, to mnie go chyba brak. Jak to zrobic, by wskoczyc na wyzszy poziom predkosci? Od pol roku nie robie zadnych postepow :ojoj:
1. plan treningowy ułożony pod to, co chcialabyś osiągnąć
2. konsekwencja w jego realizacji i ew. korygowanie w trakcie
3. cierpliwość
mam nadzieję, że u mnie ta strategia też zadziała... :bum: i że za powiedzmy miesiąc będzie widać jakiekolwiek, choć minimalne efekty.... ;)
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ASK pisze:Powiem tylko, ze po wieczornym biegnaiu i porannym tenisie kapiel w Baltyku to super krioterapia :bum:
której zazdroszczę.. ;)

i ogólnie odczuwam potrzebę odpoczynku.... tylko nie mam kiedy :(

ale pomijając fakt, że chętnie bym dołączyła, to odpoczywaj ile możesz :hejhej:
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

charm, a nie masz urlopu??
mój zaczyna się 4 sierpnia, jeszcze troszkę :bum:
komentarze
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

katekate pisze:charm, a nie masz urlopu??
mój zaczyna się 4 sierpnia, jeszcze troszkę :bum:
mam jeszcze 6 dni zaległego...
ale w pqździerniku ślub...
po ślubie jedziemy na tydzień w bieszczady, a do tego czasu jakiejkolwiek wolne to przygotowywania albo budowa... wiem, że to była świadoma decyzja, że jak w kooooońcu skończymy, to będziemy mieszkać we własnym domu, itd, ale czasem jestem po prostu bardzo zmęczona... rozsądek czasem podpowiada, że powinnam choć na dwa dni wyjechać, ale każdy dzień nieobecności to opóźnienia na budowie.... błędne koło...
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

charm 2 dni was nie zbawią, a odetchniecie :hej: zmiana otoczenia chociaz na 2 dni tez jest wazne i 'nicnierobienie' :oczko:

edit
zrobiłam badania krwi, sladu po anemii nie ma :sss: uffff :spoczko:
komentarze
majk-a
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam się, dołączyć mogę? :)
kasia41
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42.23

Nieprzeczytany post

Witamy nową koleżankę :taktak:

Dawno nie pisałam,ale jestem ze wszystkim na bieżąco,Katka super że anemia poszła precz,Matiko fajowe buty:)
Odnośnie postępów to dodam,że czasami jest też tak iż mimo że wykonaliśmy kawał dobrej roboty,zrealizowaliśmy plan w stu procentach a sukces nie przyszedł,życiowka nie zrobiona.

A i jeszcze jedno dlaczego nikt nie tęsknił za mną?:)
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762

Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ