Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
lebki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:02
Życiówka w maratonie: 3:50:51

Nieprzeczytany post

A troszkę z innej beczki. Wiecie może jak dokonać synchronizacji kalendarza z zegarkiem? W menu F2 pojawiła się opcja "Kalendarz" ale jest ciągle pusta (mimo iż zdefiniowałem kilka treningów w kalendarzu na Garmin Connect). Po synchronizacji Garmin Express nic nowego w zegarku się nie pojawiło. Ręcznie też nie bardzo widzę jak to wrzucić....
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

gdy jesteś na stronie kalendarza to nad kalendarzem po prawej stronie masz przycisk "strzałki". KLiknij go i wybierz "wyślij treningi do urządzenia"
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
monterpw
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

lebki pisze:A troszkę z innej beczki. Wiecie może jak dokonać synchronizacji kalendarza z zegarkiem? W menu F2 pojawiła się opcja "Kalendarz" ale jest ciągle pusta (mimo iż zdefiniowałem kilka treningów w kalendarzu na Garmin Connect). Po synchronizacji Garmin Express nic nowego w zegarku się nie pojawiło. Ręcznie też nie bardzo widzę jak to wrzucić....
Jesli w kalendarzu masz zdefiniowane treningi to na gc na stronie kalendarza nad kalendarzem masz przyciski : tydzien/miesięczny/roczny i obok taka mała strzałka w prawo, jak na nią klikniesz pojawi się menu i tam "wyslij treningi do urządzena"
Awatar użytkownika
lebki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki wielkie za pomoc.
Awatar użytkownika
lebki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy w przypadku używania pasa HRM (który mierzy kadencję itp itd) jest sens dokładania jeszcze Foot Poda ? Mam wrażenie, że pas HRM "robi" dokładnie to co footpod, mimo to, wielu ludzi biega z obydwoma.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pas HRM-run nie mierzy kadencji. Kadencję mierzy zegarek a raczej czujnik inercyjny w nim się znajdujący. Pas HRM-run (a dokładnie czujnik na pasie) mierzy odchylenia pionowe i czas kontaktu z podłożem (no i tętno oczywiście). Wielu ludzi biega z footpodem ponieważ jest ona dużo bardziej dokładny niż czujnik inercyjny w zegarku. Jeśli sparujesz zegarek z footpodem to on przejmuje pomiar kadencji i tempa dając dokładniejsze dane.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
lebki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To już teraz rozumiem. Myślałem, że wskazania kadencji są podawane również z pasa, co wykluczałoby konieczność używania FP.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nawet gdyby kadencja była z pasa to nie wykluczałoby konieczności korzystania z FP (vide kadencja z zegarka). Zwyczajnie jeśli ktoś chce dokładniejsze dane to używa FP, nieważne czy kadencja szłaby z pasa czy z zegarka <- ta kwestia nie ma nic do rzeczy.
Wojtekkk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Odzywam się po raz pierwszy więc najpierw: Cześć wszystkim.

Mam pytanie czy udało się komuś synchronizacja zegarka z telefonem (Android) (chodzi mi o wysyłanie treningów). Jeśli tak to proszę o informację jak to zrobić.

U mnie połączenie z telefonem nie było możliwe do czasu instalacji Garmin Connect Mobile na telefonie. Teraz udaje mi się uzyskać status connected i nawet komunikat o synchronizacji, ale zawsze po chwili pojawia się informacja o błędzie.

Ustawienia zegarka:
Bluetooth: Manual Sync
Wybieram z menu zegarka Sync, pokazuje łączenie z telefonem, po połączeniu się pojawia się Sync in progress (na zegarku i w GCM) po czym na telefonie pojawia się komunikat Synchronizacja nieudana - bład podczas przesylania.

Jakieś pomysły?

PS
tak, mam BT4,0

Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Drodzy Koledzy - ppbawilem sie trochę Fenixem, trochę pobiegałem i muszę przyznać ze to naprawdę dobry sprzet. Trasę rysuje na mapie tak ze widać która strona drogi biegłem, fajnie to jest zrobione bo w 620 była tak groba czerwona krecha a tu jest cienka czerwona, FIXa łapie w 3 sekundy, bardzo dokładnie i w czasie rzeczywistym pokazuje wszystkie parametry, polskie menu daje radę. Tak jak pisałem wcześniej po ustawieniu Bluetooth zegarek sam wyłącza Bluetootha po uruchomieniu aktywności i włącza ANT+ I analogicznie po zatrzymaniu stopera włącza Bluetooth i przesyła aktywność do telefonu, fajnie to działa - sprawdziłem, ta funkcja opisana jest na stronie 14 instrukcji.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tzn. że musieli coś zmienić w kwestii BT, w którejś z ostatnich dwóch aktualizacji. Wcześniej to nie działało. A jeśli tak to zwracam honor.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Nie ma problemu :-), działa na razie pięknie i oby sie nie spie..ił
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jeśli możesz to wrzuć swoją trasę (najlepiej link do GC), chciałbym zobaczyć jak Ci ją dziad wyrysował. Byłbym wdzięczny
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Poszukuję osób które biegły Rzeźnika z Fenixem 2 i miały problemy. Potrzebne mi są takie dane jak link z aktywności oraz plik .FIT.
Zbieram te dane dla supportu w celu wyłapania tych egzemplarzy, podobno mogła wyjść wadliwa partia Mediateka. Proszę o kontakt i informacje.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

info o wadliwej partii pochodzi od garmina?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ