Chudy Wawrzyniec 2014
- prorok
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Pierwsze kilometry są po asfalcie i stawka się rozciąga, ale faktycznie 700 osób i wyższe o 40 % wpisowe, bez rozszerzenia świadczeń, to zaczyna wyglądać na koszenie frajerów, co chcą sie sprawdzić w ultra. Jeżeli za rok znów podwyzszą wpisowe, to dam sobie spokój.
- AvantaR
- Wyga

- Życiówka na 10k: 39m:54s
- Życiówka w maratonie: 3g:28m:16s
- Kontakt:
Naturalna kolej rzeczy, skoro jest tak wielu chętnych to organizatorzy chcą jak najwięcej kasiory z ludzi wyciągnąć. Choć trochę to smutne, że wpisowy o kilkadziesiąt plnów wyższe, a świadczenia takie same. Nie zmienia to jednak faktu, że biegi ultra, szczególnie górskie z reguły są bardzo drogie. Pół biedy gdy płacisz tyle pieniędzy i otrzymujesz naprawdę solidnie zorganizowaną imprezę, a nie jak to miało miejsce np. w przypadku BUTa.prorok pisze:Pierwsze kilometry są po asfalcie i stawka się rozciąga, ale faktycznie 700 osób i wyższe o 40 % wpisowe, bez rozszerzenia świadczeń, to zaczyna wyglądać na koszenie frajerów, co chcą sie sprawdzić w ultra. Jeżeli za rok znów podwyzszą wpisowe, to dam sobie spokój.
- Ewa123
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 40,16
To wszystko prawda, co piszecie, mnie jednak martwi w przypadku tego biegu coś innego; brak możliwości przepisania pakietu. Nie było dla mnie problemem znalezienie osób, które z różnych przyczyn rezygnują z biegu i naturalnie chciałam pakiet odkupić - przepisać nazwisko i rozliczyć się między sobą. Rzecz, która jest standardem raczej na innych nietanich biegach. Ale pakietu przepisać nie wolno. Osoba , która rezygnuje z biegu, może zwrócić pakiet do organizatora i otrzymać za niego 50% wartości, czyli 70 zł - do 15. lipca. Aby kupić pakiet, należy być na liście rezerwowej ( jestem ), ale stawka jest już nieco inna: po 15. maja, można kupić pakiet za 250 zł. Ten wcześniej zwrócony za 70 zł. W ubiegłym roku na tym samym biegu ten am organizator nie stwarzał zadnych problemów z przepisaniem pakietu. Zastanawiam się, czy warto głosować na biegi, bo Kozica jak widać trochę chyba pomieszała, na na pewno Chudy otrzymał ją dzięki głosom zawodników, tych startujących - startowałamprorok pisze:Pierwsze kilometry są po asfalcie i stawka się rozciąga, ale faktycznie 700 osób i wyższe o 40 % wpisowe, bez rozszerzenia świadczeń, to zaczyna wyglądać na koszenie frajerów, co chcą sie sprawdzić w ultra. Jeżeli za rok znów podwyzszą wpisowe, to dam sobie spokój.
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach

Przed czym ma chronić brak możliwości przepisania pakietu ? Jakoś ciężko mi to zrozumieć.
- Ewa123
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 40,16
Nie wiem, na pewno nie jest to na korzyść zawodnika. A pakiet drugi raz sprzedany jest droższy.rockduck pisze:Przed czym ma chronić brak możliwości przepisania pakietu ? Jakoś ciężko mi to zrozumieć.
-
Maciejunio
- Wyga

Która połowa trasy 80km jest trudniejsza? (oczywiscie nie biorac pod uwagę zmęczenia.)
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 46:45
Druga bo jest nie oznakowana 
-
MarkosM
- Wyga

Druga, większe podbiegi i zbiegi. Co do oznakowania to mit. Zabawa zaczyna się po 40 km na tej trasie.Maciejunio pisze:Która połowa trasy 80km jest trudniejsza? (oczywiscie nie biorac pod uwagę zmęczenia.)
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 0:39:59
- Życiówka w maratonie: 3:28:43
Zgadzam się ... po 1 brak oznakowania oznacza tylko tyle że biegnie się od słupka granicznego do słupka, do tego wzdłuż szlaku ( niebieskiego jak dobrze pamiętam ) , w miejscu gdzie się odbija juz stał duzy baner który trudno było przeoczyć ( nie słyszałem żeby sie ktos zgubił ) ... i chyba faktycznie druga część jest trudniejsza, bo zarówno Beskid jak i Oszust daja się mocno we znaki, szczególnie przy deszczowej pogodzie :uuusmiech:
- TriSzerpa
- Wyga

- Życiówka na 10k: kiepska
- Życiówka w maratonie: kiepska
Co do oznaczeń biegu - wg mnie nie da się zgubić.
Są jedynie dwa miejsca,gdzie było to możliwe - przez zbiegiem do Glinki w prawo skręca spychaczówka na Słowację - tam dali rok temu duży baner Chudego
Drugim miejscem jest skręt na niebieski szlak w stronę Krawcowego, jakiś kilometr za punktem w Glince.
Poza tymi punktami biegnie się praktycznie cały czas wzdłuż granicy i co 100 m mamy oznaczone słupki graniczne. Do tego są słupki ze szlakami.
IMHO nieco trudniejsza jest druga połówka trasy, ale dzięki temu bardziej ciekawa - dużo mniej płaskich odcinków takich jak z Raczy na Przegibek, fajne długie zbiegi, mocniejsze podejścia (słynny Oszust i Beskid) i na prawdę ciekawa okolica.
Co do przepisywania pakietów - wg mnie intencją organizatorów było to, aby rozważniej się zapisywać i nie robić później zamieszania z przepisywaniem pakietów i kombinowaniem - ale to niech oni najlepiej sami się wypowiedzą.
@Ewa - Daleki byłbym od posądzania ekipy o uderzenie wody sodowej do głowy czy też robienie na tym hajsu, to nie tego typu ludzie (a przynajmniej mam taką nadzieję:) ). Mam nadzieję,że uda Się Wam dogadać i wystartujecie w Chudym.
Co do ceny moja opinia jest taka, że wolę dać więcej i mieć pewną i na dobrym poziomie zorganizowaną imprezę, niż kierować się podejściem "ważne żeby było tanio i tanio". Już się naciąłem kilka razy na imprezach po kosztach.
Mam nadzieję,że pogoda nas nie zawiedzie i znowu będzie siarczysta burza przed biegiem!
Są jedynie dwa miejsca,gdzie było to możliwe - przez zbiegiem do Glinki w prawo skręca spychaczówka na Słowację - tam dali rok temu duży baner Chudego
Drugim miejscem jest skręt na niebieski szlak w stronę Krawcowego, jakiś kilometr za punktem w Glince.
Poza tymi punktami biegnie się praktycznie cały czas wzdłuż granicy i co 100 m mamy oznaczone słupki graniczne. Do tego są słupki ze szlakami.
IMHO nieco trudniejsza jest druga połówka trasy, ale dzięki temu bardziej ciekawa - dużo mniej płaskich odcinków takich jak z Raczy na Przegibek, fajne długie zbiegi, mocniejsze podejścia (słynny Oszust i Beskid) i na prawdę ciekawa okolica.
Co do przepisywania pakietów - wg mnie intencją organizatorów było to, aby rozważniej się zapisywać i nie robić później zamieszania z przepisywaniem pakietów i kombinowaniem - ale to niech oni najlepiej sami się wypowiedzą.
@Ewa - Daleki byłbym od posądzania ekipy o uderzenie wody sodowej do głowy czy też robienie na tym hajsu, to nie tego typu ludzie (a przynajmniej mam taką nadzieję:) ). Mam nadzieję,że uda Się Wam dogadać i wystartujecie w Chudym.
Co do ceny moja opinia jest taka, że wolę dać więcej i mieć pewną i na dobrym poziomie zorganizowaną imprezę, niż kierować się podejściem "ważne żeby było tanio i tanio". Już się naciąłem kilka razy na imprezach po kosztach.
Mam nadzieję,że pogoda nas nie zawiedzie i znowu będzie siarczysta burza przed biegiem!
- kamilv
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 43:53
- Życiówka w maratonie: 3:40:00
No jeszcze w jednym miejscu się można zgubić, przynajmniej mi się udało. Za zbiegiem z Oszusta na w miarę płaskim odcinku jest miejsce gdzie graniczny szlak skręca lekko w lewo mniej wyraźną ścieżką, a lepiej widoczna leśna droga odchodzi lekko w prawo na Słowację. W zeszłym roku nad tą drogą wisiała jakaś stara wyblakła taśma która mnie dodatkowo zmyliła. Za mną pobiegł jeszcze jeden zawodnik, dołożyliśmy sobie razem z powrotem około kilometra.
Potwierdzam że druga połowa Chudzielca mocniej daje w dupę
pzdr
k
Potwierdzam że druga połowa Chudzielca mocniej daje w dupę
pzdr
k
- zapa
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 46:00
- Życiówka w maratonie: 03:48:52
- Kontakt:
Także mam taką nadziejęTriSzerpa pisze:
Będzie pięknie
P.s. Organizatorzy robią kawał dobrej roboty!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu
- testy, recenzje, porady, relacje,