Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
dla odmiany, dwie pętle po naprawdę gęstym lesie z suunto2 , zamiast nieba ściana z liści.
http://www.movescount.com/pl/moves/move34244105
nie jest idealnie, ale ...w porównaniu z F2 to nec plus ultra.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
cichy70 pisze:dla odmiany, dwie pętle po naprawdę gęstym lesie z suunto2 , zamiast nieba ściana z liści.
e no takie leśne z moich okolic tez mam fajnie narysowane, tylko czemu tak świrowało na rzeźniku? Był deszcz, była mocna mgiełka, gęste mokre liście, dużo chmur, trzeba by porównać zapis z innych zegarków z tego samego biegu.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
Jak to czemu ? Bo zegarek jest do wiesz niestety czego...
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
-
- Wyga
jedz_budyn pisze:F2 - rzeźnik - bez czujników zewnętrznych, ładowany cała noc, tryb trailrun z ultratrac ustawionym na 5 sek.... Przed 40 km patrzę zegarek nie zapisuje aktywności, wyłączył sie zapis.... Pokazywał godzinę.... Włączam resume i rejestracja trwa dalej... Największy zonk na mecie okazuje sie ze dystans zapisał jako 115 km. A faktycznie było około 80 km..... Nie wiem czy zegarek zeswirował czy to przez to ze interwalami w ultratrac był ustawiony na 5 sek.... Chce na mecie zapisać aktywność czarne gówno się wiesza i wyłącza... I tak z każda próbą zapisu.... Jakoś odzyskałem dane trasy innymi metodami ale byłem niezle wkurzony. W Cisnej stoisko Garmina miało szczęście ze już nikogo tam nie było bo bym ostro dymił.
Też biegłem Rzeźnika z Fenix2 bez czujników zewnętrznych ale z próbkowaniem co sekunda i nie miałem żadnych problemów. Dystans jaki mi zliczył to 78,14 km i pracował bardzo stabilnie. Wysokości wskazywał prawidłowe i zużył 60% baterii.
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
Mój ślad z A2 z zapisem co 1sec wygląda normalnie :p
I dystans też 78.7 km przy czym raz bladzilismy tak z 500m
-
- Wyga
jedz_budyn pisze:No ja sie bałem ze mi baterii braknie w zapisie co sekundę, wiec zapobiegłem i dałem co 5 sekund. Po 15h i 26 minutach pozostało jakieś 5%...... Zawiedziony
Trochę dużo zużył, ja biegłem 11h 11min na próbkowaniu 1 sekunda i zużył 60% baterii, więc został spory zapas. Nie polecam zmiany próbkowania bo ciągle się gubi w pokazywaniu tempa chwilowego.
-
- Wyga
rockduck pisze:Mój ślad z A2 z zapisem co 1sec wygląda normalnie :p
Ano widzisz a więc mój pomiar jest ok bo bez błądzenia wyszło 78,12 km.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
możesz podrzucić jakiś link do śladu - mapki?jaroslavo pisze:jedz_budyn pisze:No ja sie bałem ze mi baterii braknie w zapisie co sekundę, wiec zapobiegłem i dałem co 5 sekund. Po 15h i 26 minutach pozostało jakieś 5%...... Zawiedziony
Trochę dużo zużył, ja biegłem 11h 11min na próbkowaniu 1 sekunda i zużył 60% baterii, więc został spory zapas. Nie polecam zmiany próbkowania bo ciągle się gubi w pokazywaniu tempa chwilowego.
jaka miałeś wersję softu? może coś mam nie tak z samym urządzeniem...
-
- Wyga
jedz_budyn pisze:możesz podrzucić jakiś link do śladu - mapki?jaroslavo pisze:jedz_budyn pisze:No ja sie bałem ze mi baterii braknie w zapisie co sekundę, wiec zapobiegłem i dałem co 5 sekund. Po 15h i 26 minutach pozostało jakieś 5%...... Zawiedziony
jaka miałeś wersję softu? może coś mam nie tak z samym urządzeniem...
Soft 3.30, link http://connect.garmin.com/activity/525789861
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
No to fajnie wyszło, może faktycznie zmiana interwału na 5 sekund spowodowała takie zawirowanie. W sumie pierwszy raz zrobiłem takie ustawienie, na Kieracie miałem co minutę i było wszystko ok. A wyłączył Ci sam zapis aktywności? albo czy przy zapisywaniu na mecie się zwieszał?
-
- Wyga
Po zakończeniu biegu jak zwykle go zapisałem i nie było z zapisem problemu. Owszem strasznie długo potem wczytywał tą aktywność jak chciałem zobaczyć szczegóły ale dał radęjedz_budyn pisze:No to fajnie wyszło, może faktycznie zmiana interwału na 5 sekund spowodowała takie zawirowanie. W sumie pierwszy raz zrobiłem takie ustawienie, na Kieracie miałem co minutę i było wszystko ok. A wyłączył Ci sam zapis aktywności? albo czy przy zapisywaniu na mecie się zwieszał?

- fascik
- Stary Wyga
Z tym odczytem jest lekka masakra. W porównaniu z FR305/FR310XT gdzie odczyt historii to błyskawica to w F2 trzeba wykazać się "ODROBINĄ" cierpliwości. Nawet głupi 10-kilometrowy bieg to import, import i wczytywanie i wczytywanie. O przewijaniu poszczególnych LAP-ów nie wspomnę. Ja to zazwyczaj olewam, bo i tak w domu leci wszytko do GC i rubiTrack. Ale jak komuś zalezy na szybkiej analizie to może mu dość mocno ciśnienie skoczyć przy zaczytywaniujaroslavo pisze:Owszem strasznie długo potem wczytywał tą aktywność jak chciałem zobaczyć szczegóły ale dał radę

-
- Rozgrzewający Się
Mi na Rzeźniku także wariował na początkowych ustawieniach - próbkowanie co 10s. Objawy były takie że mniej więcej co 1km wyłączał się całkowicie. Na 10km włączyłem go w tryb normalny tzn. BIEG i już do końca było bez żadnego problemu, wyczerpał około 60% baterii
-
- Rozgrzewający Się
No to takie pytanko dotyczące alertów
- czy alert poziomu naładowania baterii działa Wam poprawnie - u mnie mimo ustawień w aktywnościach alertu na poziomie 5% i tak pierwszy alert wyświetla przy 20%
- alerty przy nawigacji - żaden z alertów nie jest sygnalizowany np. zejscie z wyznaczonej trasy.
Ktoś z Was testował te alerty, jak to u Was działa?
- czy alert poziomu naładowania baterii działa Wam poprawnie - u mnie mimo ustawień w aktywnościach alertu na poziomie 5% i tak pierwszy alert wyświetla przy 20%
- alerty przy nawigacji - żaden z alertów nie jest sygnalizowany np. zejscie z wyznaczonej trasy.
Ktoś z Was testował te alerty, jak to u Was działa?
- bumbo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 40min
Napiszcie proszę jak działa ta funkcja wylanczajaca Bluetooth w czasie aktywności. Jeżeli dobrze rozumiem to Bluetooth jest włączony zakładam czujnik RUN, włączam stoper - i w tym momencie telefon przełącza sie na ANT+, kończę trening włączam STOP i zegarek włącza Bluetooth i łączy sie z telefonem, który mam ze sobą, i przesyła aktywność. Czy tak to działa, dobrze rozumiem?