Kontuzja nogi , kilka pytań, może ktoś pomoże...

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Kwenk
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Aż tak bardzo widać, że nie chciałem się Was słuchać? :hej: :ble: :taktak:

pawkr i cava - dzięki raz jeszcze. W sumie faktycznie wczoraj bardzo mnie przestraszyliście, a później zmieniłem zdanie i odpisałem posta :bum: Dobra, pójdę do CMC. Odwołam bezpłatną wizytę w Luxmedzie (kolejka ponad miesiąc czasu!!) i odwołam próby dojścia do ortopedy z Saszerów.

Ogólnie nie chciałem iść, bo właśnie diagnostyka jest trudna. A nie chciałem mieć kumulacji rtg + RM + TK - w planach była wizyta po nawrocie dolegliwości. Ale zmieniłem zdanie. Zaprzestanę wypadów (ćwiczenie od fizjoterapeuty). Będę dalej robił core-stability + basen + rower. Kule jednak nie wchodzą w grę ;) O maratonie na razie w ogóle nie myślę, ale w planach był BMW Półmaraton Praski - jak lekarz nie zleci inaczej to jeszcze zdążę z przygotowaniami.
PKO
Kwenk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zapisałem sie do CMC. Ale mam pytanie - jest tam wielu lekarzy a konsultacje sa w rożnych cenach. Skąd taka zależność i do kogo sie zapisać? Moze jakies konkretne nazwisko?
Kwenk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Byłem w CMC. Rozpoznania nadal nie mam. W badaniu żadnych ostrych objawów nie było czemu się lekarz dziwił - nie wiem czemu skoro mu mówiłem, że aktualnie nic mnie nie boli, bo nie biegam i że tak naprawdę faza ostra szybko mi mijała. Zlecił rtg - wyszło ''zgrubienie'' w 1/3-1/2 kości piszczelowej co... nie zostało omówiono prócz tego, że jest :D Przyczepił się do starej kontuzji z wieku uprawiania piłki ręcznej klubowej - martwaki kostne pod kolanami - zalecił operację, ale... z tym się nie zgłosiłem i to mi nie przeszkadza, co sam ujął ;) Mam nieprostopadłe przejście kości podudzia w stosunku do stopy - tu mówił, że mogą być problemy w przyszłości, zalecił nawet operację w przyszłości :bum: Ogólnie stanęło na usg, na które trzeba czekać 2tyg (???!!!) i ew zdjęcie osiowe od bioder w dół. Czekam na kolejną wizytę. Usg z powodu podejrzenia problemu z brzuchatym łydki.
Mam pewne obawy i ciemno to widzę. Mam nadzieję, że będę leczony z powodu kontuzji, a nie z powodu szeregu innych rzeczy, które znaleziono po drodze. :echech:
Kwenk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Nadal stoję w kropce :/ Po analizie usg i rtg pani dr wykonująca usg stwierdziła przebudowę kości sugerujące złamanie zmęczeniowe kości, a po kilku minutach ortopeda stwierdził, że noga jest ok, bo na rtg tak jest :D (na rtg jest odczyn okostnowy).

Zalecono mi diagnostykę funkcjonalną. No i teraz zasadnicze pytanie: gdzie się udać - mogę w Carolina Medical Center, mogę w Ortoreh no i Centrum Rehabilitacji Sportowej, gdzie chodziłem do fizjoterapeuty. Ktoś gdzieś był?

Nadal do końca nie wiem czy mogę biegać, ale chyba jednak spróbuję powoli zaczynać.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ