Komentarz do artykułu KalendarzBiegowy.pl - wyszukiwarka

nokss
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pytanie: przy przeglądaniu kalendarza po miesiącach specjalnie nie ma roku?

Jak zacząłem tak sobie przeglądać i klikać po miesiącach, to w pewnym momencie zacząłem szukać jaki to jest właściwie rok i nigdzie nie znalazłem tej informacji, dlatego pytam.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Celowo. Uważasz, że ten rok jest Ci naprawdę potrzebny?
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Popracujcie nad mapą. Naprawdę.

Aby zobaczyć jakie są imprezy w danym miesiącu muszę się nieźle naklikać. Nie można ułatwiać życia? - Wchodzę na mapę i mam domyślnie czerwiec i bez dalszego klikania i zoomowania przelatuję kursorem podglądając sobie imprezy w danym regionie. Tak jak na maratnonach. Naprawdę uważacie, że teraz jest dobrze?
Ponadto jak chcę wrzucić na mapę wyszukiwarkę z filtrem na jakiś obszar to wyniki te chciałbym oglądać tż na mapie, a nie znowu do listy wracać i zastanawiać się gdzie jest np. miejscowość Skoki.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ok, popracujemy, ale przecież wyniki wyszukiwania możesz tez oglądać na widoku mapy, oto przykład kilka parametrów wyszukiwania na widoku mapy:
Wejdź sobie do tego artykułu, i na dole masz link do wyników wyszukiwania w postaci mapy:
http://bieganie.pl/?show=1&cat=312&id=6693

Tobie chodzi o coś innego?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Poza tym, chcąc miec imprezy z jakiegoś miesiąca, np grudnia.
Klikasz na rok (po lewej stronie na górze, wąski pasek) a potem na dowolny miesiąc, możesz jednocześnie od razu wybrać czy interesuje Cię dyszka czy np maraton.
No i wyniki takiego wyszukiwania tez możesz oglądać na mapie lub na liście.
nokss
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Celowo. Uważasz, że ten rok jest Ci naprawdę potrzebny?
Przed chwilą sprawdziłem jeszcze raz jak to jest. Wyszło mi, że to mój ścisły-inżynierski umysł daje o sobie znać podczas przeglądania kalendarza po miesiącach. Najzwyczajniej w świecie razi mnie informacja np. czerwiec, lipiec, ... bez odniesienia do roku. Wydaje mi się ona nic nie znacząca, gdyż wyraz czerwiec bez odniesienia do konkretnego roku raczej większego znaczenia nie ma.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

noks, pomyślimy.

Brujeria, znasz ten widok?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Przenieśliśmy fragmenty dyskusji do wątku o Wyszukiwarce, bo to lepsze miejsce.
Andrzej_
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Czy wyszukiwarka nie mogłaby odfiltrować biegi interesujące dla Łowców Nagród? ŁN mają ciężkie życie przekopując się przez wszystkie te regulaminy :taktak:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Zrobimy.
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:noks, pomyślimy.

Brujeria, znasz ten widok?
Nie, tzn. już tak :hejhej:

Adam, powiem tak i już nie truję więcej. Wczuj się w taką sytuację. Masz wolny lipiec i żadnych planów biegowych. Planujesz w tym czasie być w dwóch , trzech miejscach w Polsce w różnych okresach. Nawet w jednym. Nieważne. Szukasz biegu. Wchodzisz na maratony, otwierasz mapę, klikasz lipiec. Bez dotykania klawiatury, z piwem w lewym ręku jedziesz kursorem po Polsce. Najeżdżasz na Poznań, rozwija się kwadracik kilku biegów. Klikasz prawym na dany bieg i otwiera się w nowym oknie, a ty dalej jesteś na mapie i oglądasz. Zahaczasz o Gniezno, klik, oglądasz dalej. Pod koniec lipca będziesz nad morzem. Najeżdżasz na docelowy obszar kurosrem, rozwiają się biegi (wciąż jesteś na tej samej mapie, nic nie ucieka, nic nie zoomuje).

A teraz spróbuj tak się pobawić na Twojej mapie. Najeżdzasz na obszar, biegów nie widać. No to zoom. Dalej nic. No to jeszcze raz zoom. Jakaś kropka, no to klik - parkrun. Aha. Ale gdzie jestem. Zzoomowało mnie na jaką ulicę. No to wracamy do mapy, Klik, zooom, klik,. i już. Znowu biegów nie widać. Jestem, za daleko. To zbliżamy widok z powrotem. O jakiś bieg. Klik. To znowu ten parkrun. Dosyć. Zamykam.

Kilka osób które znam, które biegają, korzystają jedynie z mapy. Żadnej innej formy wyszukiwania biegów. Tylko mapa. Po kontakcie z waszą mapą, każdy się poddał.

Naprawdę chciałbym, żeby to zaskoczyło. Ale w tej formie ja nie będę korzystał. Ewentualnie pomocniczo.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ok, rozumiem. Tzn mapę i tak poprawiamy bo to grupowanie bazuje na kodach i jest zbyt restrykcyjne, z Twojego punktu widzenia bedzie znacznie lepiej, choc moze jeszcze nie idealnie. Pomyślimy jak zrobić idealnie, bo to jak to działa na maratonach mi sie nie podoba, chce zeby użytkownik miał wybór, czy wystarczy mu mapa z małą szczegolowoscią, czy potrzebuje dużej. Pomyślimy.
ODPOWIEDZ