ból palucha i poduszki pod stopą

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy miał ktoś może podobną przypadłość i jeżeli tak to jak się z tym uporał... Boli mnie spód stopy a konkretnie paluch i poduszka pod stopą, tuż za paluchem. Ból występuje podczas zginania stopy - podczas robienia tzw. wykroków. Kiedy biegam to nic mnie nie boli. Dzisiaj jednak zaczęła mnie boleć poduszka pod stopą podczas nic nierobienia - może przyczyną był wczorajszy dosyć mocny trening - bieg ciągły po 3:49/km. Jestem lekkim biegaczem (59 kg) ale ląduję na przodostopiu i może to jest przyczyna tego bólu, może coś sobie odbiłem. Na razie nie chcę iść do lekarza - zwłaszcza, że ortopeda w moim mieście nic mi konstruktywnego nie powie, a na wizytę do lekarza sportowego muszę czekać około tygodnia.
PKO
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Może poczytaj o trzeszczkach...
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie... to jest coś innego. za ch....a mi nie pasuje pod trzeszczki
Awatar użytkownika
Boguslaw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:02
Życiówka w maratonie: 03:49:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy chodzi o coś takiego, co opisałem w podobnym temacie?
-> viewtopic.php?f=2&t=21047#p702696
Obrazek
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie, mnie boli centralnie paluch i ewentualnie poduszka - tylko przy zginaniu na bosaka. W butach jest w sumie ok
pilzz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44,39

Nieprzeczytany post

jass1978 pisze:- może przyczyną był wczorajszy dosyć mocny trening - bieg ciągły po 3:49/km. Jestem lekkim biegaczem (59 kg) ale ląduję na przodostopiu i może to jest przyczyna tego bólu, może coś sobie odbiłem. .
Bardzo możliwe,że sobie poprostu obiłeś stopę.Biegam też na przodostopiu i przy szybkich akcentach miałem podobnie.
Chyba ze dwa tygodnie biegałem barzdzo delikatnie :hej: aż przestało boleć całkim.Leciałem wtedy w minimalach i za mocno robiłem"grzebnięcie".
Też już myślałem,że chyba mnie coś dopadło,a to zwykłe obicie (już tak nie walę stopami jak biegam w minimalach :spoczko: )
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ