Jaki prosty stoper do Gallowaya?

Awatar użytkownika
bosman78
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49,59
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Poszukuję prostego stopera, który mógłbym wykorzystać to biegów metodą Galloway-a tj. stoper, który będzie odmierzał i sygnalizował 2 czasy np. co 3 i co 1 minutę.
możecie coś polecić ?
Pozdrawiam
5km-24.22 10km-49,49 "1/2"-02:02:8
"Per aspera ad astra"
PKO
Awatar użytkownika
Roberto Celinho
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Podobny wątek był już poruszany na forum. Takie funkcje posiadają aplikacje mobilne. Jeżeli masz starszy telefon obsługujący aplikacje Java, to możesz skorzystać z opcji Interwały w aplikacji RunCalc. Na nowsze telefony (Android, iPhone, Windows Phone) jest aplikacja webowa (link testowy). Trzeba zaznaczyć opcję "Dźwięk", wybrać czas interwału, czas przerwy i wystartować stoper. Telefon sygnalizuje początek i koniec interwału dźwiękami gwizdka.
antyFILIDOR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na androida polecam coś takiego:
https://play.google.com/store/apps/deta ... imer&hl=pl
w każdym razie ja jej używam. :)
nokss
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bosman78 pisze:... który będzie odmierzał i sygnalizował 2 czasy np. co 3 i co 1 minutę.
Ja takie rzeczy załatwiam specjalnie skomponowanymi w programie (audacity) piosenkami. Ubieram słuchawki i biegnę pod melodię, jak mam wolną część piosenki to biegnę wolno, jak piosenka zaczyna przyspieszać, to wiem że zaraz też będę musiał przyspieszyć itd. Mam też pomysł by między przejściami wolno-szybko dograć odliczanie 10,9,8,7...,3,2,1,0 co dodatkowo przygotuje mnie do zmiany prędkości biegu.
ps. program jest intuicyjny.
megida
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja do interwałów używam telefonu i prostej aplikacji hiit interval training timer
Ustawiam sobie ilość rundek, oraz czas pracy (bieg) i odpoczynku (marsz). Do tego czas rozgrzewki i schładzania. Każda zmiana jest sygnalizowana odliczaniem od 10 w dół i gwizdkiem. Mi naprawdę wystarcza
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moje: Impetus pod Androida - interwały, hiit, tabata itp. można nieźle zagnieżdżone czy schodkowe treningi ustawiać (w wersji odblokowanej).

Bez telefonu: biegniesz 10 latarni, idziesz jedną :oczko:
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ