buty Alphawoolf

brachu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:48:00
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam

Szukam jakis bucików na jesienne starty po asfalcie ;-) Moge mieć w dobrej cenie takie buciki ALPHA TRIMARINO™ 1.0 . Czy ktoś coś wie na temat tej firmy i konkretnie tych bucików ?
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

akurat Andrzej nie potrzebuje specjalnych butów by wygrywać :)
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Też się do nich przymierzałem, ale znalazłem nowszy model Tribal 2.0. Jest wg opisu na stronie producenta deczko lżejszy (205 g dla numeru 41, mój 45 ważył 210g). Co wyrzucili trudno powiedzieć, bo na zdjęciach różnią się tylko grafiką. Kupiłem je i odebrałem 3 dni przed startem w półmaratonie. Po pierwszym treningu wiedziałem, że to jest to. Na zawodach też było super. Ale uwaga, to jest but startowy odchudzony maksymalnie. Jak się zajrzy do środka, to przez cholewkę świat widać. Podeszwa niemal płaska, drop 4 mm. Bardzo elastyczne i raczej tylko na asfalt. Na suchym asfalcie przyczepność jest fantastyczna, na mokrym (bezpośrednio po solidnym deszczu) trochę gorsza, ale na tylko wilgotnym jest ok. Amortyzacja (czy tam jest coś takiego?) jak dla mnie wystarczająca, biegło się bardzo lekko i dynamicznie. Obawiam się jednak, czy nie będą to startówki na 1, góra 2 maratony, bo potem się zrobi kapeć. Dlatego dla pewności kupiłem drugą parę :bum:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ