Komentarz do artykułu Czy Yacool poprawi motorykę Rekordzisty Świata w maratonie?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Potwierdzam info o ziomalu Wilsona. Dżefrej cały czas towarzyszył w naszych rozmowach oraz ćwiczeniach i wersja o poprawieniu tego drugiego jest całkiem do rzeczy. Zwłaszcza, że było i wciąż jest znacznie więcej do poprawy. Nie wyciągałbym jednak żadnych wniosków z tego incydentu.
-
- Zaprawiony W Bojach
dobra dobra yacool, powiedz, że już podzieliliście te pół bańki za world marathon majors i odpal działkę.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wpierw przetłumacz arta o rytmie, bo chłopaki nie umieją czytać po polsku.
- FilipO
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:15
- Życiówka w maratonie: brak
Słuszna uwaga. Men to liczba mnoga. Widocznie w zwycięzcy drzemie moc wielu pace makerów :D.pit78 pisze:(btw. nie powinno być Pace MAN?)
Obecnie: wieczny kontuzjusz.
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Qba Krause pisze:yacool, zepsułeś kipsanga!

Yacool... przemyśl to !!!!

- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
Raczej nie - wówczas bowiem musieliby pewnie dać każdemu pace manowi jakiś numer - a tak wygląda, że startują jako "grupa" stąd użyto liczby mnogiej.FilipO pisze:Słuszna uwaga. Men to liczba mnoga. Widocznie w zwycięzcy drzemie moc wielu pace makerów :D.pit78 pisze:(btw. nie powinno być Pace MAN?)
zgodnie z naturą!
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jeszcze nie mam linka pracuję nad tym.Rolli pisze:???yacool pisze:kipsangi.
Wrzuć linka.
----------------------
Odnośnie relacji z biegu w Ołomuńcu, to odda ona lepiej całą dramaturgię wydarzeń jeśli będzie skoordynowana z fotorelacją. Jutro przygotujemy materiał i wrzucimy w formie galerii z odpowiednim komentarzem.
- Polman Jersey
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:15
- Życiówka w maratonie: 2:56:21
Byłem, widziałem, startowałem jak co roku. Czas coraz lepszy, miejsce coraz gorsze
Trasę wypłaszczyli. Nie ma już tego powtarzającego się na dwóch pętlach podbiegu. Jest za to (znacznie) więcej kostki brukowej. Mnie przeszkadza.

Trasę wypłaszczyli. Nie ma już tego powtarzającego się na dwóch pętlach podbiegu. Jest za to (znacznie) więcej kostki brukowej. Mnie przeszkadza.
P.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jacek, wiesz, że szanuję Twoje koncepcje ale jednak trochę chyba przegiąłeś z tym krzyczeniem do Wilsona w trakcie biegu: "Relax and dance".
To jest to samo co widzę w trakcie zawodów gdzie trener krzyczy do zawodnika: "kolana wyżej" itd.
Pomijam juz takie kwestie, że w trakcie zawodów zawodnik najlepiej czuje na co może sobie pozwolić.
Ale krzyczysz do Rekordzisty Świata, który jest oczywiście człowiekiem otwartym i chętnie posłucha rad ale swój Rekord Świata osiągnął bez żadnej Twojej pomocy, więc teraz w trakcie zawodów Twoje pokrzykiwanie żeby się zrelaksował jest delikatnie mówią śmieszne.
To jest to samo co widzę w trakcie zawodów gdzie trener krzyczy do zawodnika: "kolana wyżej" itd.
Pomijam juz takie kwestie, że w trakcie zawodów zawodnik najlepiej czuje na co może sobie pozwolić.
Ale krzyczysz do Rekordzisty Świata, który jest oczywiście człowiekiem otwartym i chętnie posłucha rad ale swój Rekord Świata osiągnął bez żadnej Twojej pomocy, więc teraz w trakcie zawodów Twoje pokrzykiwanie żeby się zrelaksował jest delikatnie mówią śmieszne.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie słyszałem podczas naszych zawodów, żeby jakiś trener zapraszał zawodnika do tańca.
Po biegu chłopcy podziękowali mi za ten doping, a Wilson powiedział "be my friend, I trust you". Nie mam pojęcia co to może oznaczać dla niego. Zaskoczył mnie tym nawet bardziej niż zbyt długim jak na europejskie standardy trzymaniem mnie za rękę. Można sobie to interpretować dowolnie. Może wyjść z tego nawet ciekawa dyskusja socjologiczna.
Po biegu chłopcy podziękowali mi za ten doping, a Wilson powiedział "be my friend, I trust you". Nie mam pojęcia co to może oznaczać dla niego. Zaskoczył mnie tym nawet bardziej niż zbyt długim jak na europejskie standardy trzymaniem mnie za rękę. Można sobie to interpretować dowolnie. Może wyjść z tego nawet ciekawa dyskusja socjologiczna.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 2:59:50
Autentycznie ciekaw jestem feedback'u z uśpienia.yacool pisze:Nie słyszałem podczas naszych zawodów, żeby jakiś trener zapraszał zawodnika do tańca.
I powtarzam pytanie - nie planujesz jakiejś wizyty w stolicy?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie zorientowałem się jeszcze kiedy najlepiej pojechać do stolicy, żeby uniknąć pory deszczowej. Muszę to obczaić.