majak-komentarze
Moderator: infernal
- neevle
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:11
- Życiówka w maratonie: brak
Podziwiam. Nie mam cierpliwości do takich rzeczy, a moje bieganie minimalistyczne ogranicza się do kilkuset metrów w trampkach, kiedy muszę się gdzieś pospieszyć.
Czyli co, kręgosłup siedzi cicho?
Czyli co, kręgosłup siedzi cicho?
5km - 20:23, 10km - 42:11, 21.1km - 1:35:58
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Niestety ale nie wiem co jest powodem...wypass pisze:Czyżby bieganie nie było powodem Twoich dolegliwości...
Dzięki, rozumiem, że jesteś zaraz za mną ?Skoor pisze:Sluszna droge obrales! Trzymaj sie jej
Dokładnie tak :uuusmiech: moje nowe bieganie znakomicie go odciąża :uuusmiech:neevle pisze:Czyli co, kręgosłup siedzi cicho?
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No ba!majak pisze:Dzięki, rozumiem, że jesteś zaraz za mną ?
-
- Zaprawiony W Bojach
5,15 Też chcę takie buty
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Lukasz, ja to bym chcial zobaczyc Cie nanjakis zawodach na 10km
- roberturbanski
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:11
Nie wiem, czy od tego czytania i ja się nie przerzucę na bieganie minimalistyczne :uuusmiech: .
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Mini rzadzi, mini radzi, mini nigdy cie nie zdradzi
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
Warszawa-Factory-Annopol, Sklep Hi-Tec -polecamfrelka pisze:5,15 Też chcę takie buty
Ale w jakim celu?Skoor pisze:Lukasz, ja to bym chcial zobaczyc Cie nanjakis zawodach na 10km
Gorąco polecam :uuusmiech: Kończąc trening, zdejmij buty i pobiegnij sobie na spokojnie 1km. Wtedy poczujesz różnice :uuusmiech:roberturbanski pisze:Nie wiem, czy od tego czytania i ja się nie przerzucę na bieganie minimalistyczne :uuusmiech: .
Oczywiście po sprawdzonym podłożu
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No niech pomysle... Bo biegasz treningowo 9km ponizej 5/kmmajak pisze: Ale w jakim celu?
-
- Zaprawiony W Bojach
Thx, zaraz lukne :uuusmiech:wypass pisze:A zamówienia internetowe z wysyłką...?
Oby...wypass pisze:A zamówienia internetowe z wysyłką...?
Bąbelka może nie będzie
Co do mojej dyszki...
To ja w tamtym roku wyśrubowałem taki czas, że nie sądzę bym kiedykolwiek go pobił...
Dziękuję za miłe słowa, ale tempa treningowe o niczym nie świadczą, od ponad pół roku nie robiłem żadnych interwałów i podbiegów... tylko truchtanie.
i nie oszukujmy się, moja forma sprzed roku jest w lesie! to prawda!
Biegac w mini czy boso nie zacząłem dla polepszenia formy, czy zwiększenia efektywności w biegu. Owszem biega mi się o niebo lepiej ale nie jest to priorytetem!
Priorytetem dla mnie jest ZDROWIE! Tak to właśnie główny powód mojej bosej fanaberii
Wiem, wiem, brzmi to idiotycznie i absurdalnie ale tak właśnie jest
Jak się okazało matka natura dała mi więcej amortyzacji niż nike pegasus 29
Nie będę się mądrzył na temat odciążania stawów i sił działających na nie podczas biegu, bo nie o to mi chodzi.
Chcę tylko powiedzieć, że odkąd zacząłem biegać boso czy w mini o kręgosłupie i pośladku prawie zapomniałem, boli jeszcze biodro ale coraz mniej.
Jeszcze długa droga przede mną, bo do bosego biegania trza mieć prężną stopę i łydkę ale wieżę, że się uda zbudować te mięśnie, które odpowiadają za bosy bieg.
To dlatego biegam boso
pozdrawiam :uuusmiech:
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Jeśli nie wygląda to na rozdarcie (w efekcie uszkodzenia mechanicznego) to powinni uznać...
Bo jeśli wygląda, to Ci powiedzą że sam sobie uszkodziłeś...
Ale próbuj...masz pełne prawo do tego...
Co do butów nowych...ja robię tak...szukam tych, które chciałbym kupić...orientuję się w cenach sklepów internetowych (już z wysyłką).
Jak mam okazję przymierzam i jeśli w stacjonarnym są droższe to kupuję wysyłkowo...
W ten sposób na adidasach duramo 6 zaoszczędziłem ok 60zł...to sporo...
Bo jeśli wygląda, to Ci powiedzą że sam sobie uszkodziłeś...
Ale próbuj...masz pełne prawo do tego...
Co do butów nowych...ja robię tak...szukam tych, które chciałbym kupić...orientuję się w cenach sklepów internetowych (już z wysyłką).
Jak mam okazję przymierzam i jeśli w stacjonarnym są droższe to kupuję wysyłkowo...
W ten sposób na adidasach duramo 6 zaoszczędziłem ok 60zł...to sporo...
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Ja tam mysle, ze po roku to nic z tego i reklamacja nie przejdzie. Napisza Ci tylko, ze reklamacja nie uznana ze wzgledu na normalne zuzycie buta. Widze, ze kolega sie ostro na mini przerzuca. Jaki model merrella chcesz kupic? Ja biegalem i chodzilem (z przewaga chodzenia w MBA2) super wygodne buty tylko malo trwale (przynajmniej moje). Po roku siatka jest tak dziurawa, ze nie da sie chodzic w bialych skarpetach do tych butow nie zmienia to faktu, ze za rok do chodzenia kupie sobie nastepne merrelle.
Jesli chodzi o mini, to na stalowej dysze zagadal mnie gosc, czy dobrze mi sie biega w minimusach. Twierdzil, ze w starszym modelu przebiegl ponad 3500km wiec moze zwroc uwage na stajnie NB. Ja w swoich wiele nie nabiegalem, ale sa calkiem wygodne. No... moze poza zapietkami ktore mi akurat lekko przeszkadzaja.
Jesli chodzi o mini, to na stalowej dysze zagadal mnie gosc, czy dobrze mi sie biega w minimusach. Twierdzil, ze w starszym modelu przebiegl ponad 3500km wiec moze zwroc uwage na stajnie NB. Ja w swoich wiele nie nabiegalem, ale sa calkiem wygodne. No... moze poza zapietkami ktore mi akurat lekko przeszkadzaja.