Czujnik tętna Garmin HRM3 - przygód ciąg dalszy
- mxk
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Pytanie do tych, którzy już wymieniali baterię. U mnie normalnie paruje się z zegarkiem, działa kilkadziesiąt minut, po czym albo jest bark odczytu (kreski zamiast konkretnych wskazań), albo tętno jest zaniżane do 60-80.
Przed wymianą baterii chciałbym wykluczyć usterkę. Według podsumowania z Garmin Connect czujnik działał bezproblemowo ok 74 godzin.
Przed wymianą baterii chciałbym wykluczyć usterkę. Według podsumowania z Garmin Connect czujnik działał bezproblemowo ok 74 godzin.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2015, 22:02 przez mxk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Żeby wykluczyć usterkę wymień baterię a nie na odwrót.mxk pisze: Przed wymianą baterii chciałbym wykluczyć usterkę. Według podsumowania z Garmin Connect czujnik działał bezproblemowo ok 74 godzin.
- mxk
- Wyga
Tutaj wykresy tętna z ostatnich kilku treningów. Chyba nie są to poprawne rejestry? Ogólnie jest tak, że im dłużej trwa trening, tym większe prawdopodobieństwo błędnych odczytów. Wczoraj na ok godzinnym treningu wystąpiły tylko dwie takie utraty sygnału. Nie wiem w końcu czy to normalne czy nie. Kiedyś takich przerw w pomiarze w ogóle nie było. Nie chcę się przekonać, że po wysyłce do serwisu powiedzą mi, że z czujnikiem jest ok i obciążą mnie kosztami.

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
nie kombinuj tylko zgłaszaj reklamację. Nowy pasek dostaniesz w ciągu 2 tygodni (nowe paski wysyłane są z UK więc trwa to dłużej niż wymiana zegarka)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Pasek + czujnik, dostajesz nowy zestaw ladnie zapakowany.
- mxk
- Wyga
Mały update z mojej strony. Czujnik był wysłany pod koniec lipca, dostałem nowy (tak mi się wydaje, że był nowy) w sierpniu. Podziałał do końca roku. Znowu zaczęły się problemy:

Problemy z połączeniem, częste zrywanie, a pomiar jakby o 100 uderzeń za niski.
Wysłany ponownie na gwarancję. Zastanawiam się czy rzeczywiście wysyłają nowe czujniki czy są to tzw. "refurbished".
Ktoś z Was reklamował już dwukrotnie?

Problemy z połączeniem, częste zrywanie, a pomiar jakby o 100 uderzeń za niski.
Wysłany ponownie na gwarancję. Zastanawiam się czy rzeczywiście wysyłają nowe czujniki czy są to tzw. "refurbished".
Ktoś z Was reklamował już dwukrotnie?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Reklamuj, co tam
u mnie po 8 miesiącach pojawiło sie info w zegarku ze bateria słaba.

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Mój pasek też zaczyna świrować i też wymieniony był w czerwcu lub lipcu. Odczyty z tyłka chyba bierze
skacze z tętnem i dzisiaj pokazał mi nawet tętno 210 przez kilka minut 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
U mnie już po "ptokach" bo przesiadłem się na suunto, a garminowski pasek zostawiłem ze starego zegarka więc teraz coś nowego kupię tylko się zastanawiam czy oryginalny suunto czy może mio link...
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Miałem takie same problemy z paskiem. Pomogla wymiana paska na polarowy. Czujnik oczywiście pozostaje garminowy.
A teraz tylko mio i rythm mimo swoich wad.
A teraz tylko mio i rythm mimo swoich wad.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Mike, jakie sa wady takiego mio? Ja widze jedna ktora tez jest zaleta... trzeba go ladowac.