Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:
fascik pisze:
Piechu pisze:Pas HRM-run nie mierzy kadencji.
Oj mierzy mierzy. Połóż zegarek na stole i polataj z pasem dookoła stołu. Zobaczysz, że mierzy. Chodzi o to, że w przypadku połączenia z pasem HRM to on przejmuje nadrzędną rolę pomiaru kadencji.

Z resztą podobnie było w FR620 - zegarek jak i pas HRM posiadają funkcję pomiaru kadencji. I tu również - bieganie z samym zegarkiem - pomiar z zegarka, bieganie z podłączonym pasem HRM - pomiar z pasa.
Jakoś nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby latać z pasem na klacie a zegarek zostawić na stole.... jakoś tak zawsze bywa u mnie na odwrót - bieganie zaczynam od zakładania zegarka na nadgarstku, często zostawiając pas na stole ;)
A tu taka niespodzianka ;D
Piechu pisze:Powiem szczerze, że na chwilę obecną mocno czekam na Ambita3... mimo wszystko Ambit2 mnie w ogóle nie przekonuje :)
A3 wyczuwam jesienią tego roku...
PKO
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Jak będzie wyrysowana trasa na mapie jak zegarek zgubi GPSa i przełącza sie na akcelerator? Linia prosta?
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fascik pisze:A3 wyczuwam jesienią tego roku...
Hehe, z zegarkami do biegania zaczyna sie robic to co ze smartphonami, co rok nowy model. Z jednego uzaleznienia sie wyleczylem (co rok nowy telefon) to popadle w drugie chyba (co rok nowy zegar) :bum:
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tylko co weiecej można wladowac do zegarka biegowego niż ma A2 i teoretycznie F2 ? ;)
qzder
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47,30

Nieprzeczytany post

Wystarczy lepszy odbiornik GPS :) Jakby dali jakiegoś sirfstar'a to byłby zegarek prawie idealny - dla zastosowań bardziej amatorski.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do A2 jeszcze wladuja wibre, zrzucanie trenigow po bt i programowanie treningow a'la daniels i bedzie wszystko czego trzeba, ale pewnie skonczy sie na kolorowym wyswietlaczu i innych niepotrzebnych pierdolach.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stabilność i dokładność Amibta2 + możliwości Fenixa2 = dla mnie idealny zegarek. Nic więcej mi nie trzeba :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:
fascik pisze:A3 wyczuwam jesienią tego roku...
Hehe, z zegarkami do biegania zaczyna sie robic to co ze smartphonami, co rok nowy model. Z jednego uzaleznienia sie wyleczylem (co rok nowy telefon) to popadle w drugie chyba (co rok nowy zegar) :bum:
Coś w tym jest. Ale nie popadajmy w technoparanoję ;) Ja wymieniłem FR305 na F2 - czyli jakoś tak długo mi się zeszło.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Stabilność i dokładność Amibta2 + możliwości Fenixa2 = dla mnie idealny zegarek. Nic więcej mi nie trzeba :)
Mysle ze a3 wlasnie to bedzie mial ;)
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzisiaj miałem ciekawy przypadek - w trakcie biegu zegarek zgubił sygnał GPSu ( pierwszy raz to mi sie zdarzyło ) i przełaczył sie na odczyt z akceleratory ( chyba ), biegłem dalej i po 2km zwróciłem, kilometr przet metą zatrzymałam się i zegarek złapał sygnał GPSa i ostatni kilometr biegłem na GPSie. To co mi zegarek wyrysował na mapie to istny sajgon, nie wiedziałem o co chodzi i przypuszczam ze zegarek zwariował bo wg wskazań GPSu + akcelerator = 8km, a z wyrysu na mapie wyszło około 6km ( wyszło tak ponieważ jak zgubił sygnał to z akceleratora wyrysował prostą po najkrótszej drodze. Dałbym link ale nie umiem :-). Mam nadzieje ze to jednorazowy przypadek - do tej pory wszystko fajnie działało,
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oj bumbo, to o czym piszesz to właśnie rynna, pod którą wlazłeś a przed którą Cię ostrzegaliśmy... choć mam nadzieję, że to jednostkowy przypadek (sam nie wierzę, że to piszę) ;)
Skoor pisze:
Piechu pisze:Stabilność i dokładność Amibta2 + możliwości Fenixa2 = dla mnie idealny zegarek. Nic więcej mi nie trzeba :)
Mysle ze a3 wlasnie to bedzie mial ;)
nie wydaje mi się :) Suunto ma swoją filozofię tworzenia zegarków i mniemam, że niestety A3 (choć naprawdę chciałbym żeby było inaczej) będzie tylko kontynuacją tego co jest w A2, nie uraczymy tam możliwości garminowskich :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mam jeszcze pare dni żeby zwrócić zegarek, ale naprawdę nie widzę alternatywy. Jedyne wyjście to czekać i mieć nadzieje ze te problemy znikną za któraś aktualizacją. Ja tak naprawdę to chciałbym być zadowolony z tego zegarka i dużo sobie próbuje wmówić ( jak wielu na tym forum ) - ale tak naprawdę to skandal ze nie mozna dopracować modułu GPS w sprzęcie za taka kasę - pięć lat temu miałem Timexa który nigdy nie zgubili sygnału - wiec chyba mozna? Tym bardziej ze świat poszedł do przodu.
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

bumbo pisze:Mam jeszcze pare dni żeby zwrócić zegarek, ale naprawdę nie widzę alternatywy.
Powrót do strszych modeli - FR310XT? :) Fakt - do Tri i all in one nie ma alternatywy - no może A2.
bumbo pisze:Jedyne wyjście to czekać i mieć nadzieje ze te problemy znikną za któraś aktualizacją. Ja tak naprawdę to chciałbym być zadowolony z tego zegarka i dużo sobie próbuje wmówić ( jak wielu na tym forum ) - ale tak naprawdę to skandal ze nie mozna dopracować modułu GPS w sprzęcie za taka kasę - pięć lat temu miałem Timexa który nigdy nie zgubili sygnału - wiec chyba mozna? Tym bardziej ze świat poszedł do przodu.
To ja może powiem tak (zabrzmi to dość przedmiotowo za co przepraszam wszystkie Panie), jako jeden z pierwszych nabywców F2 w PL. Stoi przed nami piękna kobieta - kwintesencja kobiecości - nasza jedyna. I co? Fajnie wygląda, świetnie się rusza, tylko jak dojdzie co do czego to albo musimy wpaść w cheiromanię albo pani jest kiepska w łóżku. I tak to wygląda obecnie z F2. :] Ładny... ładny.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:nie wydaje mi się :) Suunto ma swoją filozofię tworzenia zegarków i mniemam, że niestety A3 (choć naprawdę chciałbym żeby było inaczej) będzie tylko kontynuacją tego co jest w A2, nie uraczymy tam możliwości garminowskich :)
Pozyjemy zobaczymy. Mi narazie skomplikowane treningi potrzebne nie sa, ale z drugiej strony rok temu myslalem, ze nie uzyje wszystkich funkcji fr210... No nic, sie pozyje, sie zobaczy. W tej chwili wole poswiecic funkcjonalnosc fenixa na stabilnosc ambita ;)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja też kupiłem F2 jako jeden z pierwszych (to był 11 marca więc pierwszy rzut na polskie półki). Wtedy o tym zegarku nie było wiadomo nic, oprócz tego co można było wyczytać na stronie Garmina i na stronie DCR'a. Tym mnie kupili, po prostu zegarek, który spełniał moje wszystkie oczekiwania. No i wygląd. Wcześniej numerem jednen w tym względzie był Ambit2 ale Fenix2 podoba mi się bardziej :) Coż... okazało się, że ten zegarek to jeden wielki niewypał. Cały czas daję mu szansę ale myślę, że ta historia nie skończy się happy endem. Będąc na Twoim miejscu Bumbo gdy mam na wyciągnięcie ręki opinie użytkowników i tutaj na forum i na forum garmina nigdy bym się na F2 nie zdecydował. Mając tą więdzą jaką mam teraz w życiu nie przeznaczyłbym kasy na żaden z nowych modeli Garmina, ani 220, ani 620 ani F2. Poszedłbym w 910XT... i pewnie na tym się skończy :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ