ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

ASK nie znam tej drogi z Poddabia, weź popracuj nad mężem, będzie fajnie!!!!!!!!!!
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
PKO
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

http://www.zumi.pl/trasa.html?loc1=podd ... 5879&sId2=

ask w zasadzie prosta trasa :hej:

a poddąbie uwielbiam i zazdraszczam :hej: tam jest bardziej kameralnie,mniej komerchy :bum: tylko dojazd fla kogos bez auta h***wy :hej:

ja po fitnesie ale taksie zajechalam ze czuje sie jakby słon po mnie przeszedł :ojoj: zakwasy beda jak nic :sss:

miłego dzionka dziewczynki (i chłopcy :hahaha: )

mały co z tym półmaratonem wGd? mam nadzieje ze w nd zrobią :oczko:
Obrazek
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

aha Frankie, czyli przez Ustkę. Ale w niedzielę o 10 to chyba normalni wczasowicze jeszcze śpią i nie będą blokować drogi. Zobaczymy.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziewczyny, a może któraś z tych imprez Was zainteresuje:

28.06.14 - Półmaraton wokół Jeziora Żarnowieckiego
26.10.14 - Półmaraton Gdańsk

W tym pierwszym na pewno pobiegnę. A w sprawie tego drugiego ciągle czekam na potwierdzenie i oficjalne informacje. Bo jeżeli termin się nie zmieni i zostanie ten 26.10 to nie wiem czy nie wybiorę się do Tczewa na Półmaraton Nadwiślański :)
kasia41
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42.23
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć Wszystkim!!
Byłam zrobić delikatne bieganie 6 km i miałam w planach przebieżki,ale już po tych 6 km miałam dość tzn.brak siły,przy niezbyt szybkim tempie 5.30,dość wysokie tętno 140.Antybiotyk niestety nie pomaga przy bieganiu :ojnie:
Odpuszczam do niedzieli i niech sie dzieje co chce,w limicie czasowym pewnie się zmieszczę :oczko: A życiówki będę bic na jesieni :spoczko:

Mam pytanko do Pauliny,jak Ty to zrobiłaś,że od Sobótki do Wrocławia poprawiłaś się o 12 min.To tylko trzy miesiące różnicy????
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762

Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć Wam!

Przede wszystkim - gratulacje dla startujacych :usmiech: Fajowe foty macie z Wrocławia :usmiech:

Ja się obijam... Okazało się, że mam naderwany mięsień w udzie - dostałam ćwiczenia od fizjo, ćwiczyłam na wyjeździe, a dzisiaj idę znowu (w sumie mam 9 wizyt zapisanych od lekarza). Boli mnie ta noga dalej :ech: I tak mi smutno, że nie mogę biegać - w Bath tak pięknie, takie piękne górki i parki, mąż poszedł biegać, a ja nie mogłam :echech:

kasia41, pewnie to kwestia tego, że Sobótka to jednak ma niezłe przewyższenia, Wro płastsze pewnie :usmiech:
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O ile pamietam, poza tym pomiędzy Sobótką a Wrocławiem Paulina zrobiła jeszcze jeden półmaraton i to tam (Jelenia Góra?) zrobila 1:34 coś. Tak, tak, wtedy mi szczęka opadła i dlatego to pamiętam :hahaha: Więc w sumie poprawa jest o tyle bardziej imponująca, że to wcale nie były 3 m-ce a mniej :bum:
Pewnie kwestia trasy - w Sobótce wszyscy narzekali na podbiegi.
Obrazek
PaulinaJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 3:15:22

Nieprzeczytany post

Kasia Sobótkę biegłam w marcu czyli po 6mcach treningów, 3go maja u mnie w mieście,poźniej 1go czerwca Jawor no i Wrocław po prawie 9mcach treningów.
Wiec progres miedzy marcem a czerwcem był spory, tyle że Sobótka to inna trasa, inny profil i podobno aż 9km podbiegów, wiec tam czas bedzie zawsze zdecydowanie gorszy. I to był pierwszy polmaraton wiec taki na przetarcie.
No ale ja faktycznie sporo i dość cieżko trwnuje wiec poprawa musiała byc :-)

Dzis miałam dzień z tych pt: "gdzieś mam to bieganie" :-)
Kompletnie nie miałam ochoty na żaden trening,wiec bawiłam sie w gotowanie :-)
Jutro ruszę tyłek ale dziś brak motywacji.

Kasia i wiesz, powiem tak szczerze, że mimo pobitej zyciowki o kilkanaście sekund, z tego biegu jestem niezadowolona. Zła na siebie i rozczarowana. Chyba zbyt szybko sie przyzwyczaiłam, że co start to życiówka i to zdecydowanie lepsza a tu klops... Kilkanaście sekund.
Moze to byc śmieszne ale chyba pierwszy kryzys biegowy za mną (przede mną?)
Dlatego wiem, że trzeba wyluzować. Planowałam Start na 10 ale tym razem pobiegnę w roli zająca dla znajomej i mam zamiar sie dobrze bawić.
Wydaje mi sie że mamy podobne charaktery, jesteśmy ambitne i chyba czasem nawet zbyt ale tego wlasnie nauczył mnie sport w młodości, gdzie rywalizacja to sens treningów i wszelkich startów. A tu przecież powinno nam chodzić o dobra zabawę bo juz dawno nie mamy 14lat :-)
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kasiu to raczej nie wina antybiotyku, a zakażenia, skoro doszło do gorączki to zakażenie ogólne...po 3 dobie brania antybiotyku będzie dobrze, nie wiem czemu wszyscy myslą, że antybiotyki osłabaiają, one najbardziej szkodliwie działają na ukł.pokarmowy, dlatego koniecznie sa probiotyki
ja uważam, że jak trzeba wziać to trzeba i nie zbędnych filozofii nie dopowiadać :tonieja: trzymaj się dzielnie!!!
komentarze
kasia41
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oczywiście pamiętam wynik Pauliny z Jeleniej Góry,może nieprecyzyjnie napisałam ale chodzi mi,że niebywały progres.
Jak trenuje się wyczynowo i te życiówki są już wyśrubowane to każda sekunda jest na wagę złota :taktak:

Paulina wierzę,że jest to okupione ciężkim treningiem,bo to jest już szybkie bieganie.
A co do tego A na co mi to bieganie?to ja mam to często,nawet po treningach,bo chciałabym więcej i szybciej jakby zapominając o tym,że mam 41 lat(dzisiaj kończę ha ha proszę o życzenia :oczko: ).Pobiegnij za zająca koleżance,baw się bieganiem i wszystko wróci do normy.Jestem przekonana,że w przyszłym sezonie rozprawisz się z 1.30 czego Ci życzę.

Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kasiu 100 lat w super formie i zdrowiu!!!!!!!!!
komentarze
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kasia, to co ty łazisz na jakies treningi, prosze natychmiast przystapić do swietowania :bum:
sto lat, spelnienia marzen, tych biegowych i tych "zwykłych" (zwykłe tak naprawdę bardziej istotne), wyprostowania spraw osobistych i może trochę mniej pecha ;-)
Obrazek
kasia41
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:Kasia, to co ty łazisz na jakies treningi, prosze natychmiast przystapić do swietowania :bum:
sto lat, spelnienia marzen, tych biegowych i tych "zwykłych" (zwykłe tak naprawdę bardziej istotne), wyprostowania spraw osobistych i może trochę mniej pecha ;-)
Dziewczyny dzięki za życzenia, świętowanie zaczynam o 20, przyjadą psiapsiółki i Martini będzie lać się strumieniami.Ja raczej bezalkoholowo, bo antybiotyk ale i tak się cieszę, martwi mnie tylko ilość wiosenek na karku(ale i tak nie mam kompleksów :tonieja: )

Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wszystkiego najlepszego Kasku!

Spełnienia marzeń, i żeby wszystko w końcu zaczęło się układać bez dodatkowych komplikacji...

Obrazek
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kasia41, sto lat i dużo zdrowia!!

charm, dzięki za przepis, to będzie moja pierwsza produkcja dżemu :spoczko:

tak jak dziewczyny pisały, ja powoli przyzwyczajam organizm do zmienionych warunków. wiem, że demonem szybkości nigdy nie będę, ale wierzę, że z czasem uda się biegać trochę szybciej :taktak:
go get 'em tiger
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ