Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze: Poproszę o jakiś tutorial z tym .dll :)
LINK
qzder pisze:Na oficjalnym forum Garmina odezwał się koleś podający się za betatestara naszego Fenixa i mówi, że problem z dokładnością GPS'a jest związany z software'em, a nie hardware'em. Jest nadzieja na przynajmniej lepsze działanie :)
Hmmm.... trudno mi się z tym zgodzić. Człek podający się za beta-testera w kolejnym poście pisze, że cofnął się do wersji FW 2.90 - wg niego w tej wersji dokładność GPS jest "excellent". Z ciekawości przed chwilą przeryłem wszystkie moje aktywności na GC i przyjrzałem się tym zrobionym na FW 2.90. Takie samo dziadostwo jak i teraz. W lesie czyste wariactwo i makabra. Dlatego wpisem tego gościa w ogóle się nie podniecam.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
PKO
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Masz racje
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Tym samym można coraz bardziej myślec że to jednak winny mediatek... Nadal czekam na odpowiedź z centrali.
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00

Nieprzeczytany post

Na bank mediatek. Mam mediateka w chinskim smartfonie zte v987 i dokładność jest bardzo słaba.
jaroslavo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Uruchomiłem procedurę wymiany paska z czujnikiem HRM-Run ponieważ mam ostatnio problemy z komunikacją skutkujące zamrożeniem Fenixa podczas aktywności.
Wkurzający jest czas wymiany dochodzący do 10 dni od momentu otrzymania przez serwis elementów wadliwych. Trochę długo, dla porównania Polar wymieniał i serwisował nie dłużej niż 3 dni.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To dlatego, ze Garmin wysyla bezposrednio z GB. Przechodzilem to ostatnio.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

z paskami tętna u Garmina sprawa wygląda tak, że muszą one przylecieć z centrali w UK (pewnie wcześniej też sobie życzą pasek uszkodzony) zatem trwa to dłużej. Pamiętam, że podczas wymiany paska HRM2 na HRM3 (wtedy jeszcze garmin nie żądał zwrotu uszkodzonego egzemplarza) czekałem na nową sztukę tydzień czasu.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:z paskami tętna u Garmina sprawa wygląda tak, że muszą one przylecieć z centrali w UK (pewnie wcześniej też sobie życzą pasek uszkodzony) zatem trwa to dłużej. Pamiętam, że podczas wymiany paska HRM2 na HRM3 (wtedy jeszcze garmin nie żądał zwrotu uszkodzonego egzemplarza) czekałem na nową sztukę tydzień czasu.
No trudno będą treningi bez tętna :hejhej: gorzej jak się reklamuje cały zegarek ale na razie o tym nie myślę choć czasami mam pokusę żeby skorzystać z możliwości zwrotu. Tylko brak alternatywy mnie powstrzymuje.
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

U mnie reklamacja fenuxa trwala okolo 5dni. Nie pamiętam czy wyslalem w piątek czy poniedzialek ale w czwartek rano juz mialem nowy egzemplarz. Denerwowalem się trochę bo w sobotę czy niedziele bieglem maraton.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no ok. ale zegarki są wymieniane w Polsce więc trwa to w miarę krótko. Paski natomiast lecą z UK.
maki, przypomnij co było powodem reklamacji?
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bateria, zawiechy.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Ważna informacja dla użytkowników Garmin Fenix 2 u których występuje problem z rejestracją poprawnego śladu a którzy chcą przyczynić się do rozwiązania jak najszybciej tego problemu.

Proszę obserwować rejestrację śladu i przy każdej nieprawidłowości pisać na maila :

Poland.Support@garmin.com

w temacie wpisując : Reference ID: 2618978A

a w wiadomości umieszczając link do aktywności ( z odblokowaniem - widoczny dla wszystkich inaczej support nie zajrzy w aktywność), proszę także załączyć plik w formacie .FIT z pamięci masowej urządzenia oraz plik GarminDevice.xml. Pliki aktywności FIT znajdziecie w folderze Activities z konkretna datą a GarminDevice.xml jest w folderze Garmin.

Dzięki.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegałem w poniedziałek i wtorek (co prawda na otwartej przestrzeni, choć i w takim terenie potrafił nieźle zgłupieć) a wczoraj jeździłem na rowerze (po drodze trochę drzew było) i fenix bardzo ładnie wyrysował ścieżkę. Pomijając fakt, że podczas poniedziałkowego biegu na pierwszym kilometrze się zawiesił i zrestartował (ale ścieżkę zarejestrował, choć tempo na 1km wyliczył od czapy jako 8min/km) to dokładność bardzo miód. Nic już nie rozumiem. Pobiegam jeszcze trochę na tym FW ale z ciekawości, odnośnie kwestii dokładności na FW 2.6 i 2.9 na dniach może zrobię sobie downgrade FW i zobaczę czy faktycznie na wcześniejszych wersjach lepiej to wyglądało.
monterpw
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu powiem ci że ja równiez biegałem we wtorek, w srode rower i fenix 2 jak nigdy trase wyrysował bardzo ładnie, było troszke drzew i wąskich uliczek ale dał radę z małymi wyjatkami. Muszę sie przyznac że mam teraz w ręku ambita 2 i i testuje oba zegarki razem. Pobiegam troszkę z nimi i na początku przyszłego tygodnia jeśli kogos to bedzie interesowało to wrzuce tu kilka treningów dla porównania sladów gps miedzy nimi. Ale fenix2 chyba walczy o swoja pozycje bo odkąd mam ambita 2 to rysuje ślad ok :)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja chetnie taki test zobacze :-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ