Guzek na piszczelu ?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Efteka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, mam 20 lat i od 10 roku życia grałem w piłkę nożną. Problem pojawił się jakieś dwa lata temu ale to zlekceważyłem, gdyż kończyłem grać i zrobiłem sobie przerwę od wzmożonego ruchu. No ale do sedna :) na prawym mięśniu piszczelowym (prawe podudzie) pojawiła mi się dziura wyczuwalna pod palcami, miejsce to nie boli. Problem pojawia się dopiero gdy zaczynam intensywnie wykorzystywać tę nogę. W miejsce dziury pojawia się guzek, jakby wypełniony wodą lub krwią, cały mięsień się napina, usztywnia kostkę i strasznie boli co uniemożliwia bieganie. W pierwszej fazie biegu jest w porządku, ale +/- po 2 km problem za każdym razem się pojawia. Czytałem w internecie o podobnych problemach, ale nikt nie wspominał o guzku. Trochę mnie to niepokoi. Byłem dziś z tą nogą u lekarza ortopedy, ale zawiodłem się na całej linii po słowach "No to biegaj, jaki masz problem", a później z rejestracją na usg na dwa tygodnie w przód :ech:. Mam do was pytanie, czy zmagał się ktoś może z podobnym problemem ? może macie jakieś rady ?
Czytałem też kiedyś o różnych ćwiczeniach na wzmocnienie mięśni przy napięciach, ale niepokoi mnie ten guzek i nie wiem co za bardzo mam zrobić, a bardzo mi zależy na tym żeby zacząć regularnie biegać :).

Pozdrawiam serdecznie i życzę jak najwięcej kilometrów:)
Z góry wielkie dzięki :hej:
PKO
Awatar użytkownika
stf
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:30

Nieprzeczytany post

Guzek?... Nie wiem jak to wygląda i nie jestem lekarzem, ale istnieje np. taki nowotwór który się nazywa mięsak i występuje właśnie na mięśniach (ale chyba nie tylko). Jest to nowotwór złośliwy, zabija dosyć szybko.
Mężczyzna, ur. 1980, wzrost 185 cm
* 10 km: 0h:46m:30s
* Półmaraton: 1h:50m
NattaliaD95
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Moze nie szykaj pomocy tutaj tylko na forach zwiazanych z ortopedia,
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ