Całkowicie zgadzam się co do tej sztywnej góry i na pewno będzie trzeba nad nią popracować

Na przykład w przypadku pracy nóg i ogólnej postawy ciała pomogły mi różne wizualizacje (np. żeby wyobrażać sobie, że daje się buziaka powietrzu i dzięki temu nie patrzeć w dół i nie garbić się podczas biegu albo żeby wyobrażać sobie coś na wzór jazdy na hulajnodze żeby skupić się na pracy nogi, która jest bardziej z tyłu a nie tej z przodu i dzięki temu biegam zdecydowanie mniej siłowo). Brzmi to może trochę głupio, ale bardzo mi to pomogło, więc chyba takie głupie to nie jest

. Myślicie, że coś takiego można zastosować przy górze ciała? I czy macie jakieś pomysły na pomocne wizualizacje?
Yacool, dzięki za ćwiczenia, ze skipami miałem do tej pory sporo do czynienia, ale te wersje to dla mnie nowość

Na pewno wprowadzę je do rozgrzewek przed akcentami, może też czasem po lżejszych jednostkach.
Wojtek, jestem zdecydowanym zwolennikiem core stability z różnego rodzaju pompkami jako częścią treningu, więc myślę, że baza siłowa jest. Brakuje tej kordynacji i trochę koncentracji podczas samego biegu żeby się na tym elemencie skupić (tak jak zrobiłem to z pracą nóg i ogólną postawą). Co oczywiście nie oznacza, że z core zamierzam rezygnować
Fantom, dzięki za miłe słowa i obiecuję, że dopóki jest co poprawiać to będę próbować to poprawiać