Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

nie, to nie działa tak. Żeby zegarek łączył się z ANT+ musisz pierwej wyłączyć BT - sam się nie wyłączy. Tak samo po skończeniu treningu z czujnikiem ANT+ musisz włączyć BT aby przesłać trening.
Mam nadzieję, że nie kupiłeś F2... jeśli tak to "winszuję" wszedłeś z deszczu (posiadałeś FR620) pod rynnę ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Raczej pod wodospad.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

widzę Budyń, że Twe płomienne uczucie jakim bezwarunkowo darzyłeś Garmina... jakby lekko wystygło ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Na treningach jestem mega zadowolony, na rowerze także, ale jak przyjdzie do zawodów to klapa z tym zegarkiem na całego..... Nadal czekam na sugestie i odpowiedź supportu.
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Uwielbiam czytać ten wątek. Zawsze poprawia mi humor, wynikający z bycia użytkownikiem Garmina poprzedniej generacji. ;)
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Piechu - z instrukcji Fenixa2: ustawienia Bluetooth: zawsze włączony, wyłączony podczas aktywności, włączony podczas aktywności,. Z opisu tych funkcji wynika właśnie ze sie przełącza podczas aktywności - odsyłam do instrukcji- czyżby ściemniali? Tak zamieniłem 620 na Fenixa, zobaczę co jest warty, pewnie dłużej niż pół roku z nim nie wytrzymam :-)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hmm.... nie wiem gdzie Ty to wyczytałeś. na str 15 masz napisane: Urządzenie nie może nawiązać połączenia z czujnikami ANT+ jeśli włączona jest funkcja Bluetooth. I za autopsji jest tak jak napisałem wcześniej. Nic automatycznie się nie przełącza.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Pięciu - strona 14 "Parowanie smartphona z urządzeniem fenix2" dokładnie wynika z tego ze jest tak jak pisałem.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu - a Ty w ogóle to używałem kiedyś ten zegarek?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja mam wiedzieć czy używałeś czy nie używałeś? :)
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Łapiesz mnie za błędy literowe, zamiast odpowiedzieć na pytanie.
bielki81
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:46:32
Życiówka w maratonie: 04:46:25

Nieprzeczytany post

Mam nowy problem z F2

Gdy mam ustawiony pomiar prędkości z czujnika rowerowego na kole (GSC-10)
to zegarek w trybie Run oraz MyWorks teoretycznie ładuje jedynie czujnik tętna i satelity,
ale w tle ciągle szuka czujnika rowerowego i przez to nie pokazuje mi tempa chwilowego,
muszę zatrzymać trening, bo inaczej nie można wejść w ustawienia tego czujnika, pojawia się komunikat że przy tej aktywności nie jest używany, wiec po zatrzymaniu treningu muszę wejść w ustawienia tego czujnika kadencji i prędkości, wyłączyć wyszukiwanie oraz zmienić pomiar prędkości z zawsze na off, a potem jeszcze zrestartować zegarek, bo bez tego nadal nie mam tempa chwilowego i mogę już normalnie przeprowadzić trening biegowy.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziwna sytuacja.
Ja mam sparowanego F2 z czujnikiem prędkości/kadencji od B'twina i mam go na stałe włączonego w F2. Jeśli chodzi o aktywność run/bieg to nie mam z nim najmniejszego problemu. Problem powstaje przy aktywnościach customowych. Mam dwa customy - jeden jako aktywność biegowa ale specjalnie sprofilowana pod starty w zawodach z minimalną ilością danych (jeden ekran) a druga sprofilowana pod nordic walking. Niestety w przypadku customowych aktywność jeśli wcześniej się nie wyłączy czujnika prędkości/kadencji to faktycznie nie będzie naliczał tempa i dystansu bo chce je pozyskać właśnie z tego czujnika a nie z GPS. To jest kompletnie bez sensu. Garmin powinien wprowadzić mozliwość obsługi wybranych czujników dla danego customa.
Jedyne co przychodzi mi na myśl w związku z Twoim problemem przy profilu run to tylko hard reset.
bielki81
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:46:32
Życiówka w maratonie: 04:46:25

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Dziwna sytuacja.
Ja mam sparowanego F2 z czujnikiem prędkości/kadencji od B'twina i mam go na stałe włączonego w F2. Jeśli chodzi o aktywność run/bieg to nie mam z nim najmniejszego problemu. Problem powstaje przy aktywnościach customowych. Mam dwa customy - jeden jako aktywność biegowa ale specjalnie sprofilowana pod starty w zawodach z minimalną ilością danych (jeden ekran) a druga sprofilowana pod nordic walking. Niestety w przypadku customowych aktywność jeśli wcześniej się nie wyłączy czujnika prędkości/kadencji to faktycznie nie będzie naliczał tempa i dystansu bo chce je pozyskać właśnie z tego czujnika a nie z GPS. To jest kompletnie bez sensu. Garmin powinien wprowadzić mozliwość obsługi wybranych czujników dla danego customa.
Jedyne co przychodzi mi na myśl w związku z Twoim problemem przy profilu run to tylko hard reset.

A czy mogę zapytać jakie dane są na tym ekranie podczas zawodów?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ustawiłem sobie tempo okrążenia, czas i dystans
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ