Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
od Garmina pochodzi informacja że gdybają że to możliwe, dlatego trzeba ich informować o WSZYSTKICH niedogodnościach, technicy mają pełne ręce roboty. Prawdopodobnie mogła wyjść wadliwa partia bo nie na wszystkich F2 występują te problemy.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
no to jutro piszę do nich "krótki list"
podeślę linki do GC bo fity wypierdzielam na bieżąco

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Witam, Budyń możesz podesłac mi maila do supportu na który piszesz i powiedz co tam wyskrobać do nich na temat tego mediateka, co prawda rzeźnika nie biegłem ale jakośc gps w moim fenixe2 to tragedia (kilka liści nad głową i od razu dokladnośc spada do 30m) i tak się zastanawiam właśnie czy cos do nich pisac i czy mój zegarek "kalifikowałby się" do potencjalnej wadliwej partii.jedz_budyn pisze:od Garmina pochodzi informacja że gdybają że to możliwe, dlatego trzeba ich informować o WSZYSTKICH niedogodnościach, technicy mają pełne ręce roboty. Prawdopodobnie mogła wyjść wadliwa partia bo nie na wszystkich F2 występują te problemy.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
czy ja wiem czy nie na wszystkich?jedz_budyn pisze: bo nie na wszystkich F2 występują te problemy.
dokładność gps w F2 jest oczywiście mniejsza niż w FR305 choćby. ale zasadniczo wystarczająca na potrzeby treningu. natomiast czasem F2 rzeczywiście wariuje. mi zgubił kiedyś sygnał w liściastym lesie (niebo bezchmurne) na jakieś 8 minut. innym razem na maratonie pisał ślad podobny do budyniowego i zmierzył tam ponad 44 km (a trasa z atestem

jest po prostu możliwe że nie wszyscy jeszcze zauważyli że coś ze sprzętem nie tak, bo też nie zawsze fenixowi tak odbija
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
poland.support@garmin.commonterpw pisze:Witam, Budyń możesz podesłac mi maila do supportu na który piszesz i powiedz co tam wyskrobać do nich na temat tego mediateka, co prawda rzeźnika nie biegłem ale jakośc gps w moim fenixe2 to tragedia (kilka liści nad głową i od razu dokladnośc spada do 30m) i tak się zastanawiam właśnie czy cos do nich pisac i czy mój zegarek "kalifikowałby się" do potencjalnej wadliwej partii.jedz_budyn pisze:od Garmina pochodzi informacja że gdybają że to możliwe, dlatego trzeba ich informować o WSZYSTKICH niedogodnościach, technicy mają pełne ręce roboty. Prawdopodobnie mogła wyjść wadliwa partia bo nie na wszystkich F2 występują te problemy.
pisz co Ci serducho podpowiada

niby tak ale jaki jest sens biegania z zegarkiem, gdy nie znam dnia ani godziny kiedy mu odpierdzieli już totalna amba? (mojemu odpierdziela zawsze przy drzewach, nawet jeśli to jest jedno samotne drzewo przy drodze) wybierasz się na taki powiedzmy start roku lub życia typu Rzeźnik a tu zonk... no jakoś tego nie kupujęf.lamer pisze:jest po prostu możliwe że nie wszyscy jeszcze zauważyli że coś ze sprzętem nie tak, bo też nie zawsze fenixowi tak odbija

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Wyga
No cos tam sklece tylko chodzi mi o to czy powoływac się na to info o mediateku (czy raczej to jest takie nieoficjalne i sie nie wychylac z tym) czy raczej poprostu zgłosic wadliwy gps.Piechu pisze:poland.support@garmin.commonterpw pisze:Witam, Budyń możesz podesłac mi maila do supportu na który piszesz i powiedz co tam wyskrobać do nich na temat tego mediateka, co prawda rzeźnika nie biegłem ale jakośc gps w moim fenixe2 to tragedia (kilka liści nad głową i od razu dokladnośc spada do 30m) i tak się zastanawiam właśnie czy cos do nich pisac i czy mój zegarek "kalifikowałby się" do potencjalnej wadliwej partii.jedz_budyn pisze:od Garmina pochodzi informacja że gdybają że to możliwe, dlatego trzeba ich informować o WSZYSTKICH niedogodnościach, technicy mają pełne ręce roboty. Prawdopodobnie mogła wyjść wadliwa partia bo nie na wszystkich F2 występują te problemy.
pisz co Ci serducho podpowiadaja już jestem po korespondencji
Piechu a Ty co konkretniej napisałeś jeśli mozna wiedzieć
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
O mediateku nie pisałem, bo moim zdaniem nie jest to informacja oficjalna. Pisałem ogólnie o braku dokładności modułu GPS, w jakich warunkach występuje, że sięga 25m, że na treningu to jeszcze można przełknąć ale nie na zawodach gdy chcesz się trzymać konkretnego tempa a zegarek pokazuje swoje, jak chce i kiedy chce. Opisałem też, że "keszing" z tym zegarkiem jest kompletnie niemożliwy przy dokładności 25m. Plików im nie podsyłałem bo sukcesywnie pliki fit wywalam z zegarka. Jeśli w odpowiedzi zwrotnej będą chcieli to podeślę im wtedy linki do konkretnych treningów.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47,30
Dostałem odpowiedź na mój kiepski gps:
Kod: Zaznacz cały
Zalecalbym zresetowanie urzadzenie do ustawien fabrycznych. Ta operacja usunie Pana aktywnosci jak rowniez personalne ustawienia fenixa. Prosze:
1. Wylaczyc fenixa.
2. Wcisnac przyciski Dol (Strzalka w dol), Back i Power (Wlacznik)
3. Jak uslyszysz pierwszy dzwiek (bip) zwolnik przyciski Dol i Power.
4. Jak uslyszysz drugi dzwiek (bip) zwolnij przycisk Back
Zostaw urzadzenie na zewnatrz ze swobodnym dostepem do nieba na minimum 20 min by zlapalo sygnal satelit.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
MISZCZE!
Kolejna odpowiedź z cyklu. "Gdy nie wiemy co odpowiedzieć, zalecamy master reset" :D Problem w tym, że master reset nic nie daje 

- fascik
- Stary Wyga
Oj mierzy mierzy. Połóż zegarek na stole i polataj z pasem dookoła stołu. Zobaczysz, że mierzy. Chodzi o to, że w przypadku połączenia z pasem HRM to on przejmuje nadrzędną rolę pomiaru kadencji.Piechu pisze:Pas HRM-run nie mierzy kadencji.
Z resztą podobnie było w FR620 - zegarek jak i pas HRM posiadają funkcję pomiaru kadencji. I tu również - bieganie z samym zegarkiem - pomiar z zegarka, bieganie z podłączonym pasem HRM - pomiar z pasa.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Potraktowali Cię jak rybą w pyskqzder pisze:Dostałem odpowiedź na mój kiepski gps:Kod: Zaznacz cały
Zalecalbym zresetowanie urzadzenie do ustawien fabrycznych. Ta operacja usunie Pana aktywnosci jak rowniez personalne ustawienia fenixa. Prosze: 1. Wylaczyc fenixa. 2. Wcisnac przyciski Dol (Strzalka w dol), Back i Power (Wlacznik) 3. Jak uslyszysz pierwszy dzwiek (bip) zwolnik przyciski Dol i Power. 4. Jak uslyszysz drugi dzwiek (bip) zwolnij przycisk Back Zostaw urzadzenie na zewnatrz ze swobodnym dostepem do nieba na minimum 20 min by zlapalo sygnal satelit.

Napisz im za kilka dni odpowiedź że robisz to codziennie do porannej toalety i niestety to rozwiązanie nie wykazało żadnych pozytywnych zmian tym samym wnioskujesz o inne zaklęcie lub czar

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Powiem wam, ze te wszystkie klopoty z F2/fr220/fr620 to jakas porazka straszliwa jest... To jest dla mnie niepojete, ze w sprzecie za prawie 2k pln moga dziac sie takie rzeczy. Ja rozumiem, ze mogloby tak byc w modelu za 500zl, ale za 2000? Napalilem sie na fenixa, ale kupilem ambita2. Jednak spokoj psychiczny jest dosc wazny 

- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
F3 będzie miał wyświetlacz z możliwością zmiany koloru tarczy 

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Jakoś nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby latać z pasem na klacie a zegarek zostawić na stole.... jakoś tak zawsze bywa u mnie na odwrót - bieganie zaczynam od zakładania zegarka na nadgarstku, często zostawiając pas na stolefascik pisze:Oj mierzy mierzy. Połóż zegarek na stole i polataj z pasem dookoła stołu. Zobaczysz, że mierzy. Chodzi o to, że w przypadku połączenia z pasem HRM to on przejmuje nadrzędną rolę pomiaru kadencji.Piechu pisze:Pas HRM-run nie mierzy kadencji.
Z resztą podobnie było w FR620 - zegarek jak i pas HRM posiadają funkcję pomiaru kadencji. I tu również - bieganie z samym zegarkiem - pomiar z zegarka, bieganie z podłączonym pasem HRM - pomiar z pasa.

potwierdzone info?jedz_budyn pisze:F3 będzie miał wyświetlacz z możliwością zmiany koloru tarczy

jeśli już tak gdybać to coś mi się wydaje, że F3 wyjdzie szybciej niż się wszystkim wydaje. Powiem szczerze, że na chwilę obecną mocno czekam na Ambita3... mimo wszystko Ambit2 mnie w ogóle nie przekonuje