World Cup 2014
- guerlainn
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Polemizowałbym z tezą że Niemcy to drużyna bez gwiazd. Wygląda na taką, bo w pozostałych półfinalistach jest jedna, góra dwie wybijające się postaci. Brazylia - Neymar, Argentyna - Messi, Holandia - Robben i van Persie. A Niemcy? Lahm, Mueller, Kroos, Neuer na pewno zasługują na miano gwiazd. Niemcy mają drużynę która ma największy potencjał na świecie, a patrząc na wiek zawodników grających w tej drużynie, pozostanie tak pewnie jeszcze przez długie lata.
- leandros
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:56
Niemcy tworzą drużynę, a nie zbitek indywidualności. Ich system szkolenia jest bardzo dobry i co najważniejsze, nie mają problemu z tzw. multi - kulti.
Khedira, Oezil, Boateng, Mustafi(urodzeni w Niemczech). Reprezentacje zasila pokolenie rodzin, które przybyły do Niemczech. Ojciec Turek/Tunezyjczyk, a matka Niemka lub dziadkowie pochodzili z krajów arabskich i wyemigrowali do Niemczech.
Akademie piłkarskie mają pieniądze, doszkalają trenerów, stawia się na grę młodzieży, organizuje turnieje.
Khedira, Oezil, Boateng, Mustafi(urodzeni w Niemczech). Reprezentacje zasila pokolenie rodzin, które przybyły do Niemczech. Ojciec Turek/Tunezyjczyk, a matka Niemka lub dziadkowie pochodzili z krajów arabskich i wyemigrowali do Niemczech.
Akademie piłkarskie mają pieniądze, doszkalają trenerów, stawia się na grę młodzieży, organizuje turnieje.
"Silesius non Polonus" - Anzelm Eforyn
Blog treningowy.
Komentarze.
5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49
Blog treningowy.
Komentarze.
-
- Wyga
- Kontakt:
Być może nazbyt brutalnie, ale stało się, to co miało się stać w 1/8, kiedy to Brazylia według mnie szczęśliwie wślizgnęła się do kolejnej rundy. To, co oni grają, to jest jakieś wielkie nieporozumienie, ani po brazylijsku, ani solidnie po europejsku, tak jakoś nijako, bez polotu, z ogromną ilością błędów - tragedia.
Dostali spektakularnie po ryju, a że stało się to w półfinale MŚ i to jeszcze w domu, to dlatego odbiło się to aż tak szerokim echem i przypuszczam, że ze świadomości kibiców nie zniknie już nigdy. Wielkie uznanie dla Niemców ode mnie, bo nie bawili się w żadne kunktatorstwo, tylko w kolejnych ruchach, krok po kroku dobijali rywala. To się podoba i w pewien sposób jest to również oznaka ich szacunku w stronę przeciwnika Oczywiście demolka była totalna, ale dlaczego taka miała nie być, skoro Brazylijczycy sami się o to prosili? Coś pięknego, szacunek.
Bardzo fajnie, że Miro Klose stał się najlepszym strzelcem w historii - cieszę się podwójnie, bo chłopak pochodzi ze Śląska Pamiętam jak Ronaldo gadał coś przed Mundialem na temat Klose, że szkoda, że nie ma kontuzji itp. historie, a tutaj wymazanie rekordu odbyło się w taki sposób. Dla Brazylii bez dwóch zdań była to największa klęska w historii, nie wiem czy może zdarzyć się coś gorszego? Chyba tylko podobnych rozmiarów porażka o 3 miejsce z Argentyną byłaby większą hańbą.
Ciekawe czy dziś wieczorem będzie podobna goleada czy może piłkarskie szachy i jednobramkowe zwycięstwo kogoś, czy też batalia na rzuty karne? Stawiam, że jednak Holandia to wygra, choć moje serce chciałoby Argentynę.
Dostali spektakularnie po ryju, a że stało się to w półfinale MŚ i to jeszcze w domu, to dlatego odbiło się to aż tak szerokim echem i przypuszczam, że ze świadomości kibiców nie zniknie już nigdy. Wielkie uznanie dla Niemców ode mnie, bo nie bawili się w żadne kunktatorstwo, tylko w kolejnych ruchach, krok po kroku dobijali rywala. To się podoba i w pewien sposób jest to również oznaka ich szacunku w stronę przeciwnika Oczywiście demolka była totalna, ale dlaczego taka miała nie być, skoro Brazylijczycy sami się o to prosili? Coś pięknego, szacunek.
Bardzo fajnie, że Miro Klose stał się najlepszym strzelcem w historii - cieszę się podwójnie, bo chłopak pochodzi ze Śląska Pamiętam jak Ronaldo gadał coś przed Mundialem na temat Klose, że szkoda, że nie ma kontuzji itp. historie, a tutaj wymazanie rekordu odbyło się w taki sposób. Dla Brazylii bez dwóch zdań była to największa klęska w historii, nie wiem czy może zdarzyć się coś gorszego? Chyba tylko podobnych rozmiarów porażka o 3 miejsce z Argentyną byłaby większą hańbą.
Ciekawe czy dziś wieczorem będzie podobna goleada czy może piłkarskie szachy i jednobramkowe zwycięstwo kogoś, czy też batalia na rzuty karne? Stawiam, że jednak Holandia to wygra, choć moje serce chciałoby Argentynę.
BKWC - Blog
Komentarze
5km - 19:06
10km - 41:28 (nie oficj.)
21km - 1:31:57
www.wrobels.pl - blog z życia emigranta
Komentarze
-
- Wyga
- Kontakt:
Czyli jednak Albicelestes Mecz, można powiedzieć dla koneserów, mało futbolu, dużo szachów. Jedenastki w miarę to uratowały, ale to wczorajszego półfinału nawet nie ma co stawać w szranki. Argentyna-Niemcy meczem z podtekstami, ciekawostka, że ostatni raz Niemcy wygrali Puchar Świata grając przeciw Argentynie a Argentyna zdobyła puchar mierząc się z Niemcami - w niedziele sytuacja się powtórzy No i Leo Messi będzie miał szansę rozstrzygnąć, kto lepszy: on, Diego czy Pele? Ale czy da radę, biorąc pod uwagę jaki Blitzkrieg odbył się wczoraj w Belo Horizonte?
BKWC - Blog
Komentarze
Komentarze
- leandros
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:56
Holandia bez błysku, pomysłu, tzw."powera" czy iskry.
Cholernie ciekawi mnie mecz o trzecie miejsce. Brazylia zrobi wszystko by uratować honor, a trenejro pomarańczowych będzie chciał odejść z tarczą.
Co do finału, jeśli pozwoli pogoda, stan murawy i wilgotność powietrza, to możemy być świadkami dobrego spotkania. Wyłączenie Messiego da im 50% zwycięstwa. Niemcy są w gazie, mają jeden dzień wolnego więcej, a Argentyńczycy 30 minut biegania więcej.
W każdym razie, przygotowane mam Franziskanery i Muencher Hell
Cholernie ciekawi mnie mecz o trzecie miejsce. Brazylia zrobi wszystko by uratować honor, a trenejro pomarańczowych będzie chciał odejść z tarczą.
Co do finału, jeśli pozwoli pogoda, stan murawy i wilgotność powietrza, to możemy być świadkami dobrego spotkania. Wyłączenie Messiego da im 50% zwycięstwa. Niemcy są w gazie, mają jeden dzień wolnego więcej, a Argentyńczycy 30 minut biegania więcej.
W każdym razie, przygotowane mam Franziskanery i Muencher Hell
"Silesius non Polonus" - Anzelm Eforyn
Blog treningowy.
Komentarze.
Blog treningowy.
Komentarze.
-
- Rozgrzewający Się
Na kogo stawiacie w niedzielę? Ja stawiam na kochanych Albicelestes , mam nadzieję, że pokonają Niemców
______
Jedyna taka odlewnia metali kolorowych
______
Jedyna taka odlewnia metali kolorowych
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Ominal mnie mecz USA-Belgia, a skoro wielu chwalilo to znalazlem saznisty skrot:
http://hoofoot.com/?match=Belgium_2_-_1 ... 7_01#video
Na tej samej stronie mozna zobaczyc wyczerpujace skroty ze wszystkich meczow.
http://hoofoot.com/?match=Belgium_2_-_1 ... 7_01#video
Na tej samej stronie mozna zobaczyc wyczerpujace skroty ze wszystkich meczow.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Brazylia, jak dzieci we mgle. Walą w mur i nie ma z tego pożytku. Nie wierze, że Neymar odebrał im 50% pomysłu na akcje
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- Krzysztof92
- Stary Wyga
Mam nadzieję że Argentyna wygra i sprawi sensację, chociaż obserwując ostatnie mecze w ich wykonaniu dla mnie nie byłoby to zaskoczeniem, Argentyna z każdym meczem gra lepiej, chociaż brakuje im trochę powera w ataku. Tak z ciekawostek to podobno na stadionie mają być Merkel i Putin a nawet Poroszenko ? nie mogę się doczekać meczu
a wy komu kibicujecie ?
a wy komu kibicujecie ?
" I'm at war with the world cause I
Ain't never gonna sell my soul "
Ain't never gonna sell my soul "
- guerlainn
- Stary Wyga
Jeszcze do niedawna odpowiedź byłaby prosta, Argentynie. Jednak na przestrzeni ostatnich lat moje podejście do drużyny niemieckiej diametralnie się zmieniło. Mają w tej chwili najlepszych grajków i grają chyba najładniejszy futbol ze wszystkich drużyn na świecie. Moim zdaniem zasługują na tytuł jak nikt inny i dlatego będę kibicował właśnie im.