TomTom GPS Runner
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
w gęstym lesie tomtom potrafi pokazać tempo z księżyca 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48 min 28 sek
Stwierdzam że garmin 220 w lesie też podaje inne, tempo. Zasuwam z predkościa 4:50-5:00 min/km a on pokazuje ponad 5:50-6:00. Tylko wybiegne z lasu odrazu sie poprawia:P
Blog http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 10#p630610
Komentarze http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=38120
Czasem by móc biec dalej trzeba na chwilę się zatrzymać
Komentarze http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=38120
Czasem by móc biec dalej trzeba na chwilę się zatrzymać
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
generalnie jedna sprawa mnie nurtuje - może pojawiło sie to w aktualizacjach - a mianowicie "auto-pauza" - bo z opisu wnioskuje, że nie ma... i jak żyć bez tej funkcjonalności, generalnie niezbędnej, jesli już nie w bieganiu to np. na rowerze..
Jest auto-pauza w "multisport" czy nie ?
Jest auto-pauza w "multisport" czy nie ?
- adam1adam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:10
- Życiówka w maratonie: 2:32:24
Auto_Pausa ha!ha! wywalilem to dziadostwo z mojego zegarka.
Kncze interwal chce zobaczyc czas , a tu pokozuje sie "Auto Pausa"
Tak samo Virtual Partner -tylko stres!
Kncze interwal chce zobaczyc czas , a tu pokozuje sie "Auto Pausa"
Tak samo Virtual Partner -tylko stres!
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
adam1adam -z jakiego zegarka ? - bo ja pytam o autopauze w TomTom - a to że dla Ciebie gdzieś jest zbędna to naprawdę sprawa zupełnie z czapy, dla mnie jest bardzo potrzebna i ma to znaczący wpływ na zakupowe decyzje.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 43:50
Wg wypowiedzi na forum TT - auto-pauzy na razie nie ma. Sporo osób się o nią dopomina już od dłuższego czasu. Na ogólnej liście rzeczy, które TT ma zrealizować w przyszłości, auto-pauzy jednak nie ma:
https://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/17856
lista dotychczas wprowadzonych ulepszeń/zmian:
https://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/17440/related/1
Wg mnie auto-pauza to nie powinno być nic bardziej skomplikowanego, zwłaszcza że obecnie jest dostępna pauza ręczna, więc może kiedyś ją dodadzą w oprogramowaniu.
https://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/17856
lista dotychczas wprowadzonych ulepszeń/zmian:
https://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/17440/related/1
Wg mnie auto-pauza to nie powinno być nic bardziej skomplikowanego, zwłaszcza że obecnie jest dostępna pauza ręczna, więc może kiedyś ją dodadzą w oprogramowaniu.
-
- Zaprawiony W Bojach
Wiem że forum biegowe, ale że zegarek ma sporo funkcji to pytam.
Sprawdzał ktoś z was TT M na jakimś basenie albo na jakimś otwartym akwenie? Wszystkie informacje mile widziane. Pytam, bo TT M jest w dość dobrej cenie, tylko nie wiem czy nie lepiej dołożyć (sporo dołożyć) np. do GF 910xt.
Tak na prawdę, to szukam wszystkich doświadczeń związanych z użytkowaniem tego zegarka w wodzie - no może poza używaniem w wannie itp.
Sprawdzał ktoś z was TT M na jakimś basenie albo na jakimś otwartym akwenie? Wszystkie informacje mile widziane. Pytam, bo TT M jest w dość dobrej cenie, tylko nie wiem czy nie lepiej dołożyć (sporo dołożyć) np. do GF 910xt.
Tak na prawdę, to szukam wszystkich doświadczeń związanych z użytkowaniem tego zegarka w wodzie - no może poza używaniem w wannie itp.

-
- Stary Wyga
autopause nie ma ,
a po ostatniej aktualizacji żeby wcisnąć pause trzeba przytrzymać przycisk choć wcześniej wystarczyło nacisnąć
co do pływania to mogę tylko powiedzieć ,że jest szczelny
a po ostatniej aktualizacji żeby wcisnąć pause trzeba przytrzymać przycisk choć wcześniej wystarczyło nacisnąć
co do pływania to mogę tylko powiedzieć ,że jest szczelny

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 43:50
Zależy czy opcja Lock jest włączona (aby wł pausę, trzeba przytrzymać w lewo) czy nie (wystarczy nacisnąć raz).marius-p pisze:autopause nie ma ,
Do pływania mam jeszcze za mało danych / jestem za kiepski / pływam nierównomiernie. Zbyt wcześnie abym miał wydawać jakieś kategoryczne stwierdzenia, ale ogólnie na razie nie jest źle. Za kilka tygodni/miesiąc będę wiedział więcej. To mój pierwszy taki (w tym taki drogi!) zegarek.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:49
- Życiówka w maratonie: 4:20:00
Witam,
Ostatnia aktualizacja 1.7.25 sporo namieszała. TomTom zdążył mi wymienić zegarek ponieważ zegarek stracił możliwość generowania pliku gpx. Po serwisie niby nowy zegarek, jednak brakowało ekranów głównych avg.pace i pace a UNITS nie szło ustawić. Zrobiłem 2x twardy reset i nic, za 3-m razem pomogło. Generalnie jestem zadowolony z zegarka bo mimo kilku niedociągnięć widać wsparcie ze strony TomTom ( w postaci sprawnego serwisu i pracami nad softem) - doceniam to! Teraz pojawił się jeszcze drobny problem z paskiem do zegarka ale... też się da go rozwiązać
. Zobaczymy co będzie dalej... Póki co ... POLECAM!
Ostatnia aktualizacja 1.7.25 sporo namieszała. TomTom zdążył mi wymienić zegarek ponieważ zegarek stracił możliwość generowania pliku gpx. Po serwisie niby nowy zegarek, jednak brakowało ekranów głównych avg.pace i pace a UNITS nie szło ustawić. Zrobiłem 2x twardy reset i nic, za 3-m razem pomogło. Generalnie jestem zadowolony z zegarka bo mimo kilku niedociągnięć widać wsparcie ze strony TomTom ( w postaci sprawnego serwisu i pracami nad softem) - doceniam to! Teraz pojawił się jeszcze drobny problem z paskiem do zegarka ale... też się da go rozwiązać

- SZYMON_4RUN
- Dyskutant
- Kontakt:
Nie znam lepszego Pulsometru w tej CENIE z GPS - em.
Sz. BRACISZEWSKI
-
- Stary Wyga
a ile ich sprawdziłeś/porównałeś ?
- SZYMON_4RUN
- Dyskutant
- Kontakt:
Tylko 2 : POLAR i GARMIN.
Masz lepsza propozycje za 699 zl ?. Lub tez nizej tej ceny ?
Masz lepsza propozycje za 699 zl ?. Lub tez nizej tej ceny ?
Sz. BRACISZEWSKI
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 42.46
Witam. Przymierzam się do kupna TomTom runner i chcę się zapytać użytkowników jak z trzymaniem fixa?? Czy gubi zasięg np w lesie , kiedy niebo jest przysłonięte?? Pozdrawiam
- SZYMON_4RUN
- Dyskutant
- Kontakt:
Nie spotkałem się z takim przypadkiem by gubił gps. Mam ten zegarek - i taki problem jeszcze nie wsytąpił. Może ktoś inny doda swoje 3 grosze co i jak ?
Sz. BRACISZEWSKI